REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.8° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
15.8° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Fotbalist cercetat in dosarul furtului de cocs, anchetat de DNA pentru un tun de 7 milioane

Fotbalist cercetat in dosarul furtului de cocs, anchetat de DNA pentru un tun de 7 milioane

Replica API 16 decembrie 2010 | 00:00 133

Gabor Ceornodolea, membru al gruparii Feraru- Enache

Gabor Ceornodolea, membru al gruparii Feraru- Enache

Cinci tineri din judeţul Constanţa vor fi anchetaţi de DNA după ce au prejudiciat statul cu peste 7 milioane de lei, în urma unor afaceri ilegale cu cereale şi combustibili. Potrivit poliţiştilor constănţeni de la Serviciul de Investigare a Fraudelor, aceştia sunt suspectaţi că au desfăşurat activităţi comerciale de achiziţionare şi livrare de produse cerealiere şi combustibili, fără ca aceste operaţiuni să fie înregistrate în evidenţele contabile; totodată, au efectuat retrageri în numerar a unor însemnate sume de bani, reprezentând plăţi fictive în baza unor borderouri false de achiziţie cereale. Gabor Ceornodolea, de 25 de ani, din Topraisar, Ionuţ Muşat, de 33 de ani, din Năvodari, Bilent Denisleam, de 23 de ani, Marian Dinu, de 29 de ani şi George Brici, de 25 de ani, toţi din Constanţa, sunt suspectaţi că, în perioada 2005-2009, au desfăşurat activităţi comerciale de achiziţionare şi livrare a unor cantităţi însemnate de produse cerealiere şi combustibili în numele mai multor societăţi comerciale din Constanţa, fără ca aceste operaţiuni să fie înregistrate în evidenţele contabile ale firmelor, prejudiciul cauzat bugetului general consolidat al statului fiind de peste 7.000.000 de lei.

Din verificările efectuate de poliţişti împreună cu reprezentanţi ai DGFP Constanţa, ai Gărzii Financiare Constanţa şi ai DRAOV Constanţa, s-a constatat faptul că societăţile în cauză nu funcţionau la sediile sociale declarate, comportamentul acestora fiind tipic firmelor fantomă, iar din datele furnizate de către ORC Constanţa a rezultat faptul că părţile sociale ale firmelor au fost cesionate succesiv între persoanele cercetate, în scopul ascunderii activităţilor infracţionale şi sustragerii de la plata obligaţiilor fiscale faţă de bugetul general consolidat al statului. De asemenea, în urma ridicării şi consultării documentelor bancare de la unităţile la care firmele au deţinut conturi de disponibilităţi, s-a constatat că suspecţii au efectuat mai multe retrageri în numerar a unor însemnate sume de bani, iar de cele mai multe ori aceste operaţiuni aveau justificări nereale şi constituiau plăţi fictive în baza unor borderouri false de achiziţie cereale. Pe numele suspecţilor a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de spălare de bani şi evaziune fiscală iar, în urma probatoriului administrat în cauză, având în vedere că prejudiciul stabilit de organele fiscale depăşeşte echivalentul în lei a 1.000.000 euro, dosarul a fost înaintat Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa cu propunere de declinare a competenţei în favoarea DNA-Constanţa.

Ceornodolea, condamnat şi pentru vătămare corporală gravă

Potrivit datelor noastre, printre firmele fantomă utilizate de grupul celor cinci se află Globaltech SRL, Energoserv SRL, Onul Distribution SRL, Bilu Total SRL etc. Cel mai cunoscut dintre ei este Gabor Ceornodolea, care, la doar 25 de ani, este deja un infractor profesionist. În luna noiembrie a acestui an, Ceornodolea, fost fotbalist la Dunărea Ostrov, a fost condamnat la un an de închisoare, cu suspendare, pentru vătămare corporală gravă, după ce, într-un accident rutier din septembrie 2007, şi-a rănit grav doi coechipieri. De asemenea, în ianuarie 2009, Gabor Ceornodolea a fost trimis în judecată de procurorii constănţeni pentru spălare de bani, asociere în vederea săvârşirii de infracţiuni etc, în celebrul dosar al furtului de cocs din Portul Constanţa. Ceornodolea a fost unul din complicii lui Daniel Dimciu Enache, unul din reprezentanţii mafiei din port, trimis şi el în judecată, în acelaşi dosar. Cazul a făcut vâlvă la vremea sa, datorită implicării mai multor poliţişti şi agenţi de pază din Portul Constanţa. Gruparea coordonată de Enache a furat de la Comvex peste 240 de tone de cocs, în valoare de circa 6 miliarde de lei vechi. La aproape doi ani de la trimiterea în judecată a grupării, nu se mai ştie nimic despre acest dosar. Daniel Dimciu Enache a fost implicat şi în mazilirea mai multor ofiţeri din cadrul Poliţiei Transporturi Constanţa, alături de bunul său prieten şi asociat, comisarul Adrian Feraru, ultima oară ştiut ca angajat al proiectului Trident. Este vorba despre comisarul şef Ioan Bucur, fostul şef al Poliţiei Transporturi Constanţa, condamnat la închisoare în urma unui denunţ al lui Feraru, dar şi de comisarul şef Claudiu Bucur, condamnat, de asemenea, la închisoare, tot în urma unor "lucrături" orchestrate de Feraru. Ulterior, Bucur i-a dat în judecată pe Adrian Feraru şi Daniel Dimciu Enache pentru denunţ calomnios.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108