rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 29 ianuarie
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

Ginerele fostului SECRETAR de STAT, Sirma Caraman, și-a PLAGIAT teza de DOCTORAT

Problemele pentru ginerele fostului secretar de stat Sirma Caraman. Mihai Gogancea Vătășoiu, fostul vicepreședinte al ANAF, și-a obținut titlul de doctor în științe plagiind lucrarea de doctorat. Academia Națională de Informații „Mihai Viteazul” a Serviciului Român de Informații (SRI) a cerut, la Constanța, anularea anularea diplomei de doctor. Gogancea Vătășoiu și-a plagiat lucrarea într-un procent de 8,3 %.

Sursa foto: inquam photos

Mihai Gogancea-Vătășoiu, în prezent șef în cadrul ANAF, a obținut titlul de doctor în 2011. Teza sa are titlul „Sursele și resursele securității moderne”, iar coordonator i-a fost profesorul Constantin Onișor. Referenții care au decis să-i acorde titlul sunt profesorii Gheorghe Toma, de la Academia SRI, Viorel Buța și Vasile Bucinschi, ambii de la UNAP.

CNATDCU și SRI, sesizate cu privire la suspiciunea de plagiat

Comisia de Etică Universitară a Academiei SRI a hotărât, în octombrie 2018, aprobarea raportului elaborat de Comisia de analiză din cadrul Academiei la data de 6 noiembrie 2018, raport care confirmă suspiciunile de plagiat. Comisia a evoluat teza de doctorat în raport cu sesizarea menționată concluzionând că există preluări integrale sau parțiale dintr-un text sursă, fără citarea acesteia și fără menționarea autorului, fie în teză, fie în bibliografie.

.

Comisia de Științe Militare, Informații și Ordine Publică a Consiliului Național de Atestare a Titlurilor, Diplomelor și Certificatelor Universitare (CNATDCU), numită pentru evaluarea sesizării UEFISCDI (Unitatea Executivă pentru Finanțarea Învățământului Superior, a Cercetării, Dezvoltării și Inovării), formulată în octombrie 2018, potrivit concluziilor reieșite din documentele prezentate a confirmat suspiciunile de plagiat cu privire la teza de doctorat.

În luna martie 2019, CNATDCU a dispus retragerea titlului de doctor. Plagiatorul a depus contestație, însă Comisia de soluționare a contestațiilor din cadrul CNATDCU a decis, în octombrie 2019, să mențină retragerea titlului.

SRI cere anularea diplomei de doctorat

Serviciul Român de Informaţii - Academia Naţională de Informaţii Mihai Viteazu - UM 0418 Bucureşti, structură din cadrul SRI, au deschis acțiune în instanță, la Curtea de Apel Constanța, împotriva lui Mihai Gogancea-Vătășoiu. Demersul Academiei se bazează pe un articol din Legea nr. 1/2011 a educației naționale ce a fost modificat pe 21 iulie 2019. Acesta prevede că, după ce un titlu de doctor este retras pentru plagiat, universitatea care a acordat titlul respectiv trebuie să ceară în instanță anularea diplomei de doctor într-un termen de un an. SRI solicită ca magistrații să constate că lucrarea lui Mihai Gogancea Vătășoiu, în prezent șef adjunct al Administraţiei Fiscală pentru Contribuabili Mijlocii București, a fost plagiată. Încă nu a fost stabilit un prim termen de judecată.

Acțiunea ar putea fi tardivă!

Așa cum arătam și mai sus, universitatea care a acordat titlul, respectiv Academia Națională de Informații „Mihai Viteazul” a Serviciului Român de Informații (SRI), trebuie să ceară în instanță anularea diplomei de doctor într-un termen de un an de la data retragerii titlului. Având în vedere că CNATDCU a decis în luna martie a anului 2019 retragerea titlului, termenul de un an a expirat, întrucât acțiunea SRI a fost depusă la Curtea de Apel Constanța în luna iulie a.c.

Toată familia, cu funcții înalte

Mihai Gogancea Vătășoiu este soțul Taniei Gogancea-Vătășoiu, fiica fostului secretar de Stat al Ministerului Dezvoltării, Sirma Caraman. Tania Gogancea-Vătășoiu este director general în cadrul ANAP.

Tania Gogancea-Vătășoiu

Mihai Gogancea-Vătășoiu a fost vicepreședintele ANAF de două ori, între 2009 și 2012 și între 2014 și 2016. A doua oară și-a dat demisia după ce a fost pus sub acuzare de către DNA pentru favorizarea făptuitorului și abuz în serviciu, într-un dosar în care erau urmăriți penal și deputații Mădălin Voicu și Nicolae Păun. DNA a dispus clasarea acuzațiilor față de Gogancea-Vătășoiu, dar și față de Gelu Ștefan Diaconu, fost președinte al ANAF, urmărit penal pentru aceleași fapte.

Potrivit declarației de avere, Mihai Gogancea-Vătășoiu are terenuri și imobile în Tulcea, Constanța, dar și în București.

Blocul din Constanța al fostului secretar de stat, Sirma Caraman, la un pas să fie demolat

Reamintim că familia Sirmei Caraman construiește în Faleză Nord un turn cu 12 etaje, în buza mării.

Proiectul se află pe masa judecătorilor constănțeni, după ce s-a cerut demolarea construcției, pe motive de ilegalitate. Contrucţia este realizată de Cristian Impex SRL, fiul Sirmei Caraman.

Mirela PASCAL

miercuri, 2 septembrie 20203943
SKINMED CLINIC, Centrul de Excelență Dermatologie București
IATĂ ce MĂSURI TREBUIