rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 11 august
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

Fostul vicepreşedinte al Comisiei SRI, DEZVĂLUIRI din interiorul serviciilor secrete!

Fostul vicepreşedinte al Comisiei de control al SRI, Marian Cucşa, a vorbit, într-un interviu pentru MEDIAFAX, preluat de stiripesurse.ro, despre informările Serviciului în perioada pandemiei, despre interceptări şi despre implicarea SRI în justiţie.

Reporter MEDIAFAX: Din iunie anul acesta, nu mai sunteţi vicepreşedinte în comisia de control al SRI. Aţi reuşit să faceti tot ce v-ati propus?

Marian Cucşa: De două săptămâni nu mai sunt vicepreşedintele Comisiei şi nici membru al comisiei de control asupra activităţii SRI. Aşa cum ştiţi, de trei ani a fost o activitate intensă la Comisie. Bineînţeles că sunt lucruri pe care am reuşit să le facem, sunt lucruri care au rămas neterminate la comisie. Ţinând cont de volumul mare de lucru care a fost, mai ales în perioada 2017, până spre mijlocului anului 2019, nu am reuşit să finalizăm tot ce ne-am propus – mă refer la audieri, la rapoarte, la controale la sediile serviciului Român de Informaţii. Ne-am propus să mergem şi să vedem cum funcţionează segmentele toate în cadrul SRI.

Din păcate, nu am reuşit să le facem pe toate, am fi avut multe persoane de audiat pentru că am început un şir de audieri şi foarte multe dezvăluiri, lucruri care planau în spaţiul public şi era normal să le documentăm să vedem dacă sunt reale, în ce măsura s-au întâmplat, dacă s-au întâmplat şi care ar fi măsurile pe care să le dispunem noi ca legislativ după ce ne exercităm controalele şi audierile în cadrul comisiei şi să nu se mai întâmple – dacă s-au întâmplat.

După cum ştiţi, am avut zeci de ore de audieri chiar şi cu conducerea SRI, cu reprezentanţii SRI şi cu alte persoane publice care au venit şi au semnalat diverse lucruri care s-au întâmplat „în perioada de domnie” în care a fost director George Maior şi prim-adjunct Florian Coldea şi secretar şi şef la direcţia juridică „câmpul tactic” domnul Dumbravă.

Aceea a fost cea mai controversată perioadă a SRI. Nu am reuşit să documentăm totul pentru că a fost un volum foarte mare de lucru. Sper ca în comisia actuală - actuala comisie, conducere şi noii membri să continue lucrurile în măsura în care consideră că sunt de interes şi să reglementeze pentru a nu se mai intâmpla derapaje. Acesta este scopul comisiei – să exercite un control, dacă există derapaje să le semnaleze şi să reglementeze din punct de vedere legislativ şi să nu mai existe.

„Au existat informări ale SRI, pe coronavirus, din luna ianuarie”

Reporter MEDIAFAX: Cum ati caracteriza modul in care aceasta comisie functioneaza? Discutam de un control formal sau unul efectiv?

Marian Cucşa: Pot să vă spun cu toată sinceritatea că în toată perioada cât am fost membru al comisiei şi vicepreşedinte, consider că a fost un control real şi independent serios, fără niciun fel de alte etichete, cum s-a întâmplat în perioada legislaturii trecute, când a fost altă conducere în comisie şi altă conducere a SRI. Consider că, în mare parte, Comisia şi-a exercitat atribuţiile şi a fost un control real, serios şi independent asupra SRI. Nu cred că e cineva în ţară care îşi doreşte să avem un SRI slăbit sau slab. Nu. Ne dorim să nu existe derapaje, ne dorim ca SRI să-şi exercite atribuţiile legale şi să contribuie la bunul mers al lucrurilor din România.

Eu am avut o ieşire publică în luna februarie. Am invitat la audieri reprezentanţii SRI pentru a ne pune la dispoziţie datele pe care le au despre pericolul pătrunderii pe teritoriul României a coronavirusului. La momentul respectiv, nu aveam niciun caz în România. În Europa nu apăruseră, era primul român infectat pe vasul din Japonia. La momentul în care am cerut informări şi chiar convocarea CSAT pe acest subiect, multe partide m-au criticat vehement. Din păcate, am avut dreptate. Am cerut măsuri de prevenire, aşa cum e normal. Nu s-au luat măsuri din timp şi suntem în situaţia pe care o vedem astăzi, din păcate. Atunci am solicitat control amănunţit la graniţe, termoscanere, dotări în spitale şamd.

