-3.4° Constanța Mar., 31 Ian. 2023
Anul XX Nr. 6260
-3.4° Constanța Marți, 31 Ianuarie 2023 Anul XX Nr. 6260

Franța ia măsuri pentru o mare pană de curent

Victor ROTARU 3 decembrie 2022 | 20:35 408

Președintele francez, Emmanuel Macron, a declarat că nu există niciun motiv de panică în legătură cu posibile pene de curent în această iarnă, însă a cerut cetățenilor să economisească energia și a cerut companiei de stat EDF să repornească reactoarele nucleare pentru a preveni întreruperile în caz de vreme rece.

Într-un interviu acordat postului de televiziune francez TF1, înregistrat în timpul vizitei sale de stat în Statele Unite, săptămâna aceasta, liderul francez a negat că riscul întreruperilor de curent s-ar datora gestionării inadecvate a programului EDF de repornire a reactorului nuclear.

"În primul rând, să fim clari: fără panică! Este legitim ca Guvernul să se pregătească pentru cazuri extreme; ce ar însemna întreruperea curentului electric pentru câteva ore pe zi, dacă nu am avea suficientă putere", a menționat Macron.

Magnum BET - Ad.
Magnum BET - Ad.

Directorul operatorului rețelei electrice franceze, RTE, a declarat joi că Franța s-ar putea confrunta cu "câteva zile" de întreruperi de curent în această iarnă, iar Guvernul a început să informeze autoritățile locale în privința modului de gestionare a oricăror pene de curent.

EDF s-a confruntat cu un număr fără precedent de întreruperi la parcul său de reactoare nucleare, reducând producția nucleară la minimul ultimilor 30 de ani, exact în momentul în care Europa depune eforturi să înlocuiască livrările de gaze rusești, pe care Moscova le-a întrerupt ca represalii pentru sancțiunile UE impuse Rusiei în urma invadării Ucrainei la 24 februarie, potrivit stiripesurse.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Ti-a placut articolul?

COMENTARII

REPLICA

LOTO

6/49
9192523938
5/49
91138331417
joker
131033312820