24.3° Constanța Vin., 30 Sept. 2022
Anul XX Nr. 6138
24.3° Constanța Vineri, 30 Septembrie 2022 Anul XX Nr. 6138

GABRIEL Coteanu NU mai are voie să fie polițist la EFORIE!

Replica API 4 septembrie 2020 4193

Gabriel Coteanu, fostul șef al Politiei Eforie, anchetat de DNA, a contestat masura controlului judiciar. Magistratii tribunalului au admis, în parte, contestaţia, decizând:

”Admite, în parte, plângerea formulată de inculpatul Coteanu Cornel Gabriel împotriva ordonanţei nr.48/P/2019 din data de 31 august 2020 a Parchetului de pe lângă ÎCCJ-DNS-ST Constanţa, în sensul că modifică obligaţia instituită la lit.”h” din aceea: ”să nu îşi exercite profesia de poliţist, implicit prerogativele funcţiei de şef al Poliţiei Eforie”, în obligaţia:”să nu exercite prerogativele funcţiei de şef al Poliţiei Eforie sau oricărei alte funcţii în cadrul Poliţiei Eforie precum şi interdicţia exercitării unei funcţii operative în cadrul MAI”. Respinge, ca nefondată cererea de revocare măsură control judiciar. În baza art.275 alin.3 C.p.p. cheltuieli judiciare rămân la stat. Definitivă”, se arată în soluția Tribunalului, pronunțată pe 3 septembrie.

Magnum BET - Ad.
Magnum BET - Ad.

Ce spun procurorii:

Coteanu este acuzat că, în perioada iulie-august 2019 și iulie-august 2020, în calitate de comandant al Poliției orașului Eforie, cu gradul de comisar șef, ar fi primit în mod repetat și periodic, de la o persoană fără calitate specială, coinculpat, sume de bani pentru a-i permite să-şi protejeze desfășurarea unor activități de comerț clandestin în Stațiunea Eforie din județul Constanța.

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Constanța au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și luarea măsurii controlului judiciar pe o durată de 60 de zile, începând cu data de 31 august 2020, față de inculpatul COTEANU CORNEL GABRIEL, șef al Poliției Eforie, județul Constanța, pentru săvârșirea infracțiunilor de luare de mită în formă continuată și instigare la abuz în serviciu.

În ordonanța procurorilor se arată că, în cauză, există date și probe care conturează următoarea stare de fapt: în perioada iulie-august 2019 și iulie-august 2020, în calitate de comandant al Poliției orașului Eforie, cu gradul de comisar șef, inculpatul Coteanu Cornel Gabriel ar fi primit în mod repetat și periodic, de la o persoană fără calitate specială, coinculpat, sume de bani, pentru ca în schimb să nu își îndeplinească atribuțiile de serviciu, în sensul de a permite și de a proteja desfășurarea unor activități de comerț clandestin în Stațiunea Eforie din județul Constanța. Ar fi vorba de tolerarea unor activități de comerț clandestin/neautorizat care să se poată desfășura fără aplicarea de sancțiuni contravenționale și fără confiscări de mărfuri, cu precădere pe plajele stațiunii Eforie.

Din probele administrate rezultă că suma primită cu titlul de mită ar fi fost de 300 lei/zi, remiterea banilor fiind făcută o dată la câteva zile, preponderent în zilele de luni și joi ale fiecărei săptămâni, în imediata apropiere a sediului Poliției orașului Eforie.

La rândul său, coinculpatul care ar fi remis în mod periodic banii comandantului Poliției orașului Eforie, i-ar fi colectat, în mod repetat de la persoanele interesate de obținerea protecției pentru activitățile de comerț clandestin. De asemenea, persoana respectivă pretindea și primea bani și pentru presupuse informații despre controalele efectuate de autorități.

În ziua de 10 august 2020, inculpatul Coteanu Cornel Gabriel i-ar fi solicitat unui agent constatator să înlocuiască măsura amenzii în cuantum de 1.000 lei aplicată unei persoane, pentru contravenții la regimul rutier, cu sancțiunea avertismentului, măsură pe care numai instanța de judecată o putea dispune.

