REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
14.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

FIUL lui Sorin OPRESCU CONSTRUIEŞTE o CLINICĂ MEDICALĂ în PALAS

FIUL lui Sorin OPRESCU CONSTRUIEŞTE o CLINICĂ MEDICALĂ în PALAS

Replica API 21 octombrie 2020 | 00:04 9290

Societatea Opremi Medfarm SRL, condusă de Mircea Gabriel Victor Oprescu, fiul fostului primar general al Bucureştiului, Sorin Oprescu, încearcă de câţiva ani buni să construiască o clinică medicală în Constanţa. În 2017, firma solicita acord de mediu de la APM Constanța în vederea demarării proiectului „PUZ pentru zona delimitată de strada Pasajului, bulevardul Aurel Vlaicu și bulevardul I.C. Brătianu“. Pe data de 16 septembrie 2019, firma a obținut de la Primăria Constanța certificatul de urbanism nr. 3312, care constă în „Construire clinică medicală, împrejmuire teren și organizare de șantier“ la adresa strada Intrarea Pasajului, nr. 7, lotul 1. Iată că, în prezent, patronul societăţii a reuşit să obţină de la Primăria Constanţa şi autorizaţia de construcţie a clinicii medicale. Actul a fost emis de către primărie pe data de 20 octombrie, fiind valabil 12 luni, iar timpul estimat pentru realizarea lucrărilor este de 36 de luni.

Proiectul „Construire clinică medicală, împrejmuire teren și organizare de șantier”, este propus a fi amplasat în zona Palas, pe strada Intrarea Pasajului, nr. 7, lot 1. Terenul situat în intravilanul municipiului Constanţa are o suprafaţă 1.815 mp și este liber de costrucții. Acesta se află în zona de reglementare ZVR la categoria 1, adică spaţii verzi cu acces limitat, parcuri, grădini publice, scuaruri şi făşii plantate publice.

Despre Opremi Medfarm SRL

Opremi Medfarm SRL are sediul social în municipiul Craiova, pe strada Calea Unirii și a fost infiinţată în anul 2008. Firma, care desfăşoară activităţi de comerţ cu ridicata al produselor farmaceutice, este controlată de Mircea Gabriel Victor Oprescu, cu 90% din capitalul social, şi de Marian Ruslan Oprescu, cel care este și administratorul societății, cu 10% din capitalul social. Capitalul social subscris este de 10.000 de lei, integral vărsat, fiind compus din zece părţi sociale.

Cine este Mircea Gabriel Victor Oprescu

Singurul urmaş al fostului primar, Mircea Oprescu, are 37 de ani, a terminat Facultatea de Medicină (1997-2003), apoi a fost asistent universitar (2005 -2013), tot la Medicină, dar a avut şi rezultate remarcabile ca director în cadrul unor societăţi de asigurări cu profil medical. Din 2007 este membru în boardul Academica, un centru medical de lux care opereaza cu două unităţi în Capitală. De-a lungul anilor, numele lui Mircea a apărut în mai multe scandaluri legate de ”sifonarea” unor bani publici din Primăria Capitalei. Cel mai cunoscut caz e cel al adăpostului Dogtown din Uzunu, judeţul Giurgiu, unde ar fi trebuit să ajungă mare parte din maidanezii adunați de pe străzile Capitalei. Oficial, adăpostul a fost ridicat din sponsorizări de câțiva prieteni ai lui Mircea Oprescu. Tatăl lui, primarul Oprescu, ar fi urmat să aducă aici mii de câini, urmând să plătească sume imense pentru îngrijirea acestora.

Sorin Oprescu, arestat pentru luare de mită

În 2015, fostul primar general al capitalei, Sorin Oprescu, a fost arestat pentru 30 de zile, acuzat de luare de mită şi participare la grup infracţional. Conform rechizitoriului, acesta ar fi primit 25 de mii de euro mită.

Diana MAXIMIUC

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Macar sa faca o clinica ... mare minune sa nu iasa bloc sau cine stie ce altceva !
8
0
Beizadeaua asta face o clinica cu banii de pensie din sacii lui bunica-su gasiti de DNA in podul casei ? Cand se termina procesul borfasului Oprescu ?
10
0
de ce nu mai functioneaza Legea ilicitului ca n-a fost abrogata? sa vedem si noi de unde au atatia bani cate unii, unii care n-au avut mari castiguri din munca cinstita
8
1
Pai numai stadionul national a fost facut cu 230 milioane de euro in comparatie alte stadioane identice care au fost construite in Italia si Germania cu 115 milioane fiecare plus ca la ala din Bucuresti mai erau de facut niste finisaje deci ia ramas 100 de milioane rotund doar de aici,a mai dat doctorul ceva la partid ca asa se face dar tot a ramas cu atatia euro de nici nu stia cati are,pai aici este diferenta dintre nea Nicu si astia,pe timpul aluia ii lua statul tot si lui si lu fiisu si altor rude si muncea Oprescu al batran la canal cate zile mai avea de trait.
4
0
sa faca si o autostrada suspendata .
6
0
de infractori !!! Nimeni nu-i intreaba mimic. Muistul de oparescu a fost prins cu banii pe care scria mita in buzunar dar rechizitoriul zice ca banii erau peste drum. Muie procurorilor si judecatorilor cu mult cacat !!!
13
0
Ba nene atata banet.Si asa apare dilema. Timpuri noi
7
0
oparitul asta nu e la parnaie???
10
0
Dintr-un salariu de bugetar isi face o clinica.Nimeni nu-l intreaba nimic.Probabil ca are si el o mama bogata ca mama lui Oprisan.Toate mamale pesedistilor sunt bogate..Doar in tara asta este posibil asa ceva ,in tara pesedistilor,in tara lui Ilici.
13
1
O mica parte din banii furati de tatsu se investesc si in tara.De unde are bani georgel oprescu? Bizonilor,stiti ca Regina Maria,laboarotoarele de analize synevo,etc,laboratoarele de investigatii rx,tomografie,etc sint detinute de baronii rosii mazare,constantinescu,strutinski,etc? adica aia care au luat bani grosi de la guvern,au furat inzecit,au pus pe butuci sistemul medical,acum iti ofera coditii decente la costuri prohibitive.Nu vrei,te inghesui cu tiganimea si boschetarime acovidata pe la spitalele de stat,unde se sta,ca de aia sint de stat!ue ba!
13
1
Mai bine ar plati hotul de Oprescu sutele de miloane eur delapidate de la Primaria capitalei,poate nu va vine sa credeti cat a furat acest infractor din banii bucurestenilor
10
2
Ciudati vecini:podul ipmc,benzinarie, cimitirul, si triajul de vagoane.poate reuseste sa sistematizeze primaria orasul pt ca avem amestecate casele de locuit cu ateleierele de reparatii masini, si lacatuserii,, cu confevtionari de cruci si porti , cu baruri si sali de jocuri la parterul blocurilor.Cum vrem sa educam generatia tanara daca i ciovanim toata ziua n cap si la iesirea din locuinta da nas n nas cu cel ce iese din bar Trebuieste separata zona de locuinta de celelate activitati economice
11
1
Foarte clar de unde provin banii pentru investitie.
17
1
intr-o zona de kkat precum Palas
5
4
Ei din Bucuresti,sediul firmei Craiova cum de-au descoperit ei triunghiul asta de teren?Ce-i bine ca pacientii din clinica privind pe geam vad crucile din cimitirul de peste strada.Adica sunt constienti de ce-i asteapta!
20
3

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108