REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.4° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
16.4° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Fostul decan al Facultății de Farmacie din cadrul Universității Ovidius, CONDAMNAT DEFINITIV la 8 ani de închisoare!

Fostul decan al Facultății de Farmacie din cadrul Universității Ovidius, CONDAMNAT DEFINITIV la 8 ani de închisoare!

Replica API 9 ianuarie 2020 | 00:19 1301

Gheorghe Ţarălungă, fostul decan al Facultății de Farmacie din cadrul Universităţii Ovidius, a fost condamnat definitiv la 8 ani de închisoare cu executare pentru infracţiuni de corupţie. Totodată, Faloutsos Evangelos a primit 2 ani cu suspendare. Decizia Curții de Apel a fost dată miercuri, 8 ianuarie, și este definitivă. Așa că Țarălungă va merge la închisoare.

Reamintim că, la data de 28 ianuarie 2015, inculpatul Faloutsos Evangelos i-a oferit lui Gheorghe Ţarălungă suma de 200 euro, în biroul său de la sediul Facultăţii de Farmacie din cadrul Universităţii Ovidius Constanţa, în scopul de a-l promova, în condiţii nelegale, la disciplina Farmacie clinică din anul V de studii. În aceeaşi zi s-a procedat la constatarea infracţiunii flagrante.

Ulterior,Țarălungă şi-a depus demisia din funcţia deţinută în instituţie, începând cu data de 1 februarie 2015. A fost trimis în judecată pentru infracțiuni de corupție pe 24.02.2015.

Minuta Curții de Apel:

”Respinge ca nefondat apelul declarat de apelantul inculpat Faloutsos Evangelos împotriva sentinţei penale nr. 78/21.02.2017 pronunţată de Tribunalul Constanţa în dosarul nr. 1081/118/2015. În baza art. 275, alin. 2 CPP, Obligă pe apelantul inculpat Faloutsos Evangelos către stat la plata sumei de 3000 lei cu titlu de cheltuieli judiciare. Admite apelurile declarate de apelanţii Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie-Direcţia Naţională Anticorupţie-Serviciul Teritorial Constanţa şi inculpatul Ţarălungă Gheorghe împotriva sentinţei penale nr. 78/21.02.2017 pronunţată de Tribunalul Constanţa în dosarul nr. 1081/118/2015, desfiinţează în parte sentinţa apelată şi, în rejudecare: , Pe durata termenului de supraveghere, impune inculpatului Faloutsos Evangelos să frecventeze unul sau mai multe programe de reintegrare socială derulate de către serviciul de probaţiune sau organizate în colaborare cu instituţii din comunitate, Constată nulitatea absolută a interceptărilor şi înregistrărilor convorbirilor şi comunicărilor telefonice şi în mediul ambiental realizate în baza mandatelor de supraveghere tehnică nr. 91, nr. 92, nr. 93 şi nr. 94 emise de judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Constanţa la data de 23.01.2015, a proceselor-verbale de redare a acestora şi a ordonanţelor de redare a convorbirilor/comunicărilor nr. 23/P/2015. Exclude probele a căror nulitate a fost anterior constatată şi înlătură de la dosar mijloacele de probă (procese-verbale de redare a măsurilor de supraveghere tehnică şi suporturi materiale care conţin rezultatele activităţii de supraveghere tehnică) mai sus menţionate, Condamnă pe inculpatul Ţarălungă Gheorghe la pedeapsa închisorii de 8 (opt) ani pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită în formă continuată (11 acte materiale). Interzice inculpatului Ţarălungă Gheorghe drepturile prevăzute de art. 66, alin. 1, lit. a, lit. b şi lit. g CP – constând în dreptul de a profesa ca şi cadru didactic - pe o perioadă de 5 ani cu titlu de pedeapsă complementară.Restituie inculpatului Ţarălungă Gheorghe suma de 1150 euro ridicată potrivit procesului-verbal de percheziţie din 28.01.2015 şi consemnată la CEC potrivit recipisei nr.1241000/1 din 29.01.2015. Confiscă de la inculpatul Ţarălungă Gheorghe suma de 3350 euro. 2.4. Menţine dispoziţiile sentinţei apelate care nu contravin prezentei decizii penale. În baza art. 275, alin. 3 CPP, cheltuieli judiciare avansate de stat în apelurile Ministerului Public şi inculpatului Ţarălungă Gheorghe rămân în sarcina acestuia. Definitivă”

