REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.1° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
15.1° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

GALERIE FOTO. Încă un loc de joacă din Tomis Nord a fost DEZAFECTAT!

GALERIE FOTO. Încă un loc de joacă din Tomis Nord a fost DEZAFECTAT!

Replica API 14 mai 2018 | 00:32 770

Părinții constănțeni sunt revoltați. Vremea s-a încălzit, vor să scoată copiii în aer liber, dar rând pe rând, locurile de joacă din municipiul Constanța au fost dezafectate, în așteptarea reabilitării. Cele care încă nu au fost dezafectate, au fost împrejmuite cu benzi sau funii, pe care a fost atașat un mesaj prin care părinții au fost înștiințați că folosirea respectivului spațiu se face pe propria răspundere, în condițiile în care elementele de joacă sunt vechi și cu grade diferite de periculozitate. E drept, însă, că benzile au fost rupte, iar foile cu mesajul de avertizare nu au rezitat mai mult de o zi.

Până la realizarea reabilitării, însă, părinții și copiii din municipiul Constanța mai au de așteptat, căci procedurile pentru desemnarea firmei care se va ocupa de lucrări încă nu au fost încheiate.

La sfârșitul acestei săptămâni a venit rândul unui loc de joacă din cartierul Tomis Nord să ajungă în atenția autorităților. Elemente de joacă, vechi, au fost dezafectate de muncitori, după cum se poate observa din fotografiile surprinse de un cititor al „Replica de Constanța”. De altfel, se impune menționat că locul de joacă era realizat de peste un deceniu, fiind realizat pe ciment, cu elemente de joacă din fier.

În zonele Tomis III - Tomis Nord sunt zece locuri de joacă, dintre care două vor dispărea! Dar să le luăm pe rând. Au fost dezafectate elementele vechi de pe locurile de joacă de pe aleea Hortensiei (zona Peny Market), de pe strada Dispensarului bl. 24B-25C, de pe aleea Viitorului, bl. 5A – 4A, de pe strada Adamclisi, bl. P1 –P2 și aleea Heracleea – Făt Frumos, bl. S1-S3. Toate aceste locuri de joacă sunt prinse în prima etapă a proiectului și vor fi reamenajate. Urmează, tot în prima etapă, locurile de joacă de pe Bd. Tomis, bl. TAV5 (diagonală vaporaș) și cel de la Piațeta Badea Cârțan. Locul de joacă din Campusul Social Henry Coandă, realizat în 2013, este inclus în etapa a doua a proiectului de reamenajare, deocamdată fiind cuprins în programul curent de reparații.

În schimb, locurile de joacă de la intersecția străzilor Tulcei cu Ștefăniță Vodă și cel de pe strada Cișmelei, de la Biserica Sfinții Trei Ierarhi din Tomis Nord, vor fi dezafectate, din cauza situației juridice nefavorabile a terenurilor. De exemplu, terenul de lângă biserică a fost notificat spre retrocedare pe Legea 10/2001.

