rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 8 martie
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

Ginerele fostului SECRETAR de STAT, Sirma Caraman, și-a PLAGIAT teza de DOCTORAT

Problemele pentru ginerele fostului secretar de stat Sirma Caraman. Mihai Gogancea Vătășoiu, fostul vicepreședinte al ANAF, și-a obținut titlul de doctor în științe plagiind lucrarea de doctorat. Academia Națională de Informații „Mihai Viteazul” a Serviciului Român de Informații (SRI) a cerut, la Constanța, anularea anularea diplomei de doctor. Gogancea Vătășoiu și-a plagiat lucrarea într-un procent de 8,3 %.

Sursa foto: inquam photos

Mihai Gogancea-Vătășoiu, în prezent șef în cadrul ANAF, a obținut titlul de doctor în 2011. Teza sa are titlul „Sursele și resursele securității moderne”, iar coordonator i-a fost profesorul Constantin Onișor. Referenții care au decis să-i acorde titlul sunt profesorii Gheorghe Toma, de la Academia SRI, Viorel Buța și Vasile Bucinschi, ambii de la UNAP.

CNATDCU și SRI, sesizate cu privire la suspiciunea de plagiat

Comisia de Etică Universitară a Academiei SRI a hotărât, în octombrie 2018, aprobarea raportului elaborat de Comisia de analiză din cadrul Academiei la data de 6 noiembrie 2018, raport care confirmă suspiciunile de plagiat. Comisia a evoluat teza de doctorat în raport cu sesizarea menționată concluzionând că există preluări integrale sau parțiale dintr-un text sursă, fără citarea acesteia și fără menționarea autorului, fie în teză, fie în bibliografie.

.

Comisia de Științe Militare, Informații și Ordine Publică a Consiliului Național de Atestare a Titlurilor, Diplomelor și Certificatelor Universitare (CNATDCU), numită pentru evaluarea sesizării UEFISCDI (Unitatea Executivă pentru Finanțarea Învățământului Superior, a Cercetării, Dezvoltării și Inovării), formulată în octombrie 2018, potrivit concluziilor reieșite din documentele prezentate a confirmat suspiciunile de plagiat cu privire la teza de doctorat.

În luna martie 2019, CNATDCU a dispus retragerea titlului de doctor. Plagiatorul a depus contestație, însă Comisia de soluționare a contestațiilor din cadrul CNATDCU a decis, în octombrie 2019, să mențină retragerea titlului.

SRI cere anularea diplomei de doctorat

Serviciul Român de Informaţii - Academia Naţională de Informaţii Mihai Viteazu - UM 0418 Bucureşti, structură din cadrul SRI, au deschis acțiune în instanță, la Curtea de Apel Constanța, împotriva lui Mihai Gogancea-Vătășoiu. Demersul Academiei se bazează pe un articol din Legea nr. 1/2011 a educației naționale ce a fost modificat pe 21 iulie 2019. Acesta prevede că, după ce un titlu de doctor este retras pentru plagiat, universitatea care a acordat titlul respectiv trebuie să ceară în instanță anularea diplomei de doctor într-un termen de un an. SRI solicită ca magistrații să constate că lucrarea lui Mihai Gogancea Vătășoiu, în prezent șef adjunct al Administraţiei Fiscală pentru Contribuabili Mijlocii București, a fost plagiată. Încă nu a fost stabilit un prim termen de judecată.

Acțiunea ar putea fi tardivă!

Așa cum arătam și mai sus, universitatea care a acordat titlul, respectiv Academia Națională de Informații „Mihai Viteazul” a Serviciului Român de Informații (SRI), trebuie să ceară în instanță anularea diplomei de doctor într-un termen de un an de la data retragerii titlului. Având în vedere că CNATDCU a decis în luna martie a anului 2019 retragerea titlului, termenul de un an a expirat, întrucât acțiunea SRI a fost depusă la Curtea de Apel Constanța în luna iulie a.c.

Toată familia, cu funcții înalte

Mihai Gogancea Vătășoiu este soțul Taniei Gogancea-Vătășoiu, fiica fostului secretar de Stat al Ministerului Dezvoltării, Sirma Caraman. Tania Gogancea-Vătășoiu este director general în cadrul ANAP.

