REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.9° Constanța Lun., 6 Mai 2024
Anul XX Nr. 6721
15.9° Constanța Luni, 6 Mai 2024 Anul XX Nr. 6721
 

Fost procuror la Parchetul General, acuzaţie gravă la adresa lui Augustin Lazăr: Ar fi blocat o anchetă la cererea SRI

Fost procuror la Parchetul General, acuzaţie gravă la adresa lui Augustin Lazăr: Ar fi blocat o anchetă la cererea SRI

Replica API 31 decembrie 2018 | 02:00 429

Fostul procuror Max Bălășescu arată că în 1998, când ancheta devalizarea Băncii Bankcoop, a fost vizitat de un ofițer SRI care i-a spus că trebuie să analizeze dacă este oportună arestarea directorului băncii, întrucât a sprijinit SRI. În cauză a intervenit șeful său, A.Lazăr, care i-a luat dosarul.

„În cursul anului 1998 eram procuror la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție – Secția Anticorupție, Urmărire Penală și Criminalistică, condusă de Augustin Lazăr, și mi-a fost repartizată, printre alte dosare, și cauza privind devalizarea Băncii Bancoop, privind pe învinuitul Dinulescu Dinu și alții, cercetați pentru săvârșirea infracțiunilor de abuz în serviciu cu consecințe deosebit de grave, delapidare, fals și uz de fals. Pe scurt, situația, de fapt, era că a achitat din conturile băncii contravaloarea unor combine John Dear unei societăți comerciale și acestea nu au fost niciodată livrate, prejudiciul, din câte îmi amintesc, la nivelul anului 1997 era de aproximativ 7 milioane dolari americani în dauna băncii comerciale”, își începe mărturia Max Bălășescu, fostul procuror de la Parchetul General, publicată pe blogul romania30.ro care aparține fostului ofițer SRI, Daniel Dragomir.

Acesta spune că dosarul, care era pe final, a fost preluat de la colegi care nu mai activau în parchet și pentru instrumentarea cauzei a fost ajutat de către un polițist din cadrul IGPR. Situația s-a complicat, însă, atunci când s-a pus problema audierii lui Alexandru Dinu Dinulescu, fostul director al Bankcoop, care fugise din țară.

stiripesurse.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Suge o in gura impreuna cu pensuonar si alte javre iohanniste
1
0
de fapt muie domnule usr-ist , puti a cacat si aici .
4
3
Romania cu ajutorul ambasadelor.
6
0
respectati legile tarii si voi cuvinte nu am urite s-a va spun ca altele nu stiu si la toti care respecta legea un calduros la multi anii redtu dai in masa
0
0
A adus RECT-orel justitia romana de seamana leit cu el, plina de bube! Ma intreb, oare in completurile alea de cinci, nu erau toti cinci judecatori, era vreaunul de alta meserie, nu erau toti judecatori independenti si inamovibili, de ce nu au fost corecte? Si ma mai intreb, in tara asta or fi mai mult de doua milioane de prosti? De hoti sunt convins ca nu ar fi mai mult de vreo douazeci de mii dar sunt bine reprezentati, incepand cu dragnea si valcov. Halal tara!
4
4
acest individ care incearca pe unde poate sa improste cu nproi pe oricine deranjeaza pe puscariasul draknea, are cumva vreun comision de la acest puscarias?
4
7
Hastaggg sustineti nenorocitii
5
6
Suge o impreuna wermorel gangsterul de copii si case
7
6
Lazar este un om RAU!
10
7

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212