Pe subiectul coronavirus, SRI a informat, au existat informări, colaborări din luna ianuarie, dar agenda guvernanţilor a fost cu totul alta – alegerile anticipate.

Reporter MEDIAFAX: Ultima oară când s-a vorbit intens în spaţiul public despre SRI şi comisia de control a fost în scandalul privind proiectul de autonomie a ţinutului secuiesc. S-a edificat comisia în acea situaţie? SRI v-a transmis un punct de vedere?

Marian Cucşa: Da, am convocat comisia la momentul respectiv, am cerut un punct de vedere. A cerut şi preşedintele Camerei Deputaţilor un punct de vedere SRI. A venit răspuns pentru preşedintele Camerei Deputaţilor prin intermediul Comisiei, l-am înaintat. Nu ştiu dacă l-a prezentat public sau nu, dar pot să vă spun că în momentul respectiv, Comisia şi-a exercitat atribuţiile şi a făcut ceea ce era de făcut. Pot să vă spun că nu a fost pusă în pericol integritatea statului.

Reporter MEDIAFAX: SRI a transmis informaţii in privinta achiziţiilor din pandemie? Avem, mai nou, scandalul Unifarm. În scandalul Hexipharma, de exemplu, SRI a transmis că acest caz nu privea securitatea naţională.

Marian Cucşa: Nu eram membru al Comisiei când a fost situaţia cu Hexipharma, dar având acces la documente, m-am uitat. În ce priveşte achiziţiile în perioada pandemiei, nu am reuşit până am plecat din comisie să audiem conducerea SRI să ne pună la dispoziţie situaţia pe achiziţii, pe implicarea SRI în perioada pandemiei cu informări, cu tot ceea ce au contribuit ei, pentru că stiu că sunt în echipa de la situaţii de urgenţă – au un departament la nivelul Guvernului unde există şi reprezentanţi SRI tocmai pentru a le pune în timp util la dispoziţie datele pe care le au.

E un subiect pe care sper să-l documenteze şi să-l prezinte public actuala comisie cu componenţa ei. Să vedem dacă au existat informări din partea SRI către beneficiari legali că ar fi fost nereguli pe perioada achiziţiilor. Sunt lucruri pe care trebuie să le documenteze comisia şi să vadă cum au acţionat autorităţile mai departe, dacă au existat aceste informări. E un alt subiect, pentru că pe multe lucruri SRI a informat beneficiari legali. Treaba Serviciului s-a încheiat, pentru că atât poate să facă, dă mai departe informaţia către beneficiarul legal. El trebuie să valorifice informaţia, să ia măsuri pentru a stopa abuzul şi a nu se întâmpla abuzuri cum vedem la Unifarm. E un subiect pe care îl aştept cu mare interes să-l văd în spaţiul public.

Reporter MEDIAFAX: În cazul Unifarm cum credeţi că s-au întâmplat lucrurile?

Marian Cucşa: Pot să vă spun, în măsura în care s-a discutat în spaţiul public. Nu o să vă spun din documente secrete, pentru că avem un regim special şi nu voi putea discuta mult despre subiect, dar e de interes să discutăm la un moment dat când vor avea timp cei din comisie. Să discutăm mai intens.

„Economia este la pământ, din păcate”

Reporter MEDIAFAX: Preşedintele Klaus Iohannis a spus, după ce a decretat starea de urgenţă, că SRI este de folos în lupta impotriva Covid-19. Împărtăşiţi această opinie?

Marian Cucşa: Eu am spus înainte preşedintelui Klaus Iohannis că sănătatea cetăţenilor ţine de siguranţa naţională, iar atribuţiile legale ale SRI intră şi acest lucru. Da, e de folos. Trebuie ajutorul SRI pentru că ei culeg prin metode specifice informaţii şi trebuie să le pună la dispoziţia autorităţilor pentru a fi pregătite. Ne-am trezit cu foarte mulţi români care au venit la graniţe, autorităţile nu erau pregătite să-i primească în ţară, să-i gestioneze, să nu ajungă focare de infecţie. Aici aş aduce în atenţie un subiect foarte de actualitate.

