REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
16.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Flagrant lângă Liceul Virgil Madgearu: a fost arestat un individ care vindea droguri elevilor

Flagrant lângă Liceul Virgil Madgearu: a fost arestat un individ care vindea droguri elevilor

Replica API 1 noiembrie 2013 | 00:00 340

Un traficant de droguri a fost prins de oamenii legii în zona Liceului Virgil Madgearu, din Constanţa. Acesta era filat de mai multă vreme şi se aflase că vindea droguri în zonă, dar şi că avea clienţi fideli în unitatea şcolară, pe unii dintre ei transformându-i în dealeri. La începutul săptămânii s-a organizat un flagrant, individul fiind prins în timp ce încerca să vândă mai multe grame de cannabis. Acesta a fost reţinut şi propus spre arestare preventivă pentru 29 de zile, instanţa acceptând propunerea. Este vorba despre Alexandru Lucian Bazan, de 24 ani, din Constanţa, care a convins mai mulţi elevi din cadrul Liceului Virgil Madgearu să devină dealeri. În urma percheziţiei domiciliare, procurorii DIICOT, în colaborare cu BCCO Constanţa, au descoperit peste 200 de grame de cannabis. Acesta a recunoscut că se ocupa cu traficul de droguri. Cercetările continuă pentru depistarea tuturor membrilor grupării.

Ce spun oamenii legii

Poliţiştii Serviciului Antidrog din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Constanţa acţionând în vederea combaterii traficului şi consumului ilicit de droguri în zona unităţilor de învăţământ de pe raza municipiului Constanţa au prins în flagrant în data 28.10.2013, ora 12.00 pe B.A.L. de 24 ani, R.C. de 17 şi P.D.F., de19 ani, toţi din Constanţa, în imediata apropiere a unui liceu, în timp ce deţineau în mod ilicit în vederea vânzării, cantitatea de 25 grame cannabis porţionat la aproximativ 1-1,5 grame şi pentru care pretindeau suma de 70 lei/gram. Cercetările s-au extins sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T.-Serviciul Teritorial Constanţa, iar în cursul aceleiaşi zile, în baza autorizaţiei de percheziţie emise de Tribunalul Constanţa, la domiciliul lui B.A.L., sub pat, a fost identificată o pungă ce conţinea cantitatea totală de 244 grame cannabis. Celor trei li s-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de trafic ilicit de droguri de risc, faptă pedepsită cu închisoare de la 3 la 15 ani şi interzicerea unor drepturi. Din cercetări poliţiştii au stabilit că B.A.L. procura drogurile pe relaţia Spania-România, iar prin intermediul celorlalţi doi învinuiţi, le vindeau elevilor din mai multe unităţi de învăţământ de pe raza municipiului Constanţa. Faţă de B.A.L., procurorul D.I.I.C.O.T.-S.T.C. a dispus măsura reţinerii pentru 24 de ore, iar la data de 29.10.2013 acesta a fost prezentat instanţei de judecată ce a dispus arestarea sa pe o perioadă de 29 de zile, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trafic ilicit de droguri de risc.

Consilierul de imagine al Liceului Virgil Madgearu, Mirela Titu, a declarat: ""Noi nu am fost contactaţi de nici un membru al Poliţiei, de nici un procuror. De asemenea, în zona şcolii noastre este o piaţă, dar şi mai multe unităţi de învăţământ. Dacă existau măcar indicii că ar fi vorba despre noi, în atâtea zile se prezenta cineva din Poliţie. Avem o legătură foarte strânsă cu poliţiştii de proximitate şi miercuri chiar ne-a vizitat, dar nu ne-a spus nimic. În plus, există un singur loc pe unde intră şi ies elevii, prin urmare nici un străin nu poate intra în voie. Elevii noştri au primit cursuri de la poliţişti şi cu privire la droguri, sunt bine instruiţi din acest punct de vedere. Repet, este vorba de o zonă unde sunt mai multe unităţi de învăţământ.

L.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108