REPLICA ONLINE CONSTANTA

4.7° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
4.7° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Gianni Infantino, despre revenirea fanilor în tribune: "Trebuie să avem răbdare"

Gianni Infantino, despre revenirea fanilor în tribune: "Trebuie să avem răbdare"

Replica API 7 iunie 2020 | 00:00 904

Preşedintele FIFA Gianni Infantino nu anticipează o revenire rapidă a suporterilor în stadioanele de fotbal, chiar dacă pandemia de coronavirus dă semne de încetinire, relatează DPA.

''Să nu uităm că va fi nevoie întotdeauna de un loc pentru fani. Fotbalul fără spectatori nu este acelaşi în mod clar, dar trebuie să avem răbdare când ai în vedere momentul potrivit de a readuce fanii înapoi în stadioane. Vom continua să lucrăm neobosiţi, dar şi discret şi în mod respectuos, pentru a depăşi aceste măsuri temporare şi pentru a ne asigura că fanii sunt primiţi înapoi într-un mod sigur şi responsabil', a declarat Infantino într-un mesaj video către cele 211 federaţii membre ale FIFA, citat de Agerpres.

Privitor la planurile de susţinere economică a fotbalului, Infantino a precizat că ''dezvoltăm un sistem care să fie rezonabil şi în acelaşi timp bazat pe necesităţi. Vrem un plan de ajutor economic care să fie de anvergură şi cu un mare impact, să includă fotbalul feminin, şi să funcţioneze într-un mod modern, eficient şi transparent''.

Bundesliga este prima ligă de top care s-a reluat în Europa, cu porţile închise, iar Italia, Spania şi Anglia urmează să facă acelaşi pas în zilele şi săptămânile următoare. Puţine federaţii permit disputarea meciurilor cu un număr limitat de spectatori în tribune, precum în Ungaria.

Infantino a anunţat că va contacta online federaţiile naţionale şi entităţile implicate ''pentru a crea un fotbal mai bun în viitor''. Calendarul internaţional şi numărul de meciuri jucate de jucătorii de top se vor afla pe agenda discuţiilor.

Preşedintele FIFA a dezvăluit că a primit propuneri interesante privind finanţarea şi guvernanţa, începând de la impunerea unui plafon salarial până la un plafon al transferurilor, mecanisme fiscale şi înfiinţarea unor fonduri de de rezervă pentru situaţii de urgenţă precum cea din prezent.

''Personal, sunt în favoarea unor reglementări financiare mai clare şi mai stricte, care impun transparenţă deplină şi principii de bună guvernare, care nu se limitează doar la sistemul de transfer, ci la întregul ecosistem fotbalistic'', a precizat Infantino în mesajul său, conform hotnews.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920