M.P.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Nu vorbim de tine acum haha! Poate asa ai facut tu ordinare! Unii cam cei mai multi au si invatat!
2
3
Ziceti ca v a luat spaga si plm...ati tocit ma bulangiilor vre un creion...leprele drq ce sunteti
3
3
Acolo ii este locul pentru cati euroi a incasat de la studenti pedeapsa este prea mica.Ilios isi merita locul langa el,banii majoritatea treceau prin mana ei.Nu-i mai ajungeau spagile plus cadourile costisitoare pe care le primea nesimtita la cabinetul medical.Studentii erau chemati la cabinet pentru a nu da vreo banuiala.La puscarie excrocilor !
28
4
...al lui ISARESCU ...lucreaza si el pentru a lucrat "unchiul" pe deplin conspirat...
18
3
La tentativa de omor,violuri si la toti astia care chiar sunt un pericol pentru societate...tot aceleasi pedepse le dati...daca furi 30 mil de euro sau iei mita 200e,tot cacatul ala e...vai de steaua noastra !
4
15
justitie de kakao.
8
20
Cand o sa ne spuneti cum sta treaba cu TRANSFERURILE ILEGALE de studenti facute de Domnul si AL DUMNEAVOASTRA PRORECTOR GARTU MIHAI impreuna cu AL DUMNEAVOASTRA CONSILIER PENAL TARALUNGA???? Sau ati dat uitarii acest capitol din RAPORTUL CORPULUI DE CONTROL AL MINISTRULUI?? Ce masuri ati luat cu privire la aceste ILEGALITATI??? Cum se face ca dvs. ati acceptat consilierea din partea PENALULUI TARALUNGA????? Este moral??? Ati dat uitarii ASPECTE importante pe care trebuia sa le rezolvati,precum darea afara a lui BOBE,pus prorector??? DOMNULE RUGINA, ASTEPTAM SA DATI SOCOTEALA TOTI !???!
49
6
Nu stiu de ce mai pomeniti de Mosnianu,omul este vai mama lui,cu marsida aia care lua bani de camine.El o combinatie pe la angajari la drumuri,ea cu vazarile de produse ptr farmacii,ei amandoi cu pesionul din Eforie,unde apropo este tot neamul albanez,cu catel si cu purcel,Vasluianul este de compatimit!
9
15
Incercarea de a candida, la ultimele alegeri, Mosnianu a tras un semnal de alarma in privinta incompetentei lui Rugina, Gartu, Maftei, Vancea sau Bobita. Pana la urma, s-a adeverit ca acestia nu au facut nimic pentru UOC, au mintit si au manipulat in mod ordinar. Locul lor este langa, nea Ghita, ca si asa a fost consilierul lor pe probleme de anticoruptie! Demisia, penibililor ce sunteti!!!!!
26
1
Exact! Mai bine sa-i verificati ouale, sa vedeti, au crescut? Hahahaha
21
3
Sa nu uitati sa-i numarati si ouale lui Mosnianu
17
3
Sa se verifice unde a publicat Mosnianu articolele cand a trecut de la lector la conf.,ce licente a coordonat ca erau identice,rezolva examene ptr albanezii marsidei si tot neamul Mosnianu vasluieni care au terminat la Istorie.
8
16
Avand in vedere ca la Ovidius este dovedita spaga la cel mai inalt nivel,vorbeste si cu ceilalti colegi de-ai tai si cereti sa dati examenul din nou la alta facultate,asa veti inchide gura tuturor pentru ca sunteti stapani pe cunostintele voastre,faceti lucrul asta pe care ar fi putut sa il ceara si instanta pentru ca sa faca lumina pana la capat in cazul asta.
19
1
Ce studii ai tu si ce facultate ai absolvit de comentezi? Am o gramada de nopti nedormite ca sa invat si imi fac proiectele ca sa iau o diploma la Ovidius. Si da chiar am preferat Ovidius tocmai pentru a avea o diploma adeverata. Daca au fost cateva exceptii nu puteti clasifica Universitatea cum vreti voi. Va bateti joc de munca noastra.
15
11
Decanul Facultatii o mizerie de om cu character infect. Oamenii astia nu merita respect, numai scuipati pe strada.
28
1
La Ovidius diplomele se dau oricum, nu vin deloc studentii la ore.
