REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.7° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
16.7° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

GER la Constanța! Porturi închise, numărul trenurilor redus!

GER la Constanța! Porturi închise, numărul trenurilor redus!

Replica API 26 februarie 2018 | 00:00 342

Vremea s-a răcit la Constanța, ninge, vântul bate cu putere și se circulă în condiții de iarnă.

Centrul Infotrafic al Poliției Române a anunțat că, din cauza vântului puternic, în judeţul Constanţa au fost închise porturile Midia, Constanţa Nord şi Constanţa Sud-Agigea.

Totodată, CFR Călători informează că în contextul temperaturilor foarte scăzute și a avetizărilor meteo de vreme rea trenurile vor circula conform reglementărilor specifice condițiilor de iarnă, la nivelul sucursalelor București, Galați, Brașov, Constanța și Craiova s-au instituit Comandamente de Iarnă.

Se reduce numărul trenurilor pe rutele Constanța

Din cauza condițiilor meteo nefavorabile, pentru evitarea unor situații nedorite pentru pasageri, pe rutele Constanța – Mangalia, Constanța – Medgidia – Tulcea Oraș și Ciulnita – Slobozia Veche se reduce numărul trenurilor, traficul de călători între aceste localități urmând să fie preluat de restul garniturilor din grafice (www.cfrcalatori.ro / Mersul Trenurilor). De asemenea, au fost anulate trenuri și pe rutele Caracal-Corabia, Roșiori Nord – Turnu Măgurele și Roșiori Nord – Zimnicea.

Pentru preîntâmpinarea unor eventuale perturbări în circulaţia feroviară, CFR Călători a luat măsuri suplimentare:

– asigurarea locomotivelor Diesel de rezervă și pregătirea materialului rulant pentru circulație în condiții de iarnă;

– suplimentarea echipelor de intervenție și asigurarea personalului necesar pentru deszăpezirea unităților proprii (revizii, depouri, etc);

– pregătirea suplimentară a garniturilor şi verificarea acestora înainte de plecarea la drum.

Şoferii să plece la drum doar în caz de strictă necesitate

În funcție de evoluția vremii și a temperaturilor foarte scăzute ce au implicații asupra infrastructurii feroviare și asupra funcționalității materialului rulant, pot să apară și alte modificări în programul de circulație a trenurilor de pasageri.

Conducătorii auto ar trebui să plece la drum doar în caz de strictă necesitate şi numai dacă au autovehiculele echipate de iarnă, în condiţiile în care meteorologii au emis mai multe Coduri portocalii de ninsori şi viscol, arată Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

"Recomandăm conducătorilor auto să plece la drum doar în caz de strictă necesitate şi doar dacă au autovehiculele echipate de iarnă. Recomandăm de asemenea conducătorilor auto să se informeze înainte de a pleca la drum despre starea zonelor tranzitate, să adapteze viteza la condiţiile din trafic şi să respecte eventualele restricţii de circulaţie impuse", precizează CNAIR.

Potrivit companiei de drumuri, direcţiile Regionale ale Companiei sunt mobilizate şi intervin pentru a asigura traficul rutier în condiţii de siguranţă, acolo unde se impune. De asemenea, regionalele unde fenomenele meteo sunt moderate vor veni în ajutorul celor care se confruntă cu fenomene extreme, deplasând utilaje acolo unde va fi nevoie.

"În cazul în care, din cauza viscolului puternic, vizibilitatea va scădea până la limita de siguranţă, CNAIR împreună cu Poliţia Rutieră vor decide închiderea traficului pe anumite sectoare de drum", precizează sursa citată.

Municipiul Bucureşti şi judeţele Giurgiu, Ilfov, Călăraşi, Ialomiţa, Buzău, Brăila, Constanţa şi Tulcea intră luni dimineaţa, la ora 10:00, sub Cod portocaliu de vânt puternic, ninsori viscolite şi vizibilitate scăzută.

Pe de altă parte, un Cod portocaliu de ninsori abundente, temporar viscolite, este în vigoare de luni dimineaţa de la ora 07:00, în judeţele Mehedinţi, Dolj, Olt şi Teleorman unde se va depune strat consistent de zăpadă.

Ninsori importante vor fi prezente luni şi marţi în sudul Banatului, în Oltenia, Muntenia, Dobrogea şi sudul Moldovei, care au intrat, începând de la ora 04:00, sub Cod galben, valabil până marţi seară la ora 20:00.

La sfârşitul săptămânii trecute, Administraţia Naţională de Meteorologie a avertizat că un val de frig va cuprinde treptat toată ţara, începând din noaptea de sâmbătă spre duminică, iar Capitala şi 27 de judeţe din Moldova, estul Transilvaniei, Oltenia, Muntenia şi Dobrogea se vor afla sub Cod portocaliu de ger, în timp ce 13 judeţe vor fi sub Cod galben.

L.C. C.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Asta este cea mai simpla rezolvare a conducerii psd,inchid tot si pleaca acasa.Halal rezolvare , cica ,, pt evitarea unor situatii nedorite pt pasageri " .Pai ce situatie mai neplacuta sa ai decat sa nu poti ajunge la sevici si acasa.Si pt colegul de jos,sa nu ai grja de idiotul 11:04,este spalat pe creier si nu mai are vene ,este un fel de Lenin care poate vorbi ca de gandit nu a gandit niciodata!
4
0
Vezi sa nu-ti crape vreo vena, idiotule!
6
0
JEGOSULE , TU VEZI CE SE INTAMPLA , PUI DE FILIPINEZ AVORTAT ? TU VEZI CATI OAMENI SUFERA ? CUM MORTII MA-TII CONTESTI MASURILE DE PRECAUTIE LUATE DE PREFECT ? MAI CRIMINALULE , TU ASTA VREI , SA MOARA OAMENI NEVINOVATI , JIGODIE , REBUT UMAN !
1
7

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108