Tania Gogancea-Vătășoiu

Mihai Gogancea-Vătășoiu a fost vicepreședintele ANAF de două ori, între 2009 și 2012 și între 2014 și 2016. A doua oară și-a dat demisia după ce a fost pus sub acuzare de către DNA pentru favorizarea făptuitorului și abuz în serviciu, într-un dosar în care erau urmăriți penal și deputații Mădălin Voicu și Nicolae Păun. DNA a dispus clasarea acuzațiilor față de Gogancea-Vătășoiu, dar și față de Gelu Ștefan Diaconu, fost președinte al ANAF, urmărit penal pentru aceleași fapte.

Potrivit declarației de avere, Mihai Gogancea-Vătășoiu are terenuri și imobile în Tulcea, Constanța, dar și în București.

Blocul din Constanța al fostului secretar de stat, Sirma Caraman, la un pas să fie demolat

Reamintim că familia Sirmei Caraman construiește în Faleză Nord un turn cu 12 etaje, în buza mării.

Proiectul se află pe masa judecătorilor constănțeni, după ce s-a cerut demolarea construcției, pe motive de ilegalitate. Contrucţia este realizată de Cristian Impex SRL, fiul Sirmei Caraman.

Mirela PASCAL

miercuri, 2 septembrie 20203173
Comentarii

00Doctori mafioti(2 sep 20:50)
Vezi ce scrie s.r.stanescu despre ei.
02finante cta(2 sep 19:52)
stiti ce procent la salariu primesc fara sa munceasca in plus pentru cele 8 ore, degeaba acesti asa zisi doctori?
24Cristi(2 sep 18:13)
Pentru toti postacii de aici ginerele Sirmei Caraman este roman cu acte in regula!Deci ce aveti de spus?
14gihi(2 sep 17:49)
toti dupa 89 si.au plagiat asamzisele lucrari.Sparlamentarii,gaborii,admin publica deabia leaga doua vorbe si sint toti doctori,precum ponta.Daca bradisteanu si sinescu au plagiat,de astialalti ce sammai ziceti,dottore???
37Jan(2 sep 15:28)
Makidonii asti prosti fac orice pt bani , nunti pt bani , botezuri , petreceri , bani sa iasa
210Completare la DEA 7.27(2 sep 13:33)
Bine ai punctat, dar si branza e matrasita, baga aracet si alte mizerii, doar pentru miros si aspect. Mai bine cumpar de la supermarket decat de la makidonii astia imputiti, si atunci cand ragaie sau bas, put a oaie si a cacat. Niste mizerii de oameni, care au acaparat toate institutiile statului, de la cel cu tzatza in gura, pana la cel cu pwula in cur. Jeguri de oamnei, si la propriu si la figurat. Constructorii si dezvoltatorii pwulii. Niste rapandule de case care vor pica la prima zgaltaiala mai serioasa. Sa vezi cum se vor ascunde, ca ramele, de cei care ii vor vana sa le ia ...maul.
16Fanel(2 sep 10:57)
urmatorul pe lista lui este naci. O sa il faca asta pachet
07firesc(2 sep 09:56)
Cind ai dat drumul la banda si trebuie sa scoti mii de doctori anual este normal sa nu poti controla ce iese si nici nu se poate sa vii cu idei novatoare in acest ritm .Ca sa repari raul este mai greu , asa ca mai bine sa se vanda la piata astfel de titluri.La kilogram
017roman(2 sep 08:48)
eu zic sa se dea o lege prin care doctoratul sa fie prioritar si obligatoriu- ce scoala generala? Incredibil cum indivizi care nu au citit o carte in viata lor, care nu au participat la un curs universitar si au preferat a-si cumpara cate licente si in ce domenii viseaza noaptea ca le-ar aduce ceva financiar- gandesc ca este normal sa ai si un doctorat, da bine nu? Un anii 60 ca sa obtii un astfel de doctorat erau necesare publicatii si ani grei tociti in arhve pentru documentare- ce procent era atunci in randul celor cu doctorat?, rusine, toti analfabetii- si cunosc personal cativa care nu s
116vRaja(2 sep 08:43)
Nu inteleg de ce va mirati. Asta se obisnuia pe vremea aceea, toti prostii au facut facultati si mastere unde au vrut. Doar sa nu fi vrut, si nu aveai doctorat. Toti stiam, vedeam, dar acceptam tacit. Toate increngaturile familiale din institutiile de stat, ne-au lasat rei. Acum e tardiv. Exact ca la vRaja, o adunatura de rude, de zici ca e asociatie familiala. Dar deranjeaza pe cineva? Eh, pai vedeti? Atunci taceti si inghiteti in sec, cum un corijent, e trecut pe listele consilierilor locali. Pentru ce merite? Doar ca plimba servieta lui stroe!
016ianis(2 sep 08:34)
Nu sunt de vina cei care au cerut aceste diplome ci cei care le-au dat. Toti doctoranzii din ultinmii 30 de ani sa- si sustina lucrarile in fata unei comisii unice pe tara cu cei mai mari profesori specialisti.
116plagiatori, cumparatori,(2 sep 08:04)
falsificatori de diplome si nu numai au ajuns in tara asta prost facuta sa ne conduca sa ia bani pe salarii si furaciuni sa insele increderea oamenilor cinstiti care muncesc si au muncit pe ntru niste pensii de nimic!
227DEA(2 sep 07:27)
Cea mai mare greseala, este sa cumperi apartament sau casa construita de machedoni. Este bomba cu ceas. Si spun asta pentru ca pe ei nu-i intereseaza calitatea constructiei, ci cantitatea, respectiv profitul. Singurul lucru pe care poti sa-l cumperi cu incredere de la machedoni, este branza. Am auzit ca si pe aia o manaresc acum. Pun lapte de oaie 10 la suta, pentru miros si restul de vaca. Bineinteles ca o vand pe post de branza de oaie, ca este mai scumpa. Sunt o natie de hoti si tradatori. Nu ai cum sa-i faci bine. Sictir!
812Acesti plagiatori ar trebui(2 sep 07:21)
anchetati ca falsificatori precum despescu,kovesi,si altii
223Machidoni(2 sep 06:29)
Ieftini dela Tulcea!
021Ne conduc corijentii(2 sep 00:46)
Asa prost era ca nu a fost in stare sa termine o scoala
mai mult...Replica
8 mar 00:06ReplicaGATA cu ȘMECHERIA! GAȘCA lui FĂGĂDĂU, din PSD Constanța, vrea la BUTOANE

