REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
16.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Garda Financiară suspectează măcelăria lui Dimoftache de evaziune fiscală

Garda Financiară suspectează măcelăria lui Dimoftache de evaziune fiscală

Replica API 19 martie 2013 | 00:00 101

Se împute treaba

Se împute treaba

Reprezentanţii Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Constanţa (DSVSA) au recoltat probe de carne (pui, liliput, pastramă de mici, porc) de la măcelăria "clandestină" din zona gării, iar în momentul de faţă se aşteaptă rezultatele, care să confirme primele concluzii trase ca urmare a controlului de acum câteva zile.

Probele pentru stabilirea prospeţimii şi a încărcăturii bacteriologice durează de obicei câteva zile. "S-au recoltate probe de la carnea respectivă şi aşteptăm rezultatul. Acele analize necesită un timp tehnic de aşteptare", a menţionat, pentru "Replica", directorul DSVSA, Geronimo Brănescu. Reamintim că măcelăria familiei lui Răzvan Dimoftache, situată pe strada Mangaliei din Constanţa, continua să funcţioneze deşi nu mai avea acest drept încă din luna februarie. Urmare a sesizărilor locatarilor din zona măcelăriei, publicate de săptămânalul "Atitudinea", reprezentanţi ai mai multor instituţii au efectuat un nou control la Sladum, constatându-se că activitatea nu a fost întreruptă. Ba mai mult, a fost depistată o cantitate de carne fără acte de provenienţă, iar o alta - expirată sau la limita termenului de expirare. În afară de aceste date, o altă neregulă gravă la punctul de lucru va fi, cel mai probabil, evaziunea fiscală, din moment ce Răzvan Dimoftache înregistra cam tot ce dorea pe numele firmei. "Am început deja să lucrăm la verificări încrucişate pe această firmă şi vom termina în aproximativ o săptămână. Am dat la încrucişat atât furnizorii, cât şi clienţii, pentru că există neconcordanţe. Mai exact, într-o săptămână vă pot spune concret şi pe cifre ce făcea această societate", a declarat, pentru "Replica", Ciprian Fronea, şeful Gărzii Financiare Constanţa.

Magazinul din 4-5, închis

Interesant este că la aceeaşi firmă a mai avut loc un control al DSVSA, carnea găsită fiind dirijată către o unitate de neutralizare autorizată. Atenţie însă, nu este vorba de controlul de săptămâna trecută! "Medicii veterinari oficiali de la DSVSA Constanţa au constatat neconformităţi şi, apreciind faptele, au dispus în primul rând o ordonanţă de interzicere a activităţii, a fost aplicată o sancţiune contravenţională de 20.000 de RON şi s-au confiscat 470 de kg. carne, dirijate ulterior către o unitate de incinerare", a precizat, pentru "Replica" de Constanţa, Corina Ivanciu. Nu în ultimul rând, unul din punctele de desfacere a cărnii provenite de la măcelăria din zona Gării, strada Mangaliei, a fost închis în urmă cu două luni, conform unei vânzătoare. Este vorba despre magazinul din piaţa 4-5.

Sorin HULUBEI

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108