Când eu am cerut SRI date despre pericolul pătrunderii pe teritoriul României a coronavirusului, am avut şi audieri. După audieri, chiar n ziua audierilor am avut un grup de români care au venit din Italia. Italia era deja focar şi au mers în Suceava. Au spus la graniţă că vin din Austria sau din Germania. Am spus că, din păcate, avem dovada că autorităţile nu sunt pregătite la graniţele terestre şi că la Suceava vom avea primul focar de infecţie. Din păcate, am avut dreptate. S-au dus la Suceava veniţi din Italia. Aici e şi vorba de nepăsarea unor oameni care nu au realizat că îşi pun în pericol dacă nu declară de unde sunt.

Vreme de două luni, au izolat toată ţara. O situaţie dramatică pentru segmentul economic, în mod special. Nu ştiu cum vor acţiona guvernanţii, pentru că economia este la pământ, din păcate.

Reporter MEDIAFAX: Sunt voci care spun ca au existat derapaje în privinţa implicării SRI în lupta anticorupţie. Din perspectiva unui fost sef al comisiei de control, care ar fi limita - până unde ar trebui SRI să sprijine procurorii?

Marian Cucşa: Ne uităm în lege şi spunem, strict pe legea care e în vigoare în momentul de faţă. Spune foarte clar că atribuţiile SRI merg până la informarea beneficiarului legal. Acolo se opresc atribuţiile. Mai departe, ceea ce am văzut că a făcut domnul Dumbravă cu consiliere juridică a procurorilor şi judecătorilor, acolo e deja de natura derapajului din partea unor reprezentanţi ai SRI.

Nu e corect nici să punem o etichetă pe întreaga instituţie, pentru că au fost reprezentanţi care au făcut derapaje. Au existat derapaje în mod special pe această zonă, pentru că şi-au depăşit atribuţiile legale.

„Trebuie trasate sarcini clare Serviciului Român de Informaţii”

Reporter MEDIAFAX: Auzim tot mai des ca SRI e implicat in tot şi în toate. Totusi, când ceva nu merge bine (şi avem exemplul protestului din 10 august) aceleaşi voci blamează lipsa de implicare a SRI în informarea autorităţilor. Cum vă explicaţi acest paradox?

Marian Cucşa: Una din marile probleme ale actualilor legislaturi, dar şi ceilalţi parlamentari care au fost înainte – că nu au făcut ordine în legile securităţii naţionale. S-a înfiinţat o comisie în 2018 pentru redactarea şi actualizarea legilor se siguranţă naţională în care ne doream să modificăm şi spuneam foarte clar care sunt atribuţiile SRI, pentru că aveam o legislaţie din 90 – nu mai corespunde riscurilor şi ameninţărilor la care e supusă România în momentul de faţă, pentru că diferă foarte mult toate lucrurile, şi tehnologia.

Trebuie actualizată legislaţia şi să spunem foarte clar până unde merg atribuţia SRI, să spunem foarte clar: astea sunt domeniile de siguranţă naţională care intră în atribuţia SRI. Mai departe, dacă a intervenit pe un anumit domeniu. Şi-a depăşit atribuţiile, răspunzi în faţa legii. Aşa e normal şi e o problemă care trebuie rezolvată foarte repede, pentru că inclusiv SRI e pus în situaţii delicate. Aşa cum aţi spus dvs, pe de o parte e acuzat că nu se implică şui că nu nformează şi nu ia măsuri pentru a nu se întâmpla anumite lucruri, pe de altă parte, se spune că s-a implicat prea mult. Da - implicat prea mult pe zona de justiţie punctual din partea anumitor reprezentanţi. Trebuie actualizat cadrul legislativ urgent.

Reporter MEDIAFAX: Până la urmă, aţi primit răspuns cât cheltuieşte SRI pe interceptările românilor? Aţi făcut o solicitare publică in acest sens.

Marian Cucşa: Am făcut mai multe solicitări în acest sens. Pot să vă spun, din datele publice, că au costat foarte mult interceptările. Cred că la momentul respectiv, am spus că din interceptările pe un an se făceau mulţi kilometri, multe sute de kilometri de autostradă. Din păcate, în raportul privind interceptările am spus nişte lucruri documentate – mă refer la numărul mare de interceptări ale românilor, inclusiv costurile. Până la decizia Curţii, s-au practicat aceste lucruri. De atunci s-a intrerupt şi se fac interceptări ce ţin strict de siguranţă naţională, nu şi pe alte domenii. Costurile sunt foarte mari pe interceptări. Imaginaţi-vă că se monitorizează 24 de ore din 24. Pe un mandat de siguranţă naţională de interceptare nu e o singură persoană,nu e un singur post telefonic. E un întreg procedeu de interceptare.

