REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.8° Constanța Dum., 19 Mai 2024
Anul XX Nr. 6734
14.8° Constanța Duminică, 19 Mai 2024 Anul XX Nr. 6734
 

Găzduire VPS: beneficii pentru succesul afacerii dumneavoastră

Găzduire VPS: beneficii pentru succesul afacerii dumneavoastră

Replica API 6 ianuarie 2021 | 22:37 1955

De-a lungul anilor, serviciile de găzduire VPS au devenit o soluție de găzduire web foarte populară pentru companii. Caracteristicile superioare la un preț accesibil au transformat serverele VPS în soluția preferată pentru multe tipuri de aplicații / websituri.

În cazul găzduirii VPS (Virtual Private Server) resursele unui server fizic sunt împărțite între câțiva utilizatori. Fiecărui server VPS îi este alocată o parte garantată din resursele serverului: memorie, procesor, spațiu de stocare, etc.

Găzduirea web este un serviciu de Internet care permite organizațiilor și persoanelor fizice să își afișeze website-ul publicului, prin intermediul Internetului.

Beneficiile găzduirii VPS pentru succesul afacerii dumneavoastră

1. Fiabilitate

Independența unui VPS față de alte servere virtuale înseamnă că acestea nu folosesc resurse în comun. Comparativ cu serviciile de găzduire web de tip shared această caracteristică face un VPS mult mai stabil și asigura un nivel de performanțe mult superior.

Pe un serviciu de găzduire de tip shared acțiunile unui utilizator sau procesele/traficul de pe un singur website pot afecta și alți clienți găzduiți pe aceeași platforma. Acest tip de probleme nu există pe un server VPS performant oferit de o companie de găzduire cu experiență deoarece este serverul dvs. va fi complet izolat de siturile altor utilizatori.

2. Performanță

Cu resurse dedicate exclusiv pentru nevoile website-urilor dvs. veți obține performanțe mai bune. Puterea de procesare crescută însemna că website-ul dvs. se va încarcă mult mai rapid, accesul utilizatorilor la website-ul dvs. va fi mai rapid, conversiile și indexarea în motoarele de căutare vor fi îmbunătățite. Îmbunătățirea traficului va crește implicarea vizitatorilor ducând în cele din urmă la creșterea vânzărilor.

În plus, orice proces care va fi executat pe server va rula mai rapid și va avea un impact mai scăzut față de alte operații care sunt executate în același timp; în mod special aceste îmbunătățiri sunt vizibile în cadrul interogărilor în bazele de date.

3. Rentabilitate

Fiecare afacere online care se dezvoltă își pune la un moment dat problema alegerii tipului de server VPS potrivit, a costului și a rentabilității acestuia.

Chiar dacă soluțiile de găzduire VPS au costuri mai mari decât soluțiile de găzduire tip shared (partajată), ele oferă resurse superioare care în final se vor reflectă pozitiv asupra performanțelor afacerii dvs.

4. Control

Un server VPS va permite să aveți un control complet asupra web site-ului dvs. și a aplicațiilor pe care doriți să le rulați. Pe un server VPS spațiul dvs. virtual va aparține în totalitate și este izolat de "vecini"; fiecare VPS are propriul sistem de operare la care veți avea acces doar dvs. sau administratorul serverului dvs.

Izolarea și sistemul de operare individual reduce la minim riscul răspândirii unor viruși sau accesul hackerilor prin intermediul softurilor web prost concepute și folosite de "vecinii" cu care se partajează spațiul. Cu un server VPS, dvs. aveți controlul deplin asupra modului în care este configurat și utilizat serverul dvs.

5. Securitate

Securitatea este una dintre cele mai importante aspecte pentru orice afacere online. În fiecare zi au loc milioane de atacuri online, multe dintre ele fiind legate de furtul de date / informații private. Este deci important să va păstrați datele în siguranță deoarece o astfel de problema poate avea un impact negativ major asupra afacerii dvs.

Alegând un server VPS puteți gestiona mai ușor problemele de securitate deoarece datele dvs. sunt inaccesibile altor server VPS găzduit pe același nod hardware. VPS-ul este privat, adică dvs. sunteți singurul care are acces la resursele stabilite contractual pentru serverul dvs. (memorie RAM, CPU, spațiu alocat), dar și la informațiile stocate aici.

6. Scalabilitate

Soluțiile de găzduire VPS sunt recomandate pentru toate tipurile de afaceri. Infrastructură VPS este scalabilă, permițând afacerii dvs. să crească rapid și adaptându-se acesteia "din mers". VPS-ul este o soluție flexibilă care va permite adăugarea (sau ștergerea) de resurse de câte ori aveți nevoie.

7. Flexibilitate

Deținerea unui server fizic nu este întotdeauna o soluție rentabilă deoarece veți plăti mult pentru ceva ce nu veți folosi în totalitate (sau de la început). Pe măsură ce afacerea dvs. se va dezvoltă este posibil să aveți nevoie de mai multe resurse. Un plan de găzduire VPS este flexibil permițându-vă să faceți upgrade în funcție de stadiul afacerii sau buget.

8. Servere VPS cu administrare inclusă

În cazul în care considerați că securizarea sau aplicarea update-urilor pe un VPS înseamnă că trebuie să administrați dvs. serverul, veți fi încântați să aflați că unii furnizori de găzduire preiau această responsabilitate.

Optând pentru un server VPS pe o platforma de ultimă generație, cu administrare inclusă, puteți lăsa grija acestor proceduri în grijă furnizorului de găzduire. O echipă experimentată se va ocupa de update-urile software, va asigura securitatea și buna funcționare a serverului.

9. Libertatea alegerii sistemului de operare

Dacă utilizați un abonament de găzduire shared nu aveți posibilitatea alegerii sistemului de operare sau a instalării altor software-uri.

Pe un VPS puteți alege sistemul de operare dintre mai multe variante, respectiv puteți să îl configurați în funcție de cerințe specifice sau puteți instala software-uri care nu sunt disponibile pe platforma de găzduire shared.

10. Backup

Serviciul de backup este o parte esențială a abonamentului dvs. de găzduire VPS. Este important ca serverul dvs. VPS să dispună de o soluție de backup automatizată iar backup-urile planificate să acopere nevoile dvs. pentru situații excepționale (coruperi de informații, ștergeri de fișiere sau înregistrări din baza de date, etc.)

Majoritatea providerilor de găzduire oferă gratuit sau contra cost servicii de backup incremental pentru realizarea de copii ale informațiilor de pe un serverul VPS. În cazul ștergerii unui fișier din greșeală este posibilă restaurarea unei versiuni anterioare.

Găzduirea VPS va oferă o modalitate facilă de trecere la o soluție care dispune de toate facilitățile unui server dedicat: mai multe resurse, control mai bun și o mai bună flexibilitate. Adăugați la aceste aspecte serviciile administrate și suportul tehnic de care dispuneți în cazul achiziției unui VPS și aveți soluția ideală pentru orice tip de afacere.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468