REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.4° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
9.4° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Fotografiile efectuate pentru declarațiile pe proprie răspundere vor fi șterse de polițist imediat

Fotografiile efectuate pentru declarațiile pe proprie răspundere vor fi șterse de polițist imediat

Replica API 9 aprilie 2020 | 00:00 3658

Deoarece au existat diverse nemulțumiri în spațiul public, în legătură cu procedura de prezentare a declarației pe proprie răspundere, în momentul controlului efectuat de către oamenii legii, conducerea Poliției Române a ordonat, prin intermediul unei circulare, ștergerea tuturor fotografiilor făcute cu dispozitivele personale de către agenții din teren.

Cert este că nu în toate cazurile se efectuează acele fotografii, și nu tot timpul, telefoanele mobile sunt cele personale, există bineînțeles și cazuri când agenții de pe teren nu au telefon de serviciu sau au un volum mare de lucru și optează astfel pentru telefonul personal, însă toate acele date sunt șterse după ce poliștistul ajunge la sediu, cel puțin așa au declarat reprezentanții Poliției Române.

IPJ Constanța: Fotografiile vor fi șterse imediat după introducerea informațiilor în baza de date

Reprezentanții IPJ Constanța spun că datele cetățenilor se află în siguranță și că fotografiile făcute de agenții din teren, vor fi șterse ulterior. „Poliţiştii au fost instruiţi cu privire la prevederile legale în vigoare, în ceea ce priveşte prelucrarea datelor cu caracter personal. În exercitarea atribuţiilor de serviciu, aceştia pot fotografia declaraţiile pe proprie răspundere cu telefoanele mobile, iar acestea vor fi șterse imediat ce informaţiile au fost introduse în bazele de date”, spun cei de la IPJ Constanța.

Petruț IACOB

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
In ce lume traim. Cine poate sa creada ca politistii sterg pozele. Nimeni. Cei mai carcoiti sunt aia care si aduc amantele la f. ut. Si ii opreste politia si le fotografiaza declaratiile la amandoi ca erau in aceeasi masina. Si dupa asta rugaminti la poliyist sa le stearga. Care politistii toyi au prieteni in oras si la o plictiseala pe telefon povestesc la toti ce au prins dar cu precizarea sa nu spuna la nimeni si tot asa. Hahaha. Praf in ochi politistii sunt mana n mana cu toti. La modul general. Si varsa tot. Hahaha
0
1
..guma de sters...cu ce sterg DECLARATIILE PE PROPRIE RASPUNDERE???
3
3
Sunt cativa kkti pe-aici care afirma ca e normal, ca politia are dreptul sa verifice, sa ceara datele,etc Bai kktilor treaba era normala daca telefoanele erau de serviciu ca sa ramana in custodia politiei cu tot cu fotografii. Nici nu mai conta daca erau sterse, se stie ca au aparatura sa recupereze foto sterse din memorie. Asa ca un telefon personal al lui garcea i se mai poate recupera foto sterse cu date personale ale oamenilor ceea ce e ilegal. Telefoanele fiind personale trebuie distruse ca sa nu mai posibilitatea ca un garcea sa recuperze date personale cand vrea el.
4
4
Ptr 11.22, ptr a nu pune mana pe hartii si buletin dupa care se face verificare in baza! De aia se fac poze si imediat sterse, ca cacat sa faci cu ele??? Sunteti cu capu?????
2
3
de carantina sau izolare, de ce sa li se fotografieze declaratiile pe propria raspundere. cui servesc si cu ce scop. asta sa spuna politia romana.
7
5
PT Alooo- nu te mai da cunoscator si nu mai da lectii ca esti prost de mori, politia are acces la baza de datele cu caracter personal
8
1
habarnistii isi dau cu parerea. Daca se apuca politistul si si noteaza datele cetateanul e nemultumit ca asteapta prea mult. Daca face foto si l lasa sa plece repede e incident de securitate. Bai kktilor. Ca sa nu vi se mai para ca face cineva abuzuri cu voi STATI IN CASA. Pai voi incercati prin orice mijloace sa eludati legea si vi se pare ca autoritatile au ceva cu voi. Stati dracu n casa si nu o sa mai aveti de a face cu autoritatile. Respectati legea si veti fi respectati. Stai in casa. Atat este de simplu
4
4
Nu e corect sa fotografieze declaratia
5
6
Rusine sa va fie ca amendati oameni simpli pentru nimic!
14
5
In starea de criza in care ne aflam, acceptam si aceste mici excese de procedura.
8
6
Folosirea telefonului personal pt a fotografia declaratia cu datele personale, de pe telefonul cetateanului se numeste INCIDENT DE SECURITATE in preluarea si prelucrarea datelor cu caracter personal!?
27
8
Politistele declara pe propria raspundere ca sterg declaratiile pe propria raspundere!!! Si cu echipamentele care recupereaza si fotografiile sterse cum ramane nadragelor?
18
6
pai da ma muie se sterg, dar problema este daca dupa ce pleci de acolo te opresc alti retardati de militieni .. ce faci ?
9
14
Psd a furat si spitale nu a construit nimic pad a furat tot si telefone
7
20

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108