REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.1° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
10.1° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Gigi Chiru vrea înăsprirea pedepselor pentru tâlhărie şi violare de proprietate privată

Gigi Chiru vrea înăsprirea pedepselor pentru tâlhărie şi violare de proprietate privată

Replica API 25 septembrie 2015 | 00:00 232

Cuvântare în Parlament

Cuvântare în Parlament

Gigi Chiru

Mai lăsăm tatuajele şi piercing-urile puţin de-o parte şi ne concentrăm şi pe altceva, pentru că senatorul constănţean Christian Gigi Chiru (PNL) a mai scos una: siguranţa cetăţeanului în propria casă şi pe stradă!

Potrivit lui Chiru, care a susţinut în Parlament declaraţia politică „Pedepse aspre pentru vandalismul proprietăţii private”, siguranţa cetăţeanului în propria casă şi pe stradă a devenit, în ultimii ani, una dintre cele mai mari probleme ale ţării noastre. „Ne este frică să plecăm de acasă, să ne lăsăm casele ori maşinile nesupravegheate, pentru că furturile şi tâlhăriile au crescut alarmant”, a spus senatorul Chiru. Statisticile Poliţiei Române arată că furturile şi tâlhăriile reprezintă 51,6 % din totalul infracţiunilor sesizate. Aceleaşi statistici ne spun că în 2014 au fost furate 1.598 de maşini şi că s-au înregistrat 164.396 de furturi şi 6.418 tâlhării. Secţiunea dedicată furturilor de autoturisme de pe site-ul Poliţiei Române are 2373 de pagini. Cifrele acestea ne arată că viaţa în România nu este sigură, că infracţionalitatea este în continuă creştere şi că trebuie să luăm măsuri. „Un fost primar al Constanţei, oraşul pe care îl reprezint în Parlament, ne compara urbea cu Brazilia, spunând că acolo, în ţara cunoscută pentru numărul mare de infracţiuni, este mai în siguranţă decât acasă. La noi, în Constanţa, stimaţi colegi, se fură până şi perdelele de pe scările blocurilor. Aici am ajuns… ca să nu mai vorbim de câte locuinţe sunt sparte, câte maşini sunt furate. Şi sunt convins că în alte părţi ale ţării, în alte zone, mai sărace, situaţia este şi mai gravă”, le-a spus colegilor senatorul Christian Gigi Chiru în declaraţia politică. Parlamentarul a propus înăsprirea pedepselor pentru tot ce înseamnă tâlhărie şi violare de proprietate privată. „Prin frica indusă de pedepsele aspre, vom induce o stare de siguranţă mărită a cetăţenilor şi frica celor care comit acte de vandalsm asupra proprietăţii private. Aşa cum am mai spus, este datoria noastră să asigurăm un cadru legislativ aspru pentru tâlhari şi hoţi de bunuri, în vederea creşterii siguranţei cetăţenilor, atât pe stradă, cât şi în casa lor. În esenţă, democraţia înseamnă proprietate privată şi, atâta timp cât proprietatea va fi neprotejată, vom avea un sistem politic democratic şubred şi un cetăţean lăsat în voia sorţii”, a susţinut senatorul Christian Gigi Chiru în declaraţia politică „Pedepse aspre pentru vandalismul proprietăţii private”.

Marius Florian VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108