REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.1° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
10.1° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

GAFELE în urma distribuirii rechizitelor pentru elevii din Constanţa au declanşat TROC în mediul online!

GAFELE în urma distribuirii rechizitelor pentru elevii din Constanţa au declanşat TROC în mediul online!

Replica API 12 septembrie 2018 | 00:00 282

Elevii au păşit în noul an şcolar plini de entuziasm şi dornici să dobândească cât mai multe cunoştinţe. Pe lângă aceştia, profesorii şi părinţii au intrat şi ei în atmosfera primului clopoţel, astfel că emoţiile s-au amplificat, iar curţile şcolilor din judeţul Constanţa au fost arhipline. Flori, zâmbete şi multă culoare, cam acestea au fost ingredientele unui tablou de început de an şcolar. Primăria Constanţa a acordat şi anul acesta micilor învăţăcei rechizite şcolare pentru un start excepţional, arătând totodată susţinerea pentru educaţie. Cu toate acestea, precizăm că în mai multe şcoli părinţii şi copiii s-au confruntat cu o situaţie nu tocmai plăcută. O parte dintre băieţi au primit rechizite roz, în timp ce mai multe fetiţe au primite rechizitele de culoare albastră, destinate băieţilor.

Noul an şcolar a venit la malul mării cu multe zâmbete pe chipul elevilor constănţeni. Plini de entuziasm aceştia au păşit pragul şcolilor cu flori şi atenţii pentru profesori. La rândul lor, elevii au fost aşteptaţi cu rechizitele pe care Primăria Constanţa le-a pus la dispoziţie celor mici pentru un start cum se cuvine. Deşi scopul era de a-i bucura pe părinţi şi copii, se pare că o parte dintre rechizite au fost distribuite eronat, o parte dintre fetiţe primind rechizite albastre, iar o parte dintre băieţei primind rechizite roz, destinate fetelor. Odată cu prima zi de an şcolar în mediul online au apărut mai multe postări prin care rudele sau chiar mămicile au expus această încurcătură şi numaidecât au solicitat să facă schimb cu rechizite pentru fetiţe sau roz, pentru a reglementa situaţia.

“În clasa BĂIATULUI meu, clasa a-1-a,toţi copiii au primit ghiozdane și rechizite la fel (ROZ)... Mulțumim partidului....!”, a declarat una dintre mămicile constănţene. Aceasta a ataşat la postarea sa şi fotografia. În felul acesta s-a pornit trocul de rechizite în mediul online.

“Hai să facem schimb... Sara are albastru...”, a precizat o altă mămică.

Comentariile nu au întârziat să apară astfel că unii dintre constănţeni taxează gafa făcută în urma distribuirii rechizitelor şcolare. “Ce bataie de joc. Tipic comunist. Rechizite chinezeşti pentru toată clasa. Cineva a făcut afaceri cu statul iar.”, a declarat un constănţean.

“Bună seara! Azi fiind prima zi de şcoală fetiţa unei colege a primit ghiozdănel şi penar de baieţei fiindcă cel de fetiţe nu mai era. Fetiţa este supărată că nu a primit şi ea roz. Este vreo mamică care a primit la fel, invers, şi vrea să facă schimb? Soy luna sau Hannah Montana (ghiozdănelul).”, a declarat o altă mămică. Situaţia a fost rezolvată şi de data aceasta printr-un schimb cinstit.

Spre exemplu, la Liceul Teoretic “Lucian Blaga” din Constanţa s-a solicitat o listă cu numărul de rechizite necesare cu mult timp înainte ca cererile de transfer să fie finalizate, undeva la sfârşitul lunii august. Între timp au fost însă înregistrate încă 20 de cereri de transfer. “Vineri am constatat că, spre exemplu, la o clasă nu aveam rechizite decât pentru jumătate dintre copii. Vineri am avut 20 de cereri de transfer.”, a declarat Elisabeta Linea, director al Liceului „Lucian Blaga”.

De asemenea, aceasta ne-a mai precizat că au fost solicitate undeva la 800 de rechizite, aproximativ 500 pentru elevii de şcoală primară şi undeva la 330 pentru învăţământul gimnazial. Într-o şcoala fluxul este foarte mare, iar directoarea instituţiei de învăţământ ne-a declarat că, în urma promisiunii făcute de Primăria Constanţa, copii din clasa primară care nu au primit rechizitele, le vor primi lunea viitoare.

Directoarea liceului din cartierul constănţean Poarta 6 a precizat referitor la schimbul acesta de rechizite din mediul online că mămicile sunt libere să reacţioneze, însă că trebuie apreciată intenţia autorităţilor locale de a le oferi tuturor copilaşilor aceste rechizite, lucru poate foarte importante pentru persoanele ce nu ar avea o situaţie financiară de invidiat.

“Situaţia nu poate fi catalogată în vreun fel. Fetiţele au primit cu Hello kitty şi că nu au primit cu nu ştiu ce personaj. Să privim partea plină a paharului şi să mulţumim Primăriei Constanţa să s-a implicat şi astfel toţi copiii au primit ceea ce le este necesar pentru un început de an şcolar.”, a adăugat directoarea liceului Elisabeta Linea.

Acestea fiind spuse, lucrul mulţumitor este de cele mai multe ori lucrul făcut cu mâna ta. În felul acestea, părinţilor şi copiilor nu le rămâne decât să se descurce, printr-un troc de toată frumuseţea în mediul online.

Paula SOLOMON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Daca vreti sa primesti penar albastru trebuie sa votati miscarea populara si pe presedintele Traian
1
0
Nu era mai bine sa nu le dea nimic? Invatatura de minte! Sa le dea la toti la fel, in culoarea partidului, macar sa stie o treaba. Ce e discriminarea asta fata-baiat? Parca se dorea ,,diversitate de gen''.
3
0
cred ca nu culoarea rechizitelor este problema principala in educatie ,ci dascalii care mascheaza lipsa de competenta si comoditatea prin costisitoarele auxiliare impuse ...
2
0
Cineva a primit ghiozdanel albastru si penar roz cu mu1epesede.Mamicile sa probeze toate culorile de la brandul mu1epesede
3
1
Si uite din cauza asta o sa va ajunga baieteii bulangii ca au avut in clasa intai penar cu hana montana. Dati fuga rapid sa votati pentru familia traditionala mama curva tata betiv Stati ca tatele pe.fb sa comentati Altii au probleme grave cu copii bolnavi si voi va plangeti ca de ce e roz si nu albastru Sa va fie rusine
3
1
Rechizitele de anul acesta sunt chiar foarte bune! Ca a fost incurcatura cu ele, se mai intampla!
9
0
Fomistelor , luati-va de la supermaket , nu va mai certati pe pomeni electorale.
12
1

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108