În cauză se efectuează acte de urmărire penală și față de alte persoane fără calitate specială, dintre care trei se află în stare de arest la domiciliu începând cu data de 28 august 2020, pentru infracțiuni de dare de mită, trafic de influență, evaziune fiscală.

Citește și:

Șeful Poliției Eforie, pus sub control judiciar de DNA!

Uite CINE i-a luat locul lui Coteanu, la Poliţia Eforie

TREI persoane REȚINUTE în urma PERCHEZIȚIILOR făcute de DNA la EFORIE

L.I., M.P.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Ti-a placut articolul?

COMENTARII

Ciusca....imediat urmezi tu !! Dronele sunt dupa tine !
0
0
ciusca ciusca ciusca seful lui cote
3
0
Sper ca intr-o zi cu soare mult , cineva din fruntea erarhica , sa faca curatenie in MAI , aceasta structura in care cetateanul numai are incredere , sunt sigur ca sunt politisti corecti , dar acestia nu sunt lasati sa isi faca treaba de catre sefii comunisti !
12
0
dar mai poate fi politist in alta localitate
1
6
Ala de la NEPTUN care lua spaga la greu , impreuna cu sefa rutierista de la Mangalia ! Ii doare in pix !
7
0
Pai au nevoie in agricultura!Ce astia din politie nu pot sa fie someri?
5
1
La astia e traditie toata familia Coteanu de la Sipotele sa fie in politie.Va-ti informat si de Escrocul,Sarlatanul,Ordinar Coteanu Constantin tot fost politist folseste metoda Escrocului politist credincios in numele lui D-zeu,sa inchina la toate intersectile si la crucea sfantului Andrei la calea ferata,ia vata sfintita de la popi si ulei de candela si mirueste pe cei care vor sai pacaleasca sa le ia bani.modelu Vozganian si Judecatoarea din Parlament cu Miru sai ajute D-zeu ca sunt Hozii si au pacalit lumea.Si la IPJ dl Dancu Constantin nu aude sa-mi dea un raspuns sunt pregatiti profesiona
10
0
tb sa stea in puscarie,pedeapsa pt un politist de cel putin 3 ori mai mare ,cat ar merita un civil pt aceeasi fapta,..ca in SUA,rolul lui era sa aplice legea,...,el se folosea de lege pt a se imbogati,....mai rau ca interlopii
8
2
Bai kakatilor! Pe Dancu il swgeati de pix si nu publicati toate spagile pe care le lua si pe asta il tot mwscati de kur din toate pozitiile. Mai da va dreaku!
17
1
ce a fost va fi, vutati oameni competenti, gospodari, destepti care sa faca ceva pentru comunitate nu sa ia banutu si sa dea cu sarmana la irou!
7
0
de ce nu poate fi exclus din politie ci mutat din Eforie, in ce sens? agresit intentionat- eliberat din sistem definitiv, asta in ideea in care chiar se doreste respectarea legilor si sa se adevereasca sau sa se puna in practica - legea este pentru toti- De fata lumii, nu ati convins nimic ci din contra ne-ati confirmat si accentuat ceea ce foarte multi dintre noi au sesizat abateri de necontestat in randul acestora
11
1
deci iau spaga la greu,sunt prins ,dar ma doare la banana ca astia nu ma ejecteaza din sistem,ma muta in alta parte si acolo poate e ma i bine.spaga sa mearga.
13
3
la Eforie dar puteti sa il avansati la IPJ Constanta
18
3
Ce plm inseamna pentru voi caractere nepermise? Sa injuri un politist?
12
4
De ce nu lasati commenturile libere la Lupu? Acest personaj, este groparul Oil Terminal, un incompetent, nu a demonstrat nimic profesional! Sunteti jalnici ca promovatibaatfel de persoane!
12
0

Prima pagina

LOTO

6/49
71822303312
5/49
13434111825
joker
143338282620