19.4° Constanța Dum., 2 Oct. 2022
Anul XX Nr. 6140
19.4° Constanța Duminică, 2 Octombrie 2022 Anul XX Nr. 6140

Forța Dreptei îi cere lui Ciucă să dea UDMR afară de la guvernare

Replica API 10 august 2022 483

Deputatul partidului Forţa Dreaptei, Alexandru Kocsis, susţine că, dacă se vrea o remaniere cu mesaj politic, atunci premierul Nicolae Ciucă ar trebui să îl scoată din guvern pe liderul UDMR Kelemen Hunor pentru faptul că a aplaudat discursul rasist rostit la Tuşnad de premierul ungar Viktor Orban.

"Dacă se voia o remaniere cu mesaj politic pentru atitudinea multifaţetată a UDMR şi faptul că liderii maghiari nu s-au delimitat de derapajele premierului ungar, atunci Nicolae Ciucă trebuia să dea de pământ cu Kelemen Hunor şi să îl scoată pe el din Guvern. Kelemen Hunor a fost cel care l-a aplaudat pe Viktor Orban în timp ce împroşca cu discursuri rasiste la Tuşnad. Mai apoi i-a luat şi apărarea, că de fapt nu a zis ceea ce a zis", a scris, luni seară, pe Facebook deputatul Alexandru Kocsis.

El consideră că un alt "mesaj de luat în seamă" ar fi fost remanierea unor "oamenii grei" din UDMR, respectiv Tanczos Barna sau Cseke Atilla, scrie stiripesurse.ro.

Magnum BET - Ad.
Magnum BET - Ad.

"Remanierea unuia dintre adevăraţii lideri ai UDMR ar echivala cu ieşirea Uniunii de la guvernare", a afirmat Kocsis.

El adaugă că remanierea unui ministru de la fiecare din cele trei formaţiuni aflate la guvernare, PSD, PNL şi UDMR, după cum se vehiculează în spaţiul public, arată că premierul nu vrea să supere pe nimeni.

"Oare când era alianţa PNL/USR/UDMR, de ce nu se păstra echitatea asta? De ce miniştrii USR mergeau schimbaţi ca şosetele, cu anunţ dimineaţa şi remaniere seara? De ce nu a interesat pe nimeni stabilitatea acelei coaliţii? Întrebări retorice desigur. Ca să fie urcat PSD înapoi pe cal şi pus la masa guvernării", a adăugat deputatul.

Parlamentarul de la Forţa Dreaptei consideră că remanierea care se anunţă seamănă cu o răfuială politică.

"Apar informaţii că vor fi remaniaţi Vasile Dâncu (PSD), Virgil Popescu (PNL) şi Eduard Novak (UDMR). Frăţeşte aşa, ca să nu se supere nimeni. Asta nu mai este remaniere, ci răfuială politică. Se plătesc poliţe în trei. Pentru Dâncu, motivul se pare că este faptul că a dat presei draftul Legilor siguranţei şi aşa a reuşit să îl supere pe Klaus Iohannis. (...) Pentru ca pesediştii să nu rămână cu blazonul şifonat, cer şi ei remanierea lui Virgil Popescu (PNL). Popescu are o vină uriaşă în criza preţurilor la energie, în condiţiile în care statul este proprietar pe 80% din capacităţile de producţie a energiei, pe infrastructură de transport/distribuţie si mai recent a intrat şi ca jucător pe partea de furnizare. (...) În cazul UDMR, lozul necâştigător pare să fie tras de un personaj fără mare greutate în propriul partid şi care mai are şi legătură cu domeniul, faţă de Dâncu, care este total pe lângă. Eduard Novak, pentru că despre el e vorba, a mai adus şi nişte medalii pentru România şi cred că încă mai este activ ca sportiv", a precizat Alexandru Kocsis.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Ti-a placut articolul?

COMENTARII

ci afara din tara!
0
1
Cine mai sunt si astia,de se s-forteaza asa?!astia stau pe scaunele din dreapta in Parlament?
0
0

Politică

LOTO

6/49
71822303312
5/49
13434111825
joker
143338282620