REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.4° Constanța Lun., 6 Mai 2024
Anul XX Nr. 6721
15.4° Constanța Luni, 6 Mai 2024 Anul XX Nr. 6721
 

Fotomodelul britanic Stephanie Dubois a murit după ce s-a vaccinat cu serul AstraZeneca

Fotomodelul britanic Stephanie Dubois a murit după ce s-a vaccinat cu serul AstraZeneca

Replica API 27 mai 2021 | 00:00 1586

Un model britanic, în vârstă de 39 de ani, a murit într-un spital din Cipru din cauza unui cheag de sânge, după ce şi-a făcut vaccinul anti-COVID cu AstraZeneca. Deşi autorităţile cipriote nu au făcut încă publică identitatea femeii, prietenii şi colegii acesteia au identificat-o drept Stephanie Dubois, un model britanic, informează Daily Mail, citat de stiripesurse.ro.

Stephanie Dubois

Dubois a suferit o hemoragie cerebrală şi a intrat în comă, pentru ca duminică să îi fie declarat decesul.

Stephanie a fost spitalizată într-o unitate de terapie intensivă a Spitalului General din Nicosia, după ce a prezentat simptome de formare a unor cheaguri sanguine, la câteva zile după vaccinarea cu prima doză de Vaxzevria a laboratorului anglo-suedez AstraZeneca, la 6 mai, la Paphos (vest).

The British born model posted publicly about feeling ill after having the vaccine, saying she felt 'horrendous' after the first dose

On May 14, Dubois made a second public post about her condition, revealing she had woken up with full body shakes, seized joints, dizziness, a headache, and that she was struggling to breathe

Autorităţile cipriote au deschis o anchetă cu scopul de a stabili dacă ”incidentul trombotic grav” în urma căruia a decedat britanica are legătură cu vaccinarea.

Modelul britanic, care trăia în Cipru de cinci luni, a scris pe reţelele de socializare că se simte rău după ce şi-a făcut prima doză a vaccinului.

Câteva zile mai târziu a "căzut la pat". Pe 14 mai, Dubois a mai făcut o postare publică despre starea ei, spunând că s-a trezit "tremurând toată", cu dureri de articulaţii, ameţeli şi durere de cap, având totodată şi dificultăţi în a respira. Femeia a spus că avea impresia că a făcut Covid-19, dar rezultatul unui test în acest sens a ieşit negativ.

Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) urmează să desfăşoare propria anchetă, a anunţat un purtător de cuvânt al organizaţiei cipriote a serviciilor de sănătate Charalambos Charilaou.

În total, autorităţile cipriote anchetează în prezent patru cazuri de tromboză - trei la pacienţi care au fost vaccinaţi cu o primă doză de vaccin AstraZeneca şi unul vaccinat cu o primă doză de vaccin anticovid Pfizer-BioNTech.

AstraZeneca se află în centrul campaniei de vaccinare din Cipru, un stat membru UE, care nu a restricţionat, până în prezent, utilizarea acestui vaccin.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Vaccinati-va in turma ca asa va zic leprele de la putere
3
0

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212