REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.1° ConstanÈ›a Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
10.1° ConstanÈ›a Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Furnizorii de internet au obligația de a include în contracte și de a publica o serie de parametri de calitate - proiect

Furnizorii de internet au obligația de a include în contracte și de a publica o serie de parametri de calitate - proiect

Replica API 21 iulie 2017 | 00:00 304

ANCOM:

ANCOM:

Furnizorii de internet care își desfășoară activitatea în România vor avea obligația de a include în contracte și de a publica valorile unor parametrii de calitate pentru serviciile oferite atât în cazul rețelelor fixe, cât și mobile, reiese din prevederile unui proiect de decizie supus consultării publice până la data de 1 septembrie, de către Autoritatea Națională pentru Administrare și Reglementare în Comunicații (ANCOM), scrie Agerpres.

Proiect de decizie revizuiește legislația secundară in vigoare privind indicatorii de calitate (tehnici și administrativi) pentru furnizarea serviciului de acces la internet, precum și condițiile și modalitățile de publicare de către furnizori a valorilor parametrilor aferenți acestor indicatori, în conformitate cu legislația națională și europeană în vigoare. În plus, documentul stabilește și parametrii de calitate care pot fi măsurați de utilizatorii finali cu ajutorul platformei Netograf.ro, astfel încât aceștia să poată monitoriza și evalua calitatea serviciului contractat.

Potrivit ANCOM, furnizorii de servicii de acces la internet au obligația de a include în contracte și de a publica o serie de parametri de calitate. Astfel, în cazul serviciului de acces la internet furnizat prin rețele fixe, trebuie să stipuleze viteza minimă de transfer a datelor, viteza de transfer disponibilă în mod normal, respectiv viteza maximă și viteza promovată de transfer a datelor, viteza promovată fiind cea pe care furnizorul o utilizează în informările cu scop comercial.

De asemenea, pentru serviciile de acces la internet furnizat prin rețele mobile, aceiași furnizori trebuie să menționeze viteza estimată maximă și viteza promovată de transfer a datelor.

Proiectul deciziei se aplică tuturor serviciilor de acces la internet furnizate prin intermediul rețelelor publice de comunicații electronice, indiferent de suportul prin care se oferă serviciul de acces la internet.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108