Reporter MEDIAFAX: Ce concluzie să tragem?

Marian Cucşa: Concluzia e una destul de raţională – aşa ar trebui să fie. Trebuie trasate sarcini clare Serviciului Român de Informaţii – mă refer la cadrul legislativ. Atunci am spus şi susţin şi acum că e nevoie de autoritatea naţională de interceptări, o autoritate unică să facă interceptările. Mai sunt şi alte instituţii care fac interceptări, nu doar SRI. Ar fi normal să se facă doar de o singură instituţie.

„Trebuie făcută ordine în Justiție”

Reporter MEDIAFAX: Înalta Curte mi-a spus, la o solicitare, că anul acesta au fost emise 353 de mandate de securitate naţională şi anul trecut – 1.017 (mai mult decat în 2018 şi în 2017). Cum comentaţi aceste cifre?

Marian Cucşa: E un număr semnificativ mai mic decât ce era în perioada protocoalelor. E o diferenţă foarte mare, faţă de numărul de interceptări. În perioada 2005-2015 sau 2016 au existat 311.000 de mandate de interceptare. Deci putem să facem un calcul pe ani. De acolo a ieşit şi numărul foarte mare de români interceptaţi, unde la numărul de 6 milioane de români interceptaţi în acea perioadă – să nu se înţeleagă că intr-un singur an au fost interceptaţi toţi – au fost şi mandate de prelungire. S-au prelungit mandatele de interceptare pentru anumite persoane.

Atunci am solicitat şi voiam să reglementăm legislativ ca toate persoanele care au fost interceptate, cu excepţia celor care sunt de siguranţă naţională şi sunt un pericol la integritatea statului, celelalte persoane să fie notificate obligatoriu că sunt interceptate. Să ştie că au fost interceptate 2 luni, 3 luni. Să ştie şi ei. Avem persoane publice, nu dau nume, care află după 3-4-5 ani că au fost interceptaţi pe o perioadă de un an, de doi. Şi află întâmplător, nu că ar fi fost notificaţi.

Reporter MEDIAFAX: S-a discutat şi despre magistraţi, care au aflat că au avut dosar penal la DNA după mulţi ani de la clasare.

Marian Cucşa: E o altă problemă şi la justiţie. Trebuie făcută ordine şi acolo. Ştiţi bine, practicile de a fi interceptaţi magistraţi, judecători, să li se constrângă viaţa personală, să se ştie detalii despre viaţa personală, iar acele detalii să fie ţinute la secret şi aduse în atenţia persoanei respective dacă e un pericol – nu e normal aşa ceva. Justiţia trebuie să se facă după probe şi după dovezi, nu după interceptări secrete.

Am fost într-o vizită de lucru în Germania cu Comisia de control a serviciului de informaţii din Germania. Am discutat deschis cum se întâmplă la ei, cum procedează şi au o zicală foarte bine articulată: „Cel care ştie tot nu are voie să dacă orice; cel care are voie să facă orice nu trebuie să ştie tot”. E foarte profund. Aşa ar trebui să se întâmple lucrurile.

Reporter MEDIAFAX: Nu pot sa nu intreb despre protocoalele secrete. Au fost un rău necesar, din punctul dvs de vedere?

Marian Cucşa: Nu, nu au fost un rău necesar. În momentul în care am cerut şi declasificarea protocoalelor şi denunţarea lor au fost voci în spaţiul public, chiar foşti ofiţeri care au spus că distrugem SRI şi toate lucrurile. SRI şi acum îşi exercită atribuţiile şi nu am avut niciun fel de atentat la siguranţa naţională şi sunt 2-3 ani de atunci. Nu erau necesare protocoalele. Avem legislaţie în vigoare. Colaborarea interinstituţională trebuie să fie în baza legii, nu în baza protocoalelor sau a înţelegerilor secrete sau de altă natură.

duminică, 12 iulie 20201566
Comentarii

19parole, parole,(12 iul 08:52)
minciuni si alunecusuri, bani luati cu usurinta pe vrajeala, competenta si seriozitate lipsesc si nimeni nu verifica la momentul potrivit, dupa ce se intampla incep cu presupusul si vrajeala, asa i peste tot in toate serviciile statului asta politic!
06Gura pacatosului(12 iul 08:23)
Comisia de control A serviciului...
mai mult...Replica
11 aug 16:47ReplicaPSNEWS: Cum se SIFONEAZĂ BANII PUBLICI în mandatul lui FĂGĂDĂU