F.B.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
nu mai exista barbati adevarati in constanta asta! tin minte cand eram copil, cand se mai rupeau leaganele sau scartaiau si alte mici problemute, tatal meu si alti tatici, veneau ba cu o stinghie, ba cu o galeata de vopsea, ba cu vaselina etc etc..si ne redau bucuria reparand acele leagane! iar acum....asteptam totul de la autoritati! totul! si cand vedem adolescenti beti sau drogati sau tigani ca ne distrug parcurile nici macar nu sunam la politie...stam ca oile si ne uitam! in scurt timp, copiii noistri se vor da in leagan virtual! pe tableta!
2
1
Locul de joaca de pe Cismelei exista de cand au fost construite blocurile. Cum draq tocmai acum a aparut o situatie juridica incerta? Adica a aparut o spaga pt ca cineva sa construiasca un bloc acolo. In curand nu se va mai putea circula pe Cismelei, iar Tomis Nord va semana cu ghetourile africane, cu beton langa beton. Chiar nu intra nimeni la puscarie pt asta?
5
0
ce bloc va rasari aici !
3
0
Am vrut sa construim un loc de joaca, dar nu stiu cum s-a intamplat de ne-a iesit bloc.
4
0
suntem multi dar prosti!!
2
0
la concurenta cu zonele din siria.la asa locuitori asa oras.tigani machedoni si alte scursuri si rebuturi ale societatii.talharul care guverneaza si sleahta de sub el tot machedoni jegosi sunt.
4
0
Fagadau Fatalau Ce mama dracului faci Mazare fura dar mai facea si cate ceva... Rusine.
8
0
Rusine Fagadau sa ti fie !!!!!!! Ai distrus orasul asta ! Un loc de joaca omenesc nuu avemmmmm!!!!! Dut la Ovidiu,Navodari si chiar sat galesuu sa vezi locuri de joaca !!!!!!!!!!
10
0
Le realizati la iarna. Nu va ti inteles la spaga ?????
7
0
In spatele centrului Micul Rotterdam , zona Brotacei , a existat , un loc de joaca bun , construit inainte de 1989 . Apoi l-au modernizat , asta acum 8-9 ani ....acum doar un mic gardulet , aminteste ca acolo a fost ceva , din vremuri apuse ...acum sunt doar buruieni..
7
0
Eu v-am scris despre locul de joaca de pe Cismelei de acum 2 ani. Nu s-a mai facut nimic pentru copii din 1989. Acum au facilitat rolul investitorului prin dezafectaea spatiului. Asa este la noi.
10
0
Suntem convinsi cu totii ca tovarasu' primar e un corupt nenorocit,poate chiar mai nenorocit decat jigodia de Mazare. Lipsa locuri de joaca pentru copii. Lipsa curatenie in Constanta. Lipsa totala a cosurilor de gunoi. Parcelarea parcului Tabacarie pentru viitoarele turnuri ce vor sa fie construite. Distrugerea cu buna stiinta a oricarui spatiu verde. Sistarea lucrarilor la diferite proiecte din Constanta precum: podul de la butelii,schimbarea parcului auto RATC,iluminatul public defectuos,aprobarea fara cap a unor constructii in mun Constanta contra legi,etc,etc Acesta este Fagadau.
12
1
O sa avem un blocushor !
16
0
jeg de oras ! Copiii se joaca in parcari, fotbal, v-ati ascunselea sau slalom cu bicicletele printre masini. Generatie de anormali care isi vor aminti de copilarie cum parintii tembeli ii aduceau sa se joace in parcare, ferindu-se de masini. Primaria, faceti dracului locuri de joaca ! Pentru biserici sau malluri ati gasit loc oriunde !
18
1
Gata , facem un blocusor cu 7 etaje !
21
1
Aveti ce meritati.C-m-as in nasul lor de prosti.
11
1
Gogu partzarule daca te iti scot noroiul din popou. Analfabet parvenit moldo sarac. Ti ai dreaq cu natia de hi mincinosi si koorve
1
10
Podul de la" buteli"i impreuna cu sensul giratoriu de la Cora sunt cel mai bun exemplu de fluidizare a traficului.
8
1
indicat ar fi sa plece repejor din Constanta,devine sufocant la propriu traiul aici.Si totusi exista doritori sa cumpere locuinte,culmea.
8
1
Ar merge un bloc acolo, ce atatea locuri de joaca..
11
2
.... ai uitat ca locul de joaca de linga biserica este de cind s-au construit blocurile, de mai bine de 50 de ani...cind erai pustan si mergeai la plaja cu monica nu treceai pe linga locul ala de joaca, sau si tie ti-au luat banii mintile si ti-ai vindut sufletul pe 30 de arginti...
14
1
Sa se faca o moschee pentru refugiati musulmani din siria si irak
8
5
Bisericea ca pi toloaca di la Gheorghitenii Teodusului. Sa se joace cu cadelnitu, shomoiogu si pirtzashania
5
1
asa ca nu ne trebuie loc de joaca pt copii ,sa stea in casa la tv sau pe tableta .acum puteti sa faceti un bloc cipanesc acolo ca sigur terenul a fost retrocedat vreunui brinzar
30
2

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108