REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.8° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
10.8° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

GALERIE FOTO. Copii care fac cinste urbei! Constănţenii, pe podium la Olimpiada Naţională de Astronomie şi Astrofizică 2018

GALERIE FOTO. Copii care fac cinste urbei! Constănţenii, pe podium la Olimpiada Naţională de Astronomie şi Astrofizică 2018

Replica API 7 februarie 2018 | 00:29 323

Sursa foto: Mădălina Ivănescu, Facebook

Olimpiada Națională de Astronomie și Astrofizică 2018, care s-a desfășurat în intervalul 2 – 5 februarie a.c., în localitatea Gura Humorului, a adus noi prestanțe frumoase din partea elevilor constănțeni pasionați de aceste domenii. Constanța a fost reprezentată la olimpiadă de cinci elevi, care au obținut rezultate remarcabile.

Astfel, Robert Gabriel Pășcălău (prof. Adina Dogărescu), clasa a X la Colegiul Național „Mircea cel Bătrân”, a obținut premiul II, dar și medalie de aur acordată de Societatea Națională de Fizică, premiul special pentru cel mai bun punctaj la proba teoretică, cât și pentru cel mai bun punctaj la proba de baraj, premiul special pentru punctaj absolut, calificat de pe prima poziție în lotul lărgit al României pentru IOAA.

Colegiul său, George Pantelimon Prodan (prof. Adina Dogărescu), clasa a XII la Colegiul Național „Mircea cel Bătrân” a obținut mențiune și medalie de argint din partea Societății Naționale de Fizică și s-a calificat de pe poziția 6 în lotul lărgit al României pentru IOAA. Mențiune a obținut și Andrei Cătălin Popa (prof. Cristina Anghel), clasa a XII la Liceul Teoretic „Ovidius”; el a primit și medalie de argint din partea Societății Naționale de Fizică. Antonia Pănescu (prof. Cristina Anghel), elevă a Liceului Teoretic „Ovidius”, a obținut medalia de bronz din partea Societății Naționale de Fizică.

La olimpiadă a participat și „juniorul” Răzvan Andrei Prodan, elev în clasa a VIII-a la Școala Gimnazială nr. 28 „Dan Barbilian” Constanța, care a obținut un punctaj foarte bun și care, deși nu a fost recompensat cu diplomă anul acesta, nu se descurajează și promite că la anul va obține cel puțin o medalie.

„Suntem mândri de voi!”, le-au transmis profesorii constănțeni și noi ne alăturăm urării lor!

Florentina BOZÎNTAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
cinste lor si in egala masura, dascalilor!
1
0
Felicitari dragi copii.
4
0
Si urbea ce face pt ei?
7
0
Cativa premianti care ar fi bine daca ar putea sa explice populatiei tembelizate ce este astronomia si diferenta dintre astronmie care e stiinta si astrologie care e pseudostiinta. Eu daca aud pe cineva ca incepe cu zodiile, l-am si catalogat drept imbecil ignorant.
6
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108