În cei peste cinci ani la Primăria Constanța ca primar interimar și apoi ca primar ales, Decebal Făgădău a...1064

11 aug 16:41ReplicaACCIDENT RUTIER MORTAL în judeţul CONSTANŢA VIDEO3669
11 aug 13:59ReplicaPERCHEZIȚII la un individ care a AGRESAT un bărbat pe PLAJĂ!977
11 aug 10:14ReplicaEL este TÂNĂRUL care a MURIT în accidentul de la EFORIE. Șoferița era IUBITA lui!

Un groaznic accident a avut loc luni, 10 august, între Eforie Nord și Eforie Sud. Din păcate, un tânăr a murit, iar...14169

11 aug 23:51ReplicaALERTĂ! FOCAR de CORONAVIRUS la AUCHAN, de la VIVO Constanța!37824
11 aug 09:37ReplicaFAMILIA MERLĂ continuă să CĂPUȘEZE PARCUL TĂBĂCĂRIE!4038
11 aug 00:29ReplicaCorpul de CONTROL al primului MINISTRU a SESIZAT ANI în legătură cu AVEREA rectorului ILIESCU de la OVIDIUS

După o amplă anchetă jurnalistică marca Replica de Constanța, cu privire la situația de incompatibilitate a noului...2312

11 aug 00:32ReplicaBOMBĂ TOXICĂ! TONE de DEȘEURI DEVERSATE în CANALIZĂRI de SC Ecofriend Recycling1391
11 aug 00:24ReplicaNICI UN CONSTĂNȚEAN în CONDUCEREA noii ECHIPE a lui MARCEL CIOLACU1624
11 aug 00:00ReplicaClinica MEDSTAR din Constanța, ÎNCHISĂ din cauza COVID-19!

Nouă angajați ai clinicii Medstar, cât și un pacient, au fost confirmați cu COVID-19. Angajații sunt cadre...5949

11 aug 00:00ReplicaSE ÎNCHID LOCALURILE la ora 23.00 în MAMAIA? VIDEO1203
11 aug 00:00ReplicaINTERMEDIARUL unui TRAFICANT din MAREA BRITANIE a fost PRINS la COSTINEȘTI966
Vremea
27°24.9° - 27° marţi, 11 august 2020
ConstanțaUmiditate: 49%
Vânt: 3.01 m/s
Presiune: 1013 milibari

Loto
6/494925283848
5/405613153827
joker122227424313
Horoscop
mai mult...SPSportRT
11 aug 00:00SportO nouă victorie pentru Răzvan Lucescu - A Hilal-Al Fateh, scor 2-1

Al Hilal, echipa antrenată de Răzvan Lucecsu, a învins, luni, pe teren propriu, cu scorul de 2-1 (1-0), formaţia Al...401

11 aug 00:00SportKostas Tsimikas de la Olympiacos Pireu va juca la campioana Angliei

Liverpool a anunţat, luni, transferul fundaşului stânga grec Kostas Tsimikas de la Olympiacos Pireu, pentru suma de...350

11 aug 00:00SportAlexandru Maxim și-a reziliat contractul cu Mainz - Ar putea rămâne la formația antrenată de Mrius Șumudică

FCSV Mainz a anunţat, luni, rezilierea de comun acord a contractului mijlocaşului Alexandru Maxim, înţelegere care...351

11 aug 00:00SportO nouă declarație marca Gigi Becali despre fotbalul feminin: Mie îmi e milă de femei

Patronul FCSB, Gigi Becali, a vut un nou derapaj, care ar pute fi considerat sexist, dând detalii despre noua echipă...508

Local
11 aug 16:33LocalStațiile de cale ferată și canalele navigabile, sub supravegherea FORȚELOR de ORDINE

În perioada 7-9 august a.c., polițiști și din cadrul Secției Regionale de Poliție Transporturi Constanța au...733

11 aug 16:49LocalIncendiu în comuna Ciobanu: O CASĂ a luat FOC

Militarii din cadrul ISU Dobrogea au fost solicitaţi să intervină luni,10 august, în comuna Ciobanu strada...609

