REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.1° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
16.1° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Garda Financiara isi face "casa noua" de 5,2 milioane RON

Garda Financiara isi face "casa noua" de 5,2 milioane RON

Replica API 4 decembrie 2010 | 00:00 200

Exclusivitate Replica: iata proiectul

Exclusivitate Replica: iata proiectul

La mai bine de 20 de ani de când a fost lăsată în paragină, ruina a ceea ce trebuia să fie un mare complex sportiv la intersecţia străzilor Bucureşti cu Obor (zona Casa de Cultură) va primi o nouă destinaţie şi va fi renovată din temelii. Garda Financiară Constanţa este cea care, la finele lui 2007, a primit clădirea în administrare prin transfer de la Direcţia Judeţeană de Sport.

La începutul lunii septembrie a acestui an reprezentanţii Gărzii au hotărât să contracteze lucrări pentru consolidarea, amenajarea şi supraetajarea construcţiei existente pe strada Bucureşti cu destinaţia Sediu Garda Financiară Constanţa. La procedură au participat şase ofertanţi care au trebuit să se încadreze într-un buget fabulos, anume de 7.220.000 lei fără TVA. Recent a fost desemnat şi un câştigător al acestei lucrări, anume Classic Dome SRL din Bucureşti. Acesta a prezentat o ofertă financiară de 5.244.000 lei fără TVA pentru un termen de execuţie de 11 luni.

Cum va arăta noul sediu?

Peste etajul 1 al actualei clădiri se va executa o supraetajare. Etajul va avea structură din profile metalice, închideri perete cortină şi acoperiş din panouri termoizolante pe cadru metalic, iar compartimentările se vor executa cu pereţi fonoizolaţi din gips-carton. Vor fi redimensionate golurile de ferestre pe faţadele sud şi nord , iar accesul principal în clădire se va realiza din incintă pe faţada dinspre strada Bucureşti. Holurile principale de acces public vor fi pavate cu plăci de granit, iar în rest va fi montată gresie. La subsol va funcţiona arhiva instituţiei, iar clădirea va beneficia de un lift pentru transportul materialelor. De asemenea, s-a pus accent foarte mult pe sistemele de securitate şi pe centrala termică proprie. O singură problemă pare să le fi scăpat proiectanţilor care, de altfel, este resimţită şi la sediul actual al Gărzii Financiare, de pe bdul Ferdinand, anume cea a locurilor de parcare. Reamintim că "Replica" de Constanţa atrăgea atenţia, în luna noiembrie, că, în lipsa continuării investiţiei, clădirea nefinisată a fost ocupată de boschetari.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108