Spiritul de venerație față de Decebal Făgădău încă răzbate în PSD Constanța, deși fostul primar s-a retras,...3052

8 mar 00:24ReplicaMai multe PRIMĂRII ar putea intra în FALIMENT din cauza EOLIENELOR2377
8 mar 00:34ReplicaItalienii de la FinCoGeRo vor să MOARĂ cu PRIMĂRIA Constanța de gât1512
8 mar 23:07ReplicaA OCUPAT PATRU locuri de PARCARE destinate persoanelor cu HANDICAP

Pentru anumiţi şoferi din Constanţa se pare că nu prea există reguli când vine vorba de parcare. Constănțenii nu...962

8 mar 00:39ReplicaNăstase, după ce Iohannis i-a cerut lui Stelian Ion să găsească soluții în dosarul 10 august: 'Nu ne mai miră nimic'564
8 mar 00:18ReplicaVIDEO! Edificiul Roman cu Mozaic s-a UMPLUT cu... ”civilizație”714
8 mar 07:41ReplicaCONDAMNAT după ce a ”DANSAT” cu PISTOLUL la o PETRECERE

Petrecere privată cu lăutari, stropită din belşug cu alcool, încheiată cu pumni şi ameninţări cu pistolul....732

8 mar 22:31ReplicaO femeie a AMENINȚAT că-și OMOARĂ COPILUL512
8 mar 00:13ReplicaTÂLHAR de MESERIE, trimis din nou după gratii435
8 mar 00:13ReplicaVREME SCHIMBĂTOARE la început de săptămână, la CONSTANȚA

Specialiștii din cadrul Centrului Regional de Meteorologie Dobrogea transmit faptul că prima zi a săptămânii...539

8 mar 23:09ReplicaDouă autoturisme AVARIATE de un şofer BEAT şi fără PERMIS735
8 mar 00:11ReplicaAsociația Elevilor din Constanța continuă lupta pentru transportul GRATUIT al elevilor346
Vremea
1° - 3.2° luni, 8 martie 2021
ConstanțaUmiditate: 80%
Vânt: 4.64 m/s
Presiune: 1016 milibari

