REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.1° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
10.1° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Gardienii de la Penitenciarul Poarta Albă, LUAŢI LA MIŞTO!

Gardienii de la Penitenciarul Poarta Albă, LUAŢI LA MIŞTO!

Replica API 27 martie 2018 | 00:00 418

În timp ce ei acuză că nu le sunt pontate toate orele de muncă, ANP promite să trimită un audit... în 2019?!

În timp ce ei acuză că nu le sunt pontate toate orele de muncă, ANP promite să trimită un audit... în 2019?!

Gardienii de la Penitenciarul Poarta Albă au semnalat, în repetate rânduri, faptul că sistemul de pontaj, în funcție de care își primesc salariile, dă erori. Au sesizat acest aspect și prim-ministrului Vasilica-Viorica Dăncilă, printr-o scrisoare deschisă transmisă la începutul lunii martie a.c., dar și în mai multe rânduri, în 2017. Concret, angajații penitenciarului au tot atras atenția, prin reprezentanții Sindicatului Național SINPEN 2016, filiala Constanța, asupra faptului că salariile le tot scad de la o lună la alta, deși prestează același număr de ore de muncă sau chiar mai multe.

„Există destule semnale din partea salariaților de la Penitenciarul Poarta Albă, precum că salarizarea are ceva probleme, că ar fi erori și că nu se pontează în mod real orele petrecute la serviciu. Motiv pentru care, sindicatul a solicitat pentru a doua oară auditare pe salarizare”, a precizat Virgil Cîrstea, liderul de sindical SINPEN 2016 Constanța.

Adresa a fost transmisă conducerii Administrației Naționale a Penitenciarelor, iar răspunsul le-a parvenit, vineri, 23 martie a.c.: „Referitor la adresa nr. 4860/5.03.2018, transmisă de Sindicatul Național SINPEN 2016 Constanța, prin care solicitați efectuarea unei misiuni de audit intern privind programul de pontaj și salarizarea personalului la Penitenciarul Constanța – Poarta Albă, vă informăm că Serviciul Audit Public Intern desfășoară misiuni de audit public intern în baza unui Plan anual de audit public intern, aprobat de directorul general al ANP, în anul anterior pentru anul curent, plan în care sunt aprobate misiuni obligatorii a fi efectuate în anul 2018, motiv pentru care de această solicitare se va ține cont la elaborarea Planului de audit intern pentru anul 2019”, se arată în răspunsul ANP, semnat de comisarul șef de penitenciare Marian Dobrică, directorul general al administrației.

Altfel spus, deși problema este actuală, angajații de la Penitenciarul Poarta Albă o tot semnalează de câteva luni, mai marii de la București nu pot face nicio verificare anul acesta, pentru că nu este...programată (?!). „Dar ce se va întâmpla dacă, în 2019, după verificările pe care le vor efectua, vor constata că sunt probleme la sistemul de pontaj, iar oamenii trebuie să dea bani înapoi sau să primească mai mulți bani? Nu este mai bine să se soluționeze problemele din fașă, să nu fie lăsate să ia amploare? Mai mult, acest aspect a fost prezentat în primul rând conducerii Penitenciarului Poarta Albă, dar directorul Florentin Muscalu a susținut că pentru a constata că nu sunt pontate corect orele de muncă are nevoie de un studiu de impact!”, a punctat liderul de sindicat Virgil Cîrstea.

Florentina BOZÎNTAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Legea salarizarii, ca si celelalte legi date de PSD, au ca scop dezbinarea romanilor. Noi nu trebuie sa gandim cum sa facem treaba sa mearga ci cum sa reparam greselile. Vinovati: cei care ne conduc si cei care iau votat.
1
0
"XMAX"SI CU CELALALT DE SUB EL DACA ATI FI FOST IN PIELEA LOR NUSTIU DACA VA CONVENEA NU MAI COMENTATI FARA SA STIITI SUNT PERAOANE CARE AU RATE COPII IN SCOLI ETC SI CA SA TE TREZESTI CA ITI TAIE 800 DE LEI SAU 1000 DIN SALARIU PE FONDUL UNOR ERORI SAU PE FONDUL FAPTULUI CA NUMELE TAU A FOST INCURCAT CU AL UNUI DETINUT CARE A AVUT CHELTUIELI JUDICIARE SI DIN GRESEALA TI LE.AU ARUNCAT TIE IN CARCA NUSTIU CAT DE BINE ESTE ASA CA TACETI DIN GURA
1
0
Pacat, ca aceasta mizerie de lege a salarizarii a reusit sa dezbine multe categorii profesionale, inclusiv agentii din MI si penitenciare. Tocmai de asta se profita.
3
0
Buruiana Florin vinde droguri in Mangalia de anii de zile sunt protejati domnului Laurentiu Bratosin
1
1
Daca un agent din MI cu cea mai mare vechime si gradatie nu depaseste 4000 de lei unul de la ANP cu aceeasi vechime ajunge si la 6500 de lei! Ce mai vor astia ca ei nu fac altceva decat sa pazeasca ce prind altii?
6
7
Militienii, stand langa hoti, s-au dedat si ei furtului: acum dau vina pe aparatura de pontaj. Zic mai bine sa se tina cum trebuie de munca.
1
6

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108