11 aug 16:50LocalMedicii veterinari au fost în CONTROL pe LITORAL

649

11 aug 00:00LocalSC Confort Urban SRL continuăa sfaltarea străzile din cartierul Compozitorilor

Primăria Municipiului Constanța, prin SC Confort Urban SRL, continuă să modernizeze zonele rezidențiale prin...425

11 aug 00:00LocalPrimăria Constanța zice că locurile de joacă din oraș sunt în continuă reabilitare

Pentru ca locuitorii Constanței să aibă parte de servicii de calitate și pentru că indiferent de situația critică...411

11 aug 16:16LocalINFANT- Decebal Făgădău a înmânat primele vouchere pentru fertilizarea in vitro

”Sperăm ca domnul primar Decebal Făgădău să aibă mână bună și să reușim să ne îndeplinim cel mai mare...591

11 aug 16:21LocalCONTROALE pe LITORAL: Amenzi în valoare de 124.350 de lei pentru OPERATORII găsiţi cu nereguli

Sub autoritatea Instituției Prefectului, polițiști din cadrul I.P.J. Constanța, jandarmi, polițiști locali, precum...633

11 aug 16:21LocalAMENZI de peste 44000 de lei date de JANDARMII constănţeni

Peste 130 de jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Constanţa au fost zilnic la datorie în perioada...1098

11 aug 16:22LocalUn vaccin anti-Covid 19 ar putea fi disponibil până la sfârșitul anului

685

Politică
11 aug 00:00PoliticăOrban: Decizia lui Dan Cristian Popescu de a candida susţinut de PSD - una greşită

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, luni, că este "greşită" decizia lui Dan Cristian Popescu de a candida...416

11 aug 00:00PoliticăAna Birchall: Sper ca dosarul '10 august' să nu fie tergiversat în justiţie

10 august va rămâne pentru totdeauna în istoria României ca ziua în care românii au demonstrat lumii întregi că...394

11 aug 00:00PoliticăTăriceanu: Guvernul Orban trebuie să plece; măsură de susţinere economică - creşterea veniturilor populaţiei

363

11 aug 00:00PoliticăCioloş: 10 august şi dosarul aferent agresiunilor din acea zi - o rană

Ordinea şi disciplina la care visează multă lume nu se obţin cu agresivitate şi amenzi, se construiesc pe...329

11 aug 00:00PoliticăPremierul Ludovic Orban, invitat miercuri în Parlament

Premierul Ludovic Orban este invitat miercuri, de la ora 13,00, în plenul Parlamentului, conform unei decizii luate...302

11 aug 00:00PoliticăSenat: Plen, marţi de la 14,00. Ordonanţa privind alocaţiile - pe ordinea de zi, sub rezerva depunerii raportului

324

Interviuri
25 iul 00:35InterviuriCHIŢAC: Constanţa are o administraţie AROGANTĂ care NU stă de VORBĂ cu OAMENII

În ultima perioadă s-a discutat intens pe marginea candidatului unic PNL-USR-PLUS, care ar fi asigurat într-o mare...2349

23 iul 00:35InterviuriHORIA CONSTANTINESCU: Vreau să SCUTUR Constanța de PILE și ȘMENURI! VIDEO

Horia Constantinescu, comisar șef adjunct al Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor Constanța, dar...3890

22 iul 00:06InterviuriPRIM PROCURORUL Gill Julien Grigore Iacobici: La PARCHETUL TRIBUNALULUI, rata ACHITĂRILOR este SUB 3%! VIDEO

3940

21 iul 00:08InterviuriRĂZVAN FILIPESCU: Fermierii AMENINȚĂ cu PROTESTE și BLOCAREA drumurilor! VIDEO

Județul Constanța continuă să se confrunte cu mai multe probleme din diferite domenii, probleme care au fost...2366

10 iul 00:23InterviuriProcurorul TEODOR NIȚĂ: Industria DEȘEURILOR este mai BĂNOASĂ decât cea a DROGURILOR! VIDEO

Procurorul Teodor Niță a instrumentat dosare grele de-a lungul carierei, în momentul de față fiind ancorat în...9263

8 iul 00:14InterviuriMihai Stanciu: ATENȚIE, metoda Accidentul a fost înlocuită cu metoda COVID-19! VIDEO

4683

Monden
11 aug 00:00MondenÎn ziua când a împlinit 60 de ani, Antonio Banderas a dezvăluit că a fost testat pozitiv pentru COVID-19

