REPLICA ONLINE CONSTANTA

11° Constanța Mar., 7 Mai 2024
Anul XX Nr. 6722
11° Constanța Marți, 7 Mai 2024 Anul XX Nr. 6722
 

Foștii parlamentari din Constanța și-au recâștigat pensiile speciale!

Foștii parlamentari din Constanța și-au recâștigat pensiile speciale!

Mirela PASCAL 12 noiembrie 2022 | 00:00 2627

Sute de parlamentari au dat în judecată secretariatele generale ale Camerei Deputaților și Senatului pentru a-și recupera drepturile. Pe lângă Adrian Năstase, Petre Roman, Gabriel Oprea, Petre Daea,  sunt și foști parlamentari din Constanța care își cer înapoi pensiile speciale. Nicolae Moga, Stelian Duțu sau Dumitru Moinescu, Tudor Baltă, Ștefan Mihu, Stelian Duțu s-au unit într-un singur și au pornit războiul. Iată că au câștigat o primă bătălie: judecătorii au admis acțiunea.

Vezi minuta!

Admite cererea formulată de către reclamanţii ...în contradictoriu cu pârâţii Parlamentul României-Camera Deputaților şi Secretarul General al Camerei Deputaților. Admite cererea formulată de reclamanţii ...în contradictoriu cu pârâţii Parlamentul României- Senatul şi Secretarul General al Camerei Deputaților. Anulează următoarele ordine privind încetarea plăţii indemnizaţiei pentru limită de vârstă acordată reclamanţilor în baza art. 49 din Legea nr. 96/2006: - Ordinul nr. 671/05.03.2021 emis de Secretarul General al Camerei Deputatilor; (...) emis de Secretarul General al Camerei Deputatilor. Obligă pârâţii Parlamentul României-Camera Deputaților şi Secretarul General al Camerei Deputaților să repună în plată indemnizaţia pentru limită de vârstă acordată în baza prevederilor art. 49 din Legea nr. 96/2006 cuvenită reclamanţilor ..., cu începere din data de 27.02.2021. Obligă pârâţii Parlamentul României- Senatul şi Secretarul General al Senatului să repună în plată indemnizaţia pentru limită de vârstă acordată în baza prevederilor art. 49 din Legea nr. 96/2006 cuvenită reclamanţilor ..., cu începere din data de 27.02.2021. Obligă, în solidar, pârâţii Parlamentul României-Camera Deputaților şi Secretarul General al Camerei Deputaților la plata către fiecare dintre reclamanţii ... a sumei de 1190 de lei. Obligă, în solidar, pârâţii Parlamentul României- Senatul  şi Secretarul General al Senatului la plata către fiecare dintre reclamanţii ... a sumei de 1190 de lei

În dosar mai apar șiAnton-Marin Mangiurea, Mircea Teodor Iustian, Gheorghe Ariton, Amet Hogea,  fost deputat în legislatura 1990-1992, ales pe listele partidului Uniunea Minoritară etnică turcă din România (U.M.E.T.R.).

Precizăm că decizia nu este definitivă, așa că Parlamentul României a formulat recurs, la Constanța.

Instanța de fond s-a pronunțat și în cazul lui Puiu Hașotti, în favoarea politicianului

Separat, într-un alt dosar, Puiu Hașotti și-a cerut și el  drepturile. Și a câștigat. „Admite cererea, astfel cum a fost precizată, formulată de către reclamantul Hașotti Puiu, în contradictoriu cu pârâţii Senatul ROmâniei şi Secretarul General al Senatului. Anulează Ordinul nr. 249/02.03.2021 de încetare a plăţii indemnizaţiei pentru limită de vârstă acordată în baza Legii nr. 96/2006 emis de Secretarul General al Senatului privind pe reclamantul Hașotti Puiu. Obligă pârâţii să repună în plată indemnizaţia pentru limită de vârstă acordată în baza prevederilor art. 49 din Legea nr. 96/2006 cuvenită reclamantului, pentru perioada 27.02.2021-10.06.2022. Cu drept de apel în termen de 30 de zile de la comunicare”, se arată în încheierea de ședință.

Puiu Hașotti

Totodată, într-un dosar separat, și Andrian Mihei și-a recâștigat pensia. Parlamentul și Secretariatul au formulat recurs, pe 3 noiembrie.

