REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
16.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Gallo (Enel): Vom discuta cu autorităţile din România pentru devansarea calendarului privind montarea de contoare inteligente

Gallo (Enel): Vom discuta cu autorităţile din România pentru devansarea calendarului privind montarea de contoare inteligente

Replica API 23 mai 2019 | 00:00 504

Enel intenţionează să discute cu autorităţile din România pentru devansarea calendarului privind montarea contoarelor inteligente, care a fost amânat până în 2028, a declarat Livio Gallo, director global Infrastructură & Reţele al Grupului Enel.

"Ce aş vrea să remarc este că în România exista un plan pentru instalarea de contoare inteligente până în 2022. Acum a fost amânat până în 2028. Contorul inteligent este o soluţie, un sistem care aduce beneficii clienţilor, societăţii, companiilor de distribuţie, de furnizare - pentru că poţi propune clienţilor tarife diferite în funcţie de intervalele orare, bazate pe profilul lor de consum şi astfel îşi pot optimiza profilul de consum de energie. Cred că ar fi bine să anticipăm puţin calendarul pentru că până în 2028 mai sunt 9 ani", le-a spus jurnaliştilor români Gallo, după conferinţa anuală a Eurelectric (Annual Power Summit 2019).

Întrebat dacă se aşteaptă ca autorităţile române să scurteze acest termen şi dacă au cerut acest lucru, directorul Enel a precizat că subiectul va fi discutat în viitor, deoarece este benefic pentru România.

"Probabil vom avea ocazia să evaluăm şi să discutăm în viitor acest lucru pentru că este benefic pentru ţară. Noi avem acum la nivel mondial 40 de milioane de contoare inteligente instalate în Italia, în Spania. În România am instalat aproximativ 500.000. Urmează să facem asta (să ceară scurtarea termenului - n. r.). Până acum discuţiile cu autoritatea de reglementare s-au referit la aspectele legate de al patrulea ciclu de reglementare şi după ce se vor finaliza aceste aspecte putem să trecem la altele. Aşteptăm decizia privind tratarea pierderilor din reţea. (...) Putem discuta cum se poate face - revenirea la vechiul calendar sau elaborarea unuia nou", a explicat Gallo.

El a menţionat că Enel investeşte în special în domeniul energiei regenerabile şi al reţelelor, pentru că sunt liniile de business cele mai implicate în tranziţia energetică.

"Tranziţia energetică înseamnă decarbonizare, mai multă energie din surse regenerabile - care introduc energie intermitent în reţea, electrificare. Credem că va creşte consumul, cum este cazul şi în România, pentru că se vor electrifica transporturile, industria, încălzirea locuinţelor, clienţii de asemenea îşi vor creşte consumul. Cu ajutorul contorului inteligent îşi pot optimiza profilul de consum, astfel încât să plătească mai puţin. Pentru a avea tarife diferenţiate în funcţie de intervale orare este necesar să ai un contor inteligent. Electrificarea şi producţia de energie distribuită (în mai multe surse de producţie mici) fac să devină foarte importantă digitalizarea reţelei. Inovaţiile tehnologice de astăzi vor avea un impact asupra tranziţiei energetice şi a modului în care administrăm reţeaua", a mai afirmat Gallo.

Agerpres

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108