Celebrul actor spaniol Antonio Banderas a împlinit luni 60 de ani, însă a primit un cadou pe cât de neaşteptat pe...342

11 aug 00:00MondenArnold Schwarzenegger a devenit bunic

Arnold Schwarzenegger a devenit bunic după ce fiica sa Katherine a dat naştere primului său copil, un băieţel. Este...345

11 aug 00:00MondenFolklore al cântăreţei Taylor Swift s-a menţinut în fruntea Billboard 200

299

11 aug 00:00MondenThrillerul psihologic Rebecca, regizat de Ben Wheatley, va fi lansat de Netflix în luna octombrie

Thrillerul psihologic „Rebecca”, bazat pe romanul scris de Daphne du Maurier şi regizat de Ben Wheatley, va fi...315

11 aug 00:00MondenRobin's Wish ilustrează ultimele zile ale actorului Robin Williams

Documentarul intitulat "Robin's Wish", care va fi lansat în curând, revine asupra ultimelor zile din viaţa actorului...336

11 aug 00:00MondenEdiţia de anul acesta a Festivalului Naţional de Teatru va avea loc exclusiv online

293

Mapamond
11 aug 00:00MapamondBelarus: Preşedintele Lukaşenko, reales cu peste 80% din voturi, anunţă Comisia Electorală Centrală

Preşedintele în exerciţiu al Belarusului, Aleksandr Lukaşenko, a câştigat alegerile desfăşurate duminică în...308

11 aug 00:00MapamondOMS: Noul coronavirus poate fi eradicat dacă liderii statelor se mobilizează şi populaţia respectă măsurile

Directorul general al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), Tedros Adhanom Ghebreyesus, a cerut insistent luni...302

11 aug 00:00MapamondCoronavirus: Rusia a depăşit pragul de 15.000 de decese asociate COVID-19

284

11 aug 00:00MapamondNiger: Opt persoane, între care şase turişti francezi, ucise de indivizi înarmaţi

Opt persoane - şase francezi şi doi nigerieni - au fost ucise duminică de bărbaţi înarmaţi veniţi pe motociclete...364

11 aug 00:00MapamondOMS deplânge o lipsă acută de fonduri pentru combaterea pandemiei de COVID-19

Există un decalaj imens între fondurile necesare pentru combaterea pandemiei de COVID-19 şi fondurile promise la...316

11 aug 00:00MapamondHong Kong: Magnatul de presă Jimmy Lai, arestat în baza noii legislaţii privind securitatea naţională

304

Sănătate
11 aug 00:00SănătateCe înseamnă un puls normal? Ce valori au bătăile inimii, în funcție de vârstă

Pulsul reprezintă frecvența cu care inima noastră bate (frecvență cardiacă). Pulsul poate fi simțit în diferite...429

11 aug 00:00SănătateSindromul ovarelor polichistice, o cauza a infertilitatii

Unul dintre motivele pentru care o femeie poate să întâmpine dificultăți atunci când își propune să rămână...322

11 aug 00:00SănătateUtilizarea corectă a spray-ului nazal reduce inflamația sinusurilor

307

11 aug 00:00SănătateDurerile de creștere la copii - cum le identifici și când ar trebui să ajungi la medic

Peste 25% dintre copii au dureri de creștere. Acestea apar, de obicei, în două perioade: între 3-5 ani și apoi...303

11 aug 00:00SănătateStudiu: Gripa la vârste fragede influențează riscul viitor de boală

Gripa contactată timpuriu în viață reduce riscul persoanelor care au nevoie să solicite asistență medicală...299

11 aug 00:00SănătateAfecțiunile gastrointestinale: factori declanșatori

Dacă te-ai confruntat vreodată cu indigestie, constipație, senzație de arsură la stomac sau gaze intestinale, știi...346

11 aug 00:00SănătateCicatrici - tipuri, tratament și prevenție

Orice arsură, leziune sau altă traumă poate lăsa urme pe piele, numite cicatrici. De câte feluri sunt cicatricile...307

11 aug 00:00SănătateSuprasolicitarea fizică crește riscul de leziuni musculare

Exercițiile fizice sunt utile pentru starea generală de sănătate și pentru menținerea în formă, dar...303

11 aug 00:00SănătateCum asiguri buna funcționare a sistemului digestiv la copii

298

Prin accesarea replicaonline.ro, sunteți de acord cu termenii de utilizare și politica de confidențialitate.
ACCEPT