Reamintim că Parlamentul a decis pe 17 februarie eliminarea pensiilor speciale ale deputaților și senatorilor. Legea a fost adoptată cu 357 de voturi pentru, niciun vot împotrivă, iar cei 30 de parlamentari ai UDMR, prezenți în sală, nu au votat. Ulterior, Asociația Foștilor Parlamentari i-a cerut Avocatului Poporului, printr-o petiției, să conteste la Curtea Constituțională legea, însă Renate Weber a spus că nu a identificat „niciun motiv de neconstituționalitate”.  Pensiile speciale au fost introduse în 2015, la inițiativa PSD.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Sa ma cac pe pieptul lui moga cu m mic
0
0
Dupa o viata intreaga in care au furat de au rupt tara , au fentat legile si le-au schimbat in favoarea lor , iata ca a venit si ziua in care sunt recompensati cu pensii speciale pt intreaga lor activitate infractionala , felicitari domnilor pt aceste performante .
3
0
Erau săraci lipiți pământului. Acum mănâncă cu 10 guri. Băi bboiilor, de ce vă duceți să votați ?
7
0
Degeaba dai vina pe oameni care au votat mai tantalaule,caci uite la ultimele alegeri parlamentare nu au votat decat 30% din romani cu drept de vot deci 70 % adica majoritatea au fost destepti ca tine si au stat acasa,dar ce sa vezi ecscroci de parlamentari au dat o asa lege electorala in Romania ca si 20% din populatie daca voteaza alegerile sunt valabile si politicieni nu au nici o greata sa guverneze,practic daca voteaza doar cei mituiti de parlentari cu pensii speciale,ocupationale,de serviciu sau indiferent com le spun ei acestor pensii care nu au la baza contributivitatea,deci daca voteaza doar pensionari astia speciali,parlamentari,oameni de afaceri cu contracte dubioase obtinute de la stat si angajati de la stat si din primarii pe tot felul de functii inventate extra pentru ei imprena cu familiile si prieteni lor se aduna destule voturi pentru ca mafia politica din Romania sa fure in continuare fara probleme,ba si mai rau daca nu ar vota nimeni minoritatea maghiara tot voteaza UDMReul lor si tiganimea PSDeul deci "viitor de aur tara noastra are",mai adauga si ca parlamentari parsivi cum sunt le spun celor care nu au votat ca sunt ca cei care posteaza pe net dar nu fac nimic,adica mai gura mare stai mai usor caci ai avut posibilitatea sa iti exprimi parerea apropo de viata politica din Romania prin vot dar tu ai preferat sa stai acasa,deci daca tu ai tacut cand trebuia sa vorbesti cu ce tupeu te trezesti acum sa critici si sa dai lectii.
4
0
Pai bai alegatorilor, ei au inventat pensia speciala, si tot ei si-au luat masuri sa nu poata fi anulata. Asta a fost unul din obiectivele parlamentarilor. Dupa ce incaseaza 5000 de euro lunar, plus alte multe beneficii, program de munca maxim 15 ore, stau linistiti si la pensie. De ce? Pentru ca prostimea a pus botul la o galeata si un kg de malai. Cand se majoreaza pensiile cu x procente, cat se majoreaza la un amarat cu pensia de 1000 de lei, si cu cat se majoreaza la un parlamentar care are pensia de 10000 de lei? Aud? Si stati asa, ca si primarii si viceprimariii beneficiaza de pensiile astea, ca deh, transpira. Voi, votati in continuare.....
4
1
Justiția aplică legea, omule. Sper că nu e cazul să ți se deseneze cine face legea. Exact, tocmai parlamentarii votati de popor și-au dat lege pentru a-și stabili pensii speciale, dar voi continuați să votați aceleași partide care promovează mincinoși, impostori, infractori...
12
3
Justiție nu este, ci numai "justifuratie"!
10
5
Saracul domn profesor universitar. A fost deputat si in acelasi timp profesor la niversitatatea Ovidius. Deci in acelasi timpa a mers vechimea si la deputati si la invatamantul de stat. Eu am fost student la facultatea de istorie si il aveam ca profesor cand avea timp. In parlament la fel. Cand avea timp. Acum vrea pensie si de la unii si de la altii. CNI nu zice nimic? Ma uit la Scandalul cu Clotilde Armand. Pai este un nimic fata de alte cauze.
15
1

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212