REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.1° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
15.1° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Fructul care poate înlocui carnea şi ajută la slăbit

Fructul care poate înlocui carnea şi ajută la slăbit

A.F. 25 martie 2023 | 00:00 434

Natura pare că nu încetează să ne uimească: există fructul care poate înlocui fără probleme carnea, are gust de friptură și îi ajută pe cei care vor să slăbească.

Fructul care poate inlocui carnea si ajuta la slabit

În plus, este foarte aromat, plin de vitamine și minerale. Fructul cântărește și 50 de kilograme, dar din el este comestibil este doar miezul.

Este bogat în fibre, dar nu are zaharuri. Doctorii recomandă consumul lui, având în vedere faptul că este un aliment sănătos care poate fi util în multe afecțiuni.

Originar din Asia de Est, jackfruitul este preferat de cei care vor să urmeze un regim fără carne.

Fiecare fruct conține sute de semințe bogate în proteine potasiu, calciu și fier. Într-un colț al lumii crește un fruct ce ajunge să cântărească până la 50 de kilograme.

Când este gătit, jackfruitul capătă gust de carne de porc

Însă nu greutatea sa este partea cea mai surprinzătoare, ci faptul că, în momentul în care este pregătit pentru consum, capătă gust de carne de porc.

Jackfruit crește în India și este considerat cel mai mare fruct din lume, având o greutate ce variază între 5 și 50 de kilograme.

Aparținând familiei duzilor, el a fost descoperit relativ recent, în partea de sud-est a Asiei, scrie antena3.ro.

Un singur copac poate produce sute de astfel de fructe. Astfel, jackfruitul ar putea deveni o sursă importantă de hrană pentru milioanele de oameni din întreaga lume care se luptă zi de zi cu foametea și malnutriția.

Acesta conţine şi vitaminele A, C, E, B1, B2, B3, minerale, precum calciu, magneziu, potasiu, sodiu, fier, zinc, mangan, cupru, seleniu, fosfor, bromelaină, fitonutrienţi, fructoză şi zaharoză.

Cercetător: 10 boabe din acest fruct țin de foame jumătate de zi

"Este un miracol. Poate oferi atât de multe substanţe nutritive. Dacă mâncaţi 10-12 boabe din acest fruct, nu veţi avea nevoie de hrană timp de jumătate de zi", a declarat Shyamala Reddy, cercetător la Universitatea de Ştiinţe Agricole din Bangalore, India, citat de The Independent.

Fructul în sine este o sursă bună de vitamina C, în timp ce semințele sunt bogate în proteine, potasiu, calciu și fier.

Un kilogram de jackfruit costă aproximativ 2,50 de dolari, dar el se vinde şi la felie.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Pui mana si faci miscare,te abtii de la halit aiurea mananci normal de toate dar numai cat e nevoie si vei slabi fara sa balesti la ce ti-ar place,fara sa te simti frustrat ca te abtii de la ceva anume. Regimurile si inlocuitoarele de mancare sunt niste porcarii. Determinarea individuala mai are si avantajul ca-ti sporeste stima de sine,ta face sa vezi ca ai caracter,nu esti o forma de viata plutind ca frunzele moarte,dupa cum bate vantul.
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108