18
8
Cand vor disparea aceste fete triste si incompetente din conducerea UOC? Ne am saturat de ipocrizia si incompetenta lor! Nu au facut nimic, dar abdolut nimic, pentru UOC, pentru Constanta, doar minciuni si impostura!
33
4
Mazare a distrus iremediabil un oras si a primit doar 9 ani si profesorul pentru 200 eur, 8 ani ! Nu va e rusine?
21
14
Multe capete seci au facut facultati in acest mod. Dadeau banii si examenele erau luate. Acum stau in posturi caldute in sistemul bugetar cu salarii corespunzatoare studiilor superioare pe care nu le-au facut.
19
3
Ce bine ca l au trimis la racoare si cred ca ar mai fi si altii Ca pri univertsitati asa se procedeaza iar cekl care vrea sa invete si este corect este hartuit pana iese si bel la inainatare Vedem rezuktatele spagilor medici care incendiaza pacientii alti borfasi
24
7
Interlopii si Proxenetii din Roumania zburda in vile si limuzine de lux iar prostimea care nu da parandaratul la sistem merge la PUSCARIE.Asta este justitia romana si nu te poti pune cu mafia. Mafia filiera tacerii sau mafia si mafiotii.
16
7
Pe nea Ghita l-au bagat la beci pentru spagi, pe cand prorectorul ala cu figura de bucatar jovial, imi scapa numele acum, fura de rupe in mod constant.
30
4
Bine ca ati bagat la inchisoare un profesoras , Ca pe cei acre fura sume mari de la stat ii premiati. Justitie de KKT , Judecatori corupti care dau cu suspendare la cazurile mari de coruptie. Nu mai am cuvinte, e strigator la cer....
23
10
Aia cu Microsoft la prejudiciu de 1 mld de euroi au luat cu suspendare, iar un profesor universitar 8 ani cu executare...in ce tara a pulii traim? Unde este dreptatea, fratior?
32
12
Mare dreptate ai !Unde e zdeanta ai care lua spaga?
14
0
Bine a facut si la permise se da spaga sa bage la puscarie 19ani politisti corupti ca sunt multi care iau spaga in ct la permise traseu500euro spaga mere la ct
26
2
Alti spagari care au luat milioane acum se distreaza prin statiuni de lux ispasind pedepse "rezonabile". Pe nenea profu l-au executat disproportionat pentru o gainarie. Justitie de kkt. Cine pedepseste magistratii care exagereaza?
39
7
nu e mare chestie ca Bobe e sustinut de SRI, ca si aia sunt plini de spagari si plagiatori. In contextul conflictului dintre Rusia si Estonia, toata problema e sa nu afle Vladimir Vladimirovici Putin ca estonienii au un consul in Constanta, atat de imaculat ca imediat il ia Putin in echipa lui. Constanta e protejata, avem cel mai bun consul. Un expert in diplomatie, in geopolitica, cu un background in politici externe de vreo 40 de ani. Bobe este un bun cunoscator al dialectului manciurian. De-aia l-au ales serviciile secrete mongole.
73
0
Rugina, Gartu si Bobita trebuie sa ajunga langa prietenul lor, mea Ghita! Acum, in UOC, Bobita i-a luat locul lui Taralunga si face pe securistul, chipurile este sustinut de SRI! Vai de capul vostru de impostori, mai devreme sau mai tarziu, tot la parnaie veti ajunge, credeti ma!
54
0
cat de prost sa fii sa te duci in senat si sa recunosti ca ai participat in mod direct la ilegalitati in transferurile de la fac de farmacie. ditamai talanul s-a speriat de niste perchezitii si a facut o recunoastere morala. pai tu vrei sa faci parte din conducere ma nebunule ca dai bir cu fugitii la o eventuala invazie de controale
84
4
Sa-i sugeti p...a vasluianului hahaha
20
2
justitia pulii din aceasta tara? tara se vinde, altii omoara, vand oameni, tigari, etc.. si voi condamnati gainarii! moarte justitiei din Romania! fmm, vreti pensii speciale, zdrente haladite de judecatori si avocati!?! oare cei din ccr si iccjr nu au pensii de lsa stat si lucreaza tot la stat dupa pensionare?
