REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.9° Constanța Mar., 7 Mai 2024
Anul XX Nr. 6722
10.9° Constanța Marți, 7 Mai 2024 Anul XX Nr. 6722
 

Germania riscă să devină un stat falimentar, din cauza crizei energetice

Germania riscă să devină un stat falimentar, din cauza crizei energetice

Victor ROTARU 25 decembrie 2022 | 00:00 544

Germania riscă să devină un stat falimentar, disfuncțional, a declarat vicepreședintele Bundestagului (parlamentul german), Wolfgang Kubicki, într-un interviu pentru ziarul Bild am Sonntag.


Vicepreședintele Kubicki a evaluat riscurile plăților de asistență energetică pe mai mulți ani (sistemul de beneficii pentru persoanele nevoiaşe) și a prezis că acestea ar putea duce Germania către falimentul de stat.

Potrivit politicianului german, 110 miliarde de euro vor fi luate din alte sfere ale vieţii publice, pentru a fi folosite suplimentar, pentru importurile de energie necesare după renunţarea la resursele energetice rusești.

“Acești bani nu pot fi tipăriți și acoperiți cu ajutorul contribuabilului”, a spus vicepreședintele Bundestagului. El a mai declarat că este înfuriat de lipsa de voință a guvernului de coaliție de a se angaja în producția de energie nucleară și gaze offshore. Politicianul a remarcat că mulți germani cred că țara este pe drumul care va duce la disfuncția statului lor.

“Mulți oameni au impresia că Germania este pe cale să devină un stat disfuncțional. Domeniile infrastructurii, administrației, prețurile la energie și incapacitatea guvernului de a apăra țara, toate sunt afectate. Trebuie să luăm contramăsuri acum, altfel va merge tare prost”, a mai afirmat Kubicki.

Cel mai tare, Kubicki a criticat politica ministrului Economiei, Robert Habeck. El îl acuză pe acesta că preferă să cumpere gaz lichefiat din Qatar, Emiratele Arabe și SUA în schimbul a “mulți bani” și, în același timp, refuză să extragă gaze de șist mai ieftine din Germania, “din motive pur ideologice”. Din punctul său de vedere, și centralele nucleare ar trebui să continue să funcționeze.

Anterior, pe 15 decembrie, s-a vorbit despre între țările Uniunii Europene cu privire la un nou pachet de sancțiuni împotriva Rusiei. Germania, Franța și Țările de Jos au cerut ajustări ale celui de-al zecelea pachet de sancțiuni legate de furnizarea de îngrășăminte și alimente rusești către țările în curs de dezvoltare.

Pe 22 decembrie, Uniunea Europeană a aprobat un plafon dinamic al prețului gazelor, de 180 de euro pe MWh, potrivit fanatik.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212