REPLICA ONLINE CONSTANTA

19.5° Constanța Lun., 6 Mai 2024
Anul XX Nr. 6721
19.5° Constanța Luni, 6 Mai 2024 Anul XX Nr. 6721
 

Fostul consilier al președintelui Donald Trump sugerează că Sars-Cov-2 a scăpat din laborator

Fostul consilier al președintelui Donald Trump sugerează că Sars-Cov-2 a scăpat din laborator

Replica API 17 iulie 2022 | 00:00 1005

Fostul consilier al președintelui Donald Trump crede că Covid-19 ar fi putut avea „scurgeri” dintr-un laborator din Wuhan, unde oamenii de știință lucrau la vaccinuri pentru viruși similari.

Dr. Deborah Birx

Dr. Deborah Birx, expert în boli infecțioase și fost consilier prezidențial pentru Covid-19, a declarat pentru The Mail on Sunday că coronavirusul "a ieșit din cutie gata să infecteze" atunci când a apărut în orașul chinez Wuhan în decembrie 2020, informează Daily Mail, citat de stiripesurse.ro.

Consilierul a spus că majoritatea virusurilor au nevoie de luni sau ani pentru a deveni foarte infecțioase pentru oameni. Dar, a spus Dr. Birx, Covid „era deja mai infecțios decât gripa atunci când a apărut”.

Ea a spus că acest lucru înseamnă că Covid a fost fie un 'lucru anormal al naturii', fie că oamenii de știință chinezi 'lucrau la vaccinuri împotriva coronavirusului' și au fost infectați.

„Se întâmplă, laboratoarele nu sunt perfecte, oamenii nu sunt perfecți, facem greșeli și poate exista contaminare”, a spus ea.

Ea a acuzat China că a ascuns inițial cât de infecțios era Covid.

Birx a spus că infecțiozitatea Covidului era în concordanță cu un virus care a fost experimentat în laborator.

„În laboratoare se cultivă virusul în celule umane, permițându-i să se adapteze mai mult. De fiecare dată când trece prin celule umane, acesta devine mai adaptat”, a spus ea.

Deoarece oamenii pot contracta Covidul în mod asimptomatic - ceea ce înseamnă că nu prezintă simptome - Dr. Birx susține că un om de știință din Wuhan ar fi putut ieși cu ușurință din laborator cu el.

„Cineva care lucra în laborator cu una dintre tulpini ar fi putut să o ia și să nu știe că o are”, a spus ea.

Dr. Birx a adăugat, de asemenea, că ar fi putut fi salvate vieți dacă China ar fi admis că virusul s-a răspândit asimptomatic, atunci când a fost descoperit pentru prima dată.

„China a lăsat să se înțeleagă că îl stăpânește, dar răspândirea asimptomatică nu poate fi stăpânită fără teste”, a spus ea. „Cred că lumea a pierdut câteva luni de pregătire pentru că am crezut că nu există un asemenea nivel de răspândire de la om la om, când în mod clar a existat.”

Comentariile doctorului Birx au fost făcute la o lună după ce MS a dezvăluit că șeful Organizației Mondiale a Sănătății crede în mod privat că pandemia Covid a început în urma unei scurgeri de informații dintr-un laborator chinezesc. China a negat în mod repetat afirmațiile privind o scurgere de laborator și a catalogat ideea drept o „teorie a conspirației”. Dar teoriile alternative - potrivit cărora Covid ar fi provenit din contactul oamenilor cu liliecii sau de la o piață de carne din Wuhan - nu sunt susținute de dovezi.

Teoria scurgerii din laborator a fost vehiculată la început.

În ianuarie, un raport al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) nu a făcut decât să ridice și mai multe semne de întrebare, după ce Beijingul a controlat strict o vizită la fața locului și cu cine au vorbit cercetătorii care au întocmit raportul. Echipei OMS i s-a permis doar trei ore în interiorul laboratorului din Wuhan și nu a putut examina niciunul dintre registrele de siguranță ale institutului din Wuhan sau înregistrările privind testele efectuate asupra personalului său.

La 11 mai 2021, cel mai important expert în sănătate publică din Statele Unite, Dr. Anthony Fauci, a acceptat că ideea scăpării virusului dintr-un laborator a fost respinsă prea repede.

Întrebat dacă virusul își are originea în mod natural, Fauci a răspuns că dorește să analizeze mai atent această chestiune.

'Nu sunt convins de acest lucru', a spus el. 'Cred că ar trebui să continuăm să investigăm ce s-a întâmplat în China până când vom continua să aflăm cât mai bine ce s-a întâmplat.

Când a început pandemia, Birx împreună cu doctorul Fauci au fost doi dintre cei mai vizibili consilieri ai președintelui Trump, vorbind în mod regulat unul alături de celălalt.

În calitate de coordonator al răspunsului la Coronavirusul de la Casa Albă, Birx a fost prezent la conferința de presă din aprilie 2020, în timpul căreia președintele a sugerat ca oamenii să se injecteze cu dezinfectant ca un posibil tratament COVID.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
De acord, nu suntem perfecti, facem greseli. Asa a scapat. Dar intrebarea este:De ce trebuie sa se fabrice asa ceva in laboratoare? Care e scopul? Ca doar nu se fac doar ca sa tina oamenii ocupati cu ceva. Asta este foarte grav!
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212