REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
11.4° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Frunzăverde, despre o eventuală suspendare a lui Băsescu

Frunzăverde, despre o eventuală suspendare a lui Băsescu

Replica API 5 februarie 2013 | 00:00 189

Vicepreşedintele PNL Sorin Frunzăverde a declarat, luni, că preşedintele Traian Băsescu trebuie suspendat din funcţie de către Parlament doar dacă se face vinovat de încălcarea Constituţiei.

Frunzăverde a criticat afirmaţia preşedintelui legată de demisia pe care acesta este dispus să şi-o dea dacă vor demisiona toţi parlamentarii.

"Afirmaţia cu demisia celor 588 de parlamentari a fost descalificantă pentru Parlament - de aici şi reacţia mea. Am vorbit despre suspendarea preşedintelui dacă se încalcă Constituţia, ăsta a fost citatul complet", a spus Frunzăverde la Antena 3.

El a spus că declaraţia lui Băsescu despre demisia parlamentarilor pentru a demisiona şi el este "o nesocotire a rezultatului votului din 2012".

Liderul PNL a spus că afirmaţia lui Băsescu nedemocratică şi ridicolă.

"USL nu poate accepta o astfel de nesocotire a rezultatului votului din decembrie (...) O grupare politică cu o majoritate parlamentară de 70% trebuie să acţioneze ca atare", a spus Frunzăverde.

El a adăugat că USL are proiecte politice şi sociale importante, inclusiv revizuirea Constituţiei, care generează schimbarea altor legi.

"Mi-e teamă că domnul Băsescu nu va respecta jocul constituţional", a completat Frunzăverde.

El a ţinut să sublinieze că preşedintele trebuie suspendat, "potrivit articolului 95 din Constituţie, doar dacă încalcă Constituţia".

La finalul lunii ianuarie, preşedintele Traian Băsescu, premierul Victor Ponta şi preşedintele Senatului s-au întâlnit la Parlament, unul dintre subiectele discutate fiind posibilitatea ca şeful statului să îşi scurteze mandatul astfel încât prezidenţialele şi europarlamentarele din 2014 să aibă loc simultan, în luna mai a anului viitor.

Preşedintele Traian Băsescu declara, ulterior, că nu are încă o opţiune în privinţa comasării alegerilor prezidenţiale cu cele europarlamentare, adăugând că el este gata să-şi depună mandatul simultan cu cei 588 de parlamentari, pentru alegeri simultane prezidenţiale şi parlamentare.

Vicepreşedintele PNL Sorin Frunzăverde declara, în replică, la Resiţa, că o negociere cu şeful statului nu trebuia sugerată de către premier. Frunzăverde adăuga, în acel context: "Cu Traian Băsescu nu trebuie negociat. Traian Băsescu trebuie suspendat de Parlamentul României".

"Din relatările apărute în presă reiese că de la această întâlnire premierul i-a propus preşedintelui să cumuleze alegerile pentru Parlamentul European cu alegerile prezidenţiale undeva în mai sau iunie 2014. Eu cred însă că o asemenea negociere nu trebuia sugerata. Cu Traian Băsescu nu trebuie negociat. Traian Băsescu trebuie suspendat de Parlamentul României. Şi românii îl vor demite, vor vota covărşitor pentru plecarea sa de la Cotroceni. Nu putem să anulăm, prin asemenea gesturi politice, circa 16 milioane de voturi", afirma Sorin Frunzăverde.

Frunzăverde: Un grupuscul sub influenţa lui Băsescu a generat contraperformanţa PDL din 2012

Un grupuscul aflat sub influenţa lui Traian Băsescu a condus PDL în perioada 2008-2012 şi a generat contraperformanţa electorală la nivel naţional din 2012 a acestui partid, a declarat, luni seară, actualul vicepreşedinte PNL Sorin Frunzăverde.

Întrebat dacă îl deranjează ce se întâmplă azi cu PDL, Frunzăverde a răspuns: "Sigur ca da, am fost 22 de ani în acest partid".

"Nu pot să spun că nu mă afectează ce se întâmplă azi în PDL", a spus Frunzăverde.

Potrivit acestuia, în PDL sunt oameni de valoare, care nu meritau "acest destin politic, de 14-15%".

Întrebat dacă o eventuală venire a Elenei Udrea la şefia PDL ar fi benefică pentru PDL, Frunzăverde a răspuns: "Nu cred".

sursa: mediafax.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108