REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
14.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Fraudă MASIVĂ la Bacalaureat: 32 de lucrări sunt IDENTICE

Fraudă MASIVĂ la Bacalaureat: 32 de lucrări sunt IDENTICE

Replica API 7 septembrie 2020 | 00:17 2767

32 de lucrări cu conținut identic au fost depistate de către corectorii la sesiunea din toamnă a Bacalaureatului, rezultatul fiind eliminarea candidaților pentru fraudă, scrie stiripesurse.ro

La un subiect cu caracter argumentativ, unde imaginația și cunoștințele individuale ale fiecărui elev ar trebui să fie testate, iar rezultatul să fie unul cât mai original și mai diferit de la o lucrare la alta, profesorii care au corectat ,,munca″ acestor elevi au descoperit că un număr însemnat de lucrări se asemănau ca și conținut, cuvânt cu cuvânt.

,,Noi am corectat lucrările din alt județ și colegele mele, profesoare de Limba și Literatura Româna au găsit mai multe lucrări identice. 32 de lucrări, care au avut conținut identic sau aproape identic.

La un subiect, care era argumentativ, elevii trebuiau să vină să facă o compunere. Toate cele 32 de lucrări aveau la fel rezolvarea. Daca la alte subiecte, de exemplu, un roman, unde poți să inveți dintr-o carte, unde rezolvarea putea să fie la fel, aici, unde trebuia imaginația sa aibă un rol primordial, au fost găsite la fel.

Atunci, comisia de acolo, le mulțumesc, au ales această cale, aceea de a elimina acești elevi din examen″, a declarat Dan Cherecheș, Inspector Școlar General Adjunct din cadrul IȘJ Alba, pentru ziarulunirea.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
frumos cu astia ca sunt viitorii guvernanti
2
0
la tot parlamentul ! Muie sau o dictare de casa a patra ! Absolut toti aleg muia !!!
2
1
daca s-ar admite o sesiune speciala BAC pentru parlamentari- astia nu ar avea de la cine sa copie- toti o apa si un pamant
4
1
Pandemia a daunat economiei si sanatatii, dar la copiat a ajutat..Angajarile se fac mai mult pe de relatii si banuti ,asa ca nu prea mai conteaza ce se intampla pe la scoala
3
0
Asa tampitei incat sa nici nu stie cum sa copieze ? Pai astia sunt buni de politicieni pentru orice partid romanesc,ba chiar au stofa de lideri de partide,de viitori manageri de spitale,de directori de institutii,de ministri.
6
0
PNL isi pune in functii numai incompetenti. Seful ISJ MIHAI SORIN este un incompetent frustrat. S-a inconjurat de proaste si hoate. Sluga de partid, lipsit de creativitate. Condus de Floriana. A pastrat hotii si prostii in ISJ.
5
2
in douazeci de ani or sa dispara pixuri,creioane,chestii socoteli...laba
3
0
Inspectorul de efs Georgescu a vandut subiectele de la judetean. Mihai Sorin le suna pe ascuns zilnic pe Codreanu si pe Nitu. Dar cum stie toata lumea, Sorinel o suge cu talent. Sa ma scuze cititoarele, dar asa se intampla. Un prostalau slugoi si hoatele lui. ISJ pute a branza si a gainatz. Oare cum rezista Natalia?
6
1
Am avut colegi care cand copiau la mini-examen scriau si 'vezi graficu de mai jos' sau 'vezi tabelul, harta'; cu fituicile se putea copia usor, important era sa nu scrii alta lectie pentru a nu lua 4 cu succes!
6
0
Bine ca s-a terminat cu Codreanu...
4
0
INCOMPTETENTUL MIHAI SORIN, cu hoatele Balanescu si Dumitrascu au vandut subiectele. S-a copiat pe rupte, iar in centrul de evaluare Dumitrascu alerga disperata sa caute lucrari. CEA MAI PROASTA ECHIPA din toate timpurile. Sorinel i-a cautat pe toti mai prosti ca el.
6
1
Atunci, comisia de acolo, le multumesc, au ales aceasta cale, aceea de a elimina acesti elevi din examen... Pe bune?! Asa s-a exprimat un inspector general din Alba? Daca e adevarat, ma intreb CUM si CAND a trecut bacalaureatul un asemenea individ? CUM si CE facultate a urmat si la CE universitate? Jalnic, mai bine tacea... Poate ca asa putea sa-si ascunda prostia. Dar astia, pusi de PNL in fruntea bucatelor, sunt ca paduchele, ies la vedere... Cu asa inspectori vrea Herr Sparanghel sa faca ROMANIA EDUCATA?! Vai mama lor! Rusine!
10
2
... nici la copiat nu sunt buni ! Ia-le tastatura si pune-i sa scrie cu stiloul si in max 30 min. jumatate din ei suna la 112 ca sunt discriminati si vor ameninta ca se sinucid ! Semianalfabeti ! Scoala care se facea pana in '89 nu se va mai regasi in veci pe plaiurile mioritice !
23
1
Asa e, el si Basescu sunt de vina pentru ce s-a intamplat la Alba. Ce de d0bitoci
5
5
Mihai Sorin este un fanfaron incompetent si un hot. In Constanta dezastrul din educatie este datorat acestui imbecil de inspector dar si colegelor lui transpirate cu miros ce ceapa. A primit cadou cateva educatoare tinerele sa se distreze si el, ca acasa nu are parte. Natalia si Ana se inghiontesc sa fie mai in fata si sa prinda un loc pe canapea. Mihai Sorin esti un deseu resapat. Esti vazut toate colegele tale si de presa ca CEL MAI PROST SI INCOMPETENT angajat al ISJ din toate timpurile. Un imbecil.
9
4

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108