Loto
6/49273102959
5/402052173828
joker1418131242
Horoscop
mai mult...SPSportRT
8 mar 00:00SportLiverpool, a șasea înfrângere consecutivă pe Anfield (0-1 vs Fulham)

Liverpool nu reușește să pună capăt seriei de meciuri fără victorie pe Anfield. Echipa pregătită de Jurgen...225

8 mar 00:00SportManchester City vs Manchester United 0-2 / "Cetățenii", învinși după 28 de meciuri

Seria câștigătoare a celor de la Manchester City a luat sfârșit. Formația pregătită de Pep Guardiola a pierdut,...238

8 mar 00:00SportATP Rotterdam: Andrey Rublev a câștigat al optulea titlu al carierei

Andrey Rublev, locul 8 mondial, a câştigat, duminică, turneul ATP 500 de la Rotterdam, după ce l-a învins în...203

8 mar 00:00SportAtletico Madrid vs Real Madrid 1-1 / Benzema a egalat în minutul 88

Atletico Madrid și Real Madrid au terminat la egalitate, duminică, scor 1-1, derbiul disputat în etapa a 26-a din La...223

Local
8 mar 23:16LocalMENIU special de 8 MARTIE pentru pacienții din spitalele constănțene

În ziua feminității, a frumuseții, a dragostei, în ziua în care femeile sunt ăn centrul atenției, timpul se...538

8 mar 23:16LocalHANUL cu PEȘTE din Mamaia Nord, AMENDAT de POLIȚIȘTI

În cursul nopții de sâmbătă spre duminică, polițiști din cadrul Poliției orașului Năvodari au organizat o...2489

8 mar 23:16LocalIncidența cazurilor de COVID din municipiu a ajuns la 2,83

1072

8 mar 23:17LocalCovid-19: 81 de noi CAZURI la Constanța

Pe teritoriul României, până duminică-7 martie, au fost confirmate 828.283 de cazuri de persoane infectate cu noul...1385

8 mar 23:17LocalBăiat din Tulcea, dat DISPĂRUT

Ungureanu Andrei, aflându-se cu oile pe islazul localității Mihai Bravu, a lăsat animalele și a plecat în...512

8 mar 23:15LocalCum se face școală în scenariul roșu

771

Politică
8 mar 00:00PoliticăTomac acuză un sabotaj la adresa PMP: Noi am făcut pragul, dar celelalte partide au validat un rezultat incorect

Fostul preşedinte al Partidului Mişcarea Populară Eugen Tomac se declară convins, duminică, la congresul...247

8 mar 00:00PoliticăAdrian Năstase, despre lupta pentru putere în PNL: Va fi o confruntare Cîțu-Orban

Fostul premier Adrian Năstase a anunțat duminică, la Antena3, că între Florin Cîțu și Ludovic Orban va fi o...234

8 mar 00:00PoliticăDiana Șoșoacă revine în forță: Vă voi face dosare penale de nu veți putea duce!

262

8 mar 00:00PoliticăCristian Diaconescu, ales preşedinte al PMP şi desemnat candidat al partidului la prezidenţialele din 2024

Cristian Diaconescu a fost ales, duminică, în funcţia de preşedinte al Partidului Mişcarea Populară (PMP), în...259

8 mar 00:00PoliticăAdrian Năstase profețește: 'Coaliția va forma guverne în cascadă'

Fostul premier Adrian Năstase a declarat duminică, la Antena3, că liderii coaliției vor forma „guverne în...230

8 mar 22:06PoliticăRaed Arafat, despre un lockdown total: Ne confruntăm cu riscul răspândirii mai rapide

1055

Interviuri
6 mar 00:02InterviuriSOCEANU, primarul din TECHIRGHIOL: Singura sursă pentru INVESTIȚII sunt fondurile europene

Iulian Soceanu este unul dintre cei mai implicați edili din județul Constanța. Și nu-l lăudăm noi, ci o spun chiar...1238

5 mar 00:03InterviuriMariana GÂJU nu ÎNȚELEGE CINE oprește CT BUS să AJUNGĂ la CUMPĂNA

”În spetele unei femei puternice, stă întotdeauna un bărbat puternic”, spune primarul localității Cumpăna,...3391

4 mar 00:07InterviuriViceprimarul RUSU: În MAMAIA, nu vor mai fi ȘANTIERE și MUZICA tare, în sezonul estival

5579

3 mar 00:09InterviuriPrefectul COȘA: Dacă vom fi ATENȚI, putem sta la o TERASĂ de PAȘTE! Video

Prefectul Silviu Iulian Coșa a fost prezent în studioul Replica de Constanța, iar în cadrul interviului a vorbit...1702

26 feb 00:06InterviuriCHELARU, primarul din Năvodari: NU avem BUGET, dar toată lumea vrea proiecte NOI! Video!

Florin Chelaru, primarul orașului Năvodari, a acordat un interviu cotidianului Replica de Constanța, în care a...1969

26 feb 23:57InterviuriTeo HIRA, directorul RAEDPP: Am preluat o NAVĂ BLOCATĂ pe un banc de nisip, cu un management DEFECTUOS! Video

3291

Monden
8 mar 00:00MondenPamela Anderson își vinde vila din Malibu pentru o sumă fabuloasă: unde se va mută actrița

Pamela Anderson, care s-a căsătorit recent cu garda sa de corp, vinde pentru 15 milioane de dolari casa ei din Malibu...231

8 mar 00:00MondenConcert UB40 feat. Ali Campbell şi Astro, programat în iulie la la Sala Palatului din Bucureşti

Un concert UB40 feat. Ali Campbell şi Astro este programat să aibă loc în luna iulie, la Sala Palatului din...192

8 mar 00:00MondenAda Solomon, după reuşita la Berlinală: „Cu un titlu ca acesta putem să stârnim curiozitatea“

201

Mapamond
8 mar 00:00MapamondIrakul declară 6 martie zi naţională de toleranţă, după vizita papei Francisc

După întrevederea care a avut loc sâmbătă între papa Francisc şi marele ayatollah şiit Ali al-Sistani, premierul...193

8 mar 00:00MapamondCoronavirus: Noua Zeelandă relaxează restricţiile în cel mai mare oraş din ţară

Restricţiile din cauza coronavirusului în cel mai mare oraş din Noua Zeelandă, Auckland, au fost relaxate duminică,...206

8 mar 00:00MapamondCoronavirus - Merck: Teste promiţătoare pentru un medicament pe cale orală

216

Sănătate
8 mar 00:00SănătateTrenduri în fitness în 2021. Cum s-a schimbat modul în care facem mișcare?

Pe lângă numeroasele schimbări survenite în 2020, s-a transformat și modul în care facem mișcare. Cu mai mulți...199

8 mar 00:00SănătateCe să mănânci ca să trăiești mai mult?

Ceea ce mâncăm are un impact considerabil asupra sănătății și longevității noastre, mai ales pentru că, prin...224

8 mar 00:00SănătateTotul despre alergia la antibiotice

184

8 mar 00:00SănătateDe ce ai două menstruații într-o singură lună?

Ciclul menstrual durează, în medie, 28 de zile, dar poate varia de la femeie la femeie. Intervalul menstrual sau...207

8 mar 00:00SănătateProdusele cosmetice anti-poluare sunt un mit sau chiar funcționează?

Produsele cosmetice anti-poluare au devenit un trend popular în Asia, răspândindu-se, apoi, peste tot în lume....205

8 mar 00:00SănătateConstipația: cauze, simptome, tratament

Chiar dacă foarte multă lume suferă de constipație, statisticile spun că această problemă apare cu precădere la...233

8 mar 19:48SănătateSucuri raw și smoothie-uri pentru un ficat sănătos

Orice mâncăm sau bem este procesat de ficat și transformat în diverse substanțe chimice de care organismul are sau...192

8 mar 00:00SănătateStudiu: Imunoterapia cu „celule tinere”, opțiune promițătoare împotriva cancerului

Un nou studiu sugerează că vârsta anumitor celule imunitare utilizate în imunoterapie joacă un rol în cât de...195

8 mar 00:00SănătateStudiu: Privarea de somn cauzează gândirea negativă

202

Prin accesarea replicaonline.ro, sunteți de acord cu termenii de utilizare și politica de confidențialitate.
ACCEPT