REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.4° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
9.4° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Fostul ginere al primarului din Grădina, ACUZAT de ÎNȘELĂCIUNE

Fostul ginere al primarului din Grădina, ACUZAT de ÎNȘELĂCIUNE

Replica API 22 mai 2020 | 00:00 5866

A indus în eroare o bancă, utilizând documente indispensabile obținerii unui credit, ridicând suma de 60.000 de lei, folosind-o în interes personal și neplătind ulterior ratele lunare. Este vorba despre Ion Fundă, consilier local PNȚCD la Cogealac, cercetat pentru înșelăciune și uz de fals. Fundă a scăpat de pedeapsă, întrucât fapta penală a fost prescrisă, însă a fost obligat să restituie instituției bancare suma de bani 73.531 euro, reprezentând credit restant, dobânzi restante și comisioane restante. Precizăm că Ion Fundă este fostul ginere al primăriței din Grădina, Gabriela Iacobici.

Ion Fundă, implicat într-un scandal în 2010, când și-a bătut nevasta

Ion Fundă din Cogealac are deja notorietate la nivel local, devenind cunoscut în urmă cu câțiva ani, atunci când a avut câteva episoade de chirăieli, capete-n gură şi tot tacâmul cu fosta soția fiica primăriței din Grădina, Gabriela Iacobici. După scandal, în 2010, femeia a divorțat de bătăuș, în 2010. În perioada când încă erau căsătoriți, Funda, în prezent consilier local la Cogealac din partea PNȚCD, după cum ne informează portalul primăriei, a contractat, uzând de fals, un credit bancar în valoare de 60.000 euro.

A luat bani din bancă uzând de fals în acte și n-a mai plătit ratele

Prin rechizitoriul nr. 845/P/2016 din 23.03.2018 al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța, Ion Fundă a fost trimis în judecată inculpatul sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de înșelăciune și fals în înscrisuri sub semnătură privată. Concret, acesta este acuzat că, în cursul lunii iulie 2008, a indus în eroare o bancă din Constanța prin folosirea de mijloace frauduloase, respectiv utilizând documente indispensabile obținerii creditului, în cuprinsul cărora a contrafăcut semnăturile existente la rubricile "Co-debitor" și "Garant Ipotecar" din contractul de credit și la rubrica "Semnăturile emitentului" din documentele intitulate Acord de Consultare a bazei de date a Centralei Riscurilor Bancare și Acord de Transmitere, prelucrare și consultare a informațiilor. A primit suma de 60.000 de euro, folosind-o în interes personal și neplătind ulterior ratele lunare stabilite de unitatea bancară.

Pentru contractarea creditului, referitor la veniturile obținute, a depus un contract de management încheiat cu o societate administrată de vărul său, Fundă figurând în calitate de manager.

Ion Fundă

I-a trecut glonțul pe la ureche: nu a fost condamnat, fapta s-a prescris

Pentru obținerea creditului bancar, a completat, în numele său la anumite rubrici, iar în numele soției sale, la acea date, a completat alte rubrici. Femeia a aflat de credit după ceva timp, atunci când banca a demarat procedurilor de executare, pentru neplata creditului. Pe 12 decembrie 2019, instanța s-a pronunțat în acest dosar: Fundă a scăpat de pedeapsă, deoarece fapta de înșelăciune și uz de fals s-a prescris, fiind săvârșită în 2008. Însă, a fost obligat la restituirea sumei de 73.531 euro (credit restant 51.600,40 euro, dobânzi restante 21.752,16 euro, comisioane restante 178,44 euro.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Un panblicar
0
0
Nu votez palas pro romania e fosta echipa a lu cati
1
0
Votam gigi alexa belu Ita sbaneadza
1
0
poza este de la ferma de midii de la Dalboka. Frumos loc.
2
0
Sa va fut in gura ca mi puneti pe toti sclavii in ziar Cine ciocanetu meu e rabla asta si catelul asta? Puneti cu Manuta cu Crocodile cu toti greii Capi Lutic nu stiri cu toti fraierii de te n mortii tei
1
2
In Cutealeacu nimeni nu munceste, stau toti machidonii si beau la bar din banii de eoliene. Noaptea sparg si fura tot betivii pentru alcool.
3
0
FAPTA PRESCRISA , cine raspunde penal pentru favorizarea infractorului !!!
3
0
ce bn arata tipul,acum cica ar fii prin Ovidiu,mana dreapta a primarului ar invarti multe afaceri
3
0
pro romania cogealac oamenii lu macavei
3
0
Bai numai pro romania posteaza stiri despre toti oamenii cine sunteti ma voi daca sunteti destepti afara cu oamenii lui macavei din partid
3
0
Am batut-o pentru pentru ca traia cu fostul ei sef, apropiat de-a lui Mazare, am dat-o in gat la DNA, ea s-a recastorit cu procurorul care o ancheta si care ulterior a ajuns sef la parchet iar eu m-am retras la Ovidiu unde cu ajutorul lui Scupra mi-am revenit financiar
4
6
Exact ca banca asta face si statul german daca este furat de cineva;isi ia bani inapoi plus dobanzi si comisioane dupa care hotul mai trebuie sa plateasca si o amenda grasa,nu ca Statul Roman unde angajati ANAF si judecatori fac"bara bara"cu hoti, ramanand ca ce au furat hoti sa plateasca statul Roman"adica toti romani",vorba lui Giovani mafiotu"ce ma eu sunt prost sa astept pensia,fur 10 milioane de euro de la stat,fac doi ani de puscarie si raman cu bani".
10
1
A turnato pe nevastasa la DNA si ameninta oamenii legi ca ii reclama la DNA,un taran care se crede Don Juan si defapt el nu vb coerent romaneste,un linge cur pe la Ovidiu.Norocu lui cu Sonia si apoi cu Giumba
9
0
Articolul este platit de primarita? De ce nu spuneti ca si fata primaritei a fost condamnata la 3 ani cu suspendare pentru fals in inscrisuri, in urma denuntului lui Funda la DNA?
9
6
faptele jmekerilor se prescriu ! logic
7
1
care mai de care mai derbedeu, secatura de ginere este patentat, angajatii din banca ce au facilitat imprumutul si-au luat spaga, iar derbedeul de judecator a asteptat sa se implineasca termenul de prescriere ca sa rezolve dosarul. ca au fost lei sau euro tot un drac. toata fauna asta este reprezentativa pentru tara, ca vrem sau nu vrem.
16
1
Ce tupeu de maidanezi au unii !
10
0
lei sau euro ...ce articol e asta ..prosti jurnalisti ne si interesa pe noi nimicurile astea
11
1
In loc sa-i protejeze pe romani p.n.l.-istii protejeaza strainii si bancile straine !
8
5
gainaria astuia, e de privit camataria bancii: la 60 000 de lei luati, are de restituit 70 000 de euro. Traiasca guvernul PNL in frunte cu Citu care tin bancile in brate
13
3

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108