REPLICA ONLINE CONSTANTA

4.7° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
4.7° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Fostul director al Grammy Awards respinge categoric acuzaţiile de viol formulate împotriva sa

Fostul director al Grammy Awards respinge categoric acuzaţiile de viol formulate împotriva sa

Replica API 24 ianuarie 2020 | 00:00 369

Deborah Dugan și Neil Portnow

Foto: (c) www.thewrap.com

Fostul director executiv al Academiei de arte şi ştiinţe ale înregistrării, asociaţie americană a profesioniştilor din industria muzicală care organizează premiile Grammy, a negat categoric miercuri acuzaţiile de viol formulate cu o zi înainte împotriva sa de cea care l-a înlocuit la conducerea organizaţiei, informează AFP, citată de Agerpres.

Marţi, Deborah Dugan a depus o plângere în Los Angeles la Comisia de egalitate de şanse în domeniul profesional, acuzând Academia, care a suspendat-o recent din funcţie, de discriminare şi hărţuire.

În plângerea formulată pe 44 de pagini, directoarea Recording Academy afirmă că a fost supusă la presiuni pentru a-i oferi un post de consultant predecesorului său, Neil Portnow, deşi, în opinia lui Dugan, existau bănuieli în sânul organizaţiei că acesta ar fi violat o cântăreaţă, ''motivul real pentru care contractul acestuia nu a mai fost reînnoit'' după 17 ani.

Neil Portnow a reacţionat miercuri dând asigurări că plângerea ''este plină de acuzaţii inexacte, false, scandaloase şi teribil de dureroase'' la adresa sa.

"Acuzaţiile de viol sunt ridicole şi înşelătoare. Să sugerezi că a avut loc (un viol) înseamnă să propagi o minciună", scrie Portnow într-o declaraţie reprodusă integral pe pagina de internet a revistei de specialitate Rolling Stone.

Fostul director al Recording Academy neagă totodată că ar fi solicitat 750.000 de dolari pentru a rămâne pe postul de consultant, aşa cum afirmă Dugan invocând o propunere făcută, potrivit acesteia, către consiliul de administraţie.

Prima femeie aflată la conducerea Academiei, Dugan detaliază în plângerea sa acuzaţii precum hărţuire sexuală, conflict de interese şi nereguli în procedura de vot pentru premiile Grammy. Ediţia de anul acesta a galei premiilor Grammy are lor duminică la Los Angeles.

Aceasta susţine că plasarea sa recentă în ''concediu administrativ'' ar fi o măsură de constrângere în urma unor acuzaţii de ''comportament neadecvat''.

Recording Academy a negat acuzaţiile, calificând drept ''straniu că doamna Dugan nu a evocat niciodată aceste grave învinuiri înaintea acuzaţiilor formulate împotriva sa de o angajată''. Această angajată a afirmat că Dugan a creat un mediu de lucru ''toxic şi intolerabil'' şi a adoptat ''un comportament marcat de abuzuri şi hărţuire'', a precizat Academia într-un comunicat.

A fost demarată o anchetă independentă pe această temă.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920