22
10
veterinarul Pucerea, machidon bineinteles, pt 11 infractiuni de luare de mita, in forma continuata, in valoare de 19200 euroi a luat 5 ani jumatate cu executare, din care a executat 2 ani, acum este liber ca pasarea cerului, noroc cu recursul compensatoriu al pesedeului, psd pe care acum machidonii scuipa...
24
4
Eu am fost cea care l-a ars pentru Cristi Vaslui si el tot pielea p.....este ,unde sunt banii de altadata de la licente,examene si cazari?Votati Cristi Vaslui Rector ca ne mor copii de foame!
6
16
taralunga-epure sau epure-taralunga.
31
6
Epure, lasase UOC in top 10 in Romania, acum suntem in top 10 de la coada.
48
5
Asta l a reclamat pe Epure si el facea exact acelasi lucru.
34
7
ai fost cu spaga pe la toti si ai luat flitul drept in gura si acum te oftici ca ai picat ca prostul examenele? Incearca si cu invatatul -vezi in DEX ce inseamna a invata -, poate ai sanse mai mari, zdreanta ce esti!
17
5
PENTRU PROXENETII SI INTERLOPII ROMANIEI CATE MII DE ANI PUSCARIE AR TREBUI SA LE DATI???.CIOCHIE PE FATA.DINCA OMOARA FUTE SI ESTE NOMBER ONE IN ROUMANIA
30
1
In tot sistemul farmaceutic e coruptie si incalcarea legii. Farmacii care au farmacisti angajati fictiv iar in farmacii sta doar 1 asistent, incalcand legea. Presa nu face educatie macar populatiei, spunandu-ne sa nu acceptam sa ni se elibereze medicamentele de pe orice reteta de catre asistenti, nu de farmacisti. Cum recunosti asistentul?Nu poarta ecuson cu functia sau il are prins la buzunar ca sa nu se vada. Sau sunt de fapt drogherii, dar deconteaza bani grei de la Casa.
28
4
Daca pe el l au luat ptr 200 euro ce sa mai zicem de Fagadau - BMW - el oare cat o sa ia la spagile pe care le a primit ?
31
3
Dar spagile de la examenele de brevet din ANR cand incepe sortarea. Acolo e o brigada organizata extraordinar de bine.
35
2
ar trebui ca taralunga sa imparta pedeapsa cu rugina si girtu ca doar ei il numisera consilierul pe probleme de anticoruptie. acum, nu mai recunosc nimic cei doi. mari jighimele ambii. bah rugina, tie-ti place ce prostii ai facut in 6 ani?
57
0
Frumos pentru 3350 euro 8 ani de puscarie bestia.l Pentru 2 milioane se da pe viata?
27
7
Au facut mult rau
30
1
si taralunga si rugina. ambii niste golani batrani cu educatie in sistemul comunist. te pasau din vorbe de la unul la altul. lovelele erau lovele,aveau salarii prin diverse institutii si erau platiti chiar si cand plecau prin delegatii in interes propriu si nu prestau munca platita. ii durea la basca. golani batrani.
67
1
Ma doare-n pwla !
11
18
la momentul arestarii preventive in 2015 era unul dintre prorectori care tot vocifera ca dom-ne nu se gasea plicul. acum tace malc ca un spasit. ar fi trebuit ca procurorul constantinescu de la dna constanta sa ii dea doua peste bot acelui prorector.
54
1
ce naiba mai face rugina acum ca i s-a dus la puscarie mentorul
63
0
mantuitorul anticoruptiei la universitatea ovidius sa nu uite sa ia cu el si insignele lui rugina. machedonul de girtu sa ii duca pachete zilnic la penitenciar. babuinul SORIN RUGINA s-a facut naibii de rahat cu sustinerea lui taralunga.
65
0
Pai si spagara de Doctorita LILIOS, ce sa intamplat cu ea? Ca si ea era foarte implicata in tot traseul de spagi Incasa si ea spaga ca la nebuni fara sa tina cont de nimeni si nimic , o ordinara de femeie un cadru didactic infect
62
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108