REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
15.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Gabriel Oprea, judecat pentru abuz în serviciu

Gabriel Oprea, judecat pentru abuz în serviciu

Replica API 9 martie 2017 | 00:27 464

Procurorii îl acuză pe fostul președinte UNPR că ar fi prejudiciat statul cu 400 de mii de lei - sumă pe care Gabriel Oprea a aprobat-o serviciului secret al MAI pentru a cumpăra o limuzină, mobilă pentru biroul său ministerial și o cabină de duș cu hidromasaj.

Magistrații au respins atât contestația lui Gabriel Oprea, cât și pe cele depuse de ceilalți inculpați, fiind menținută o decizie a unui alt complet de la ÎCCJ din 19 octombrie 2016. La acea dată, judecătorii respinseseră toate cererile și excepțiile ridicate în dosar, scrie Digi24.

Decizia instanței este definitivă și urmează ca magistrații să stabilească un termen pentru începerea judecării pe fond a dosarului.

Abuz în serviciu este acuzația pentru care va fi judecat Gabriel Oprea în dosarul în care o hotărâre similara a fost luată și în privința foștii conduceri a fostului departament pentru Informații și Protectie Internă al MAI.

Este vorba de cazul în care conducerea DIPI ar fi achiziționat cu încălcarea legii un autoturism de lux în valoare de 400 de mii de lei de care a fost folosit în deplasări în interes de serviciu. Acei bani proveneau din fondul operativ al ministerului.

În luna mai 2016, Gabriel Oprea a fost trimis în judecată de procurorii DNA în dosarul privind Direcția de Informații și Protecție Internă (DIPI).

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Chiar si Dumnezeu de-ar fi, scula tot o va beli. Da Doamne.
1
0
CLAR CA BUNA-I CIUMA ROSIE:un alt beneficiar al ordonantei 13,a jigodiilor comuniste din psd.Oare ce va mai trebuie ca sa va dati seama?
2
0
Gabizda oprea a semnat cu franciza starwars il va interpreta pe celebrul jabba the hutt
3
0
Oprea- rusinea armatei romane!
5
0
Uneori,puterea te omoara,cand te stapaneste!
3
0
....interesul national este ca ma-ta suga pula , ca altfel mai poate fata copii cu dizabilitati , ca tine .
2
3
Pe boul asta limbist cand dracului il condamna in interesul national. Ca numai de cretini avem parte. La vot repede ca nu stiu ce se da.
6
2
Vrajeala, aranjamente intre ei, il acuza de 400 de mii de lei, cand el este miliardar sau milionar, ce naiba este, cand el trebuie sa raspunda pentru ucidere din culpa a unui agent de politie care-i servea pohtele lui de general boland, are o mekla care cere pumni, pumni si iar pumni. Cand clipeste ca un bou, pare a fi cel mai inteligent bandit din mafia romana, ori el, tot izmenar ramane, un bulangiu cu epoleti murdari. Mars javra la Jilava sa-ti faca aia poponeata poligon de tragere, ai distrus armata si pensionarii militari cu ordinele tale de idiot, subofiter egal ofiter !
9
0
inceputul a fost greu, trebuie sa continue, acesti presupusi dumnezei, stapani pe destinele unui popor intreg destinat a-si duce viata pe mai departe functie de deciziile si hotararile unor analfabeti deveniti peste noapte detinatori de diplome de BAC, FACULTATI, MASTERATE, DOCTORATE, FARA NUMAR, caci nu sunt scumpe financiar vorbind, ei isi permit ca si-au dat legi legate de salarii cat si-au dorit si au visat peste noapte, mai au un hop acela de a invata sa se iscaleasca. de preferat cu cat isi strang mai repede randul in jurul generalului cu atat mai bine pentru tara noastra peste care se
5
1
Eu sponsorizam tot M.A.I de la cel cu tata n in gura pana la cel cu tata in gura si de la sofeur am ajuns pana la gradul de comisar sef fara scoala.Asta este in m.a.i...mafie pana la cel mai inalt nivel.
6
1
ASA SE CREDEA UN DUMNEZEU !! LE VINE RANDUL LA TOTI!!TIMPUL ITI ESTE SI PRIETEN SI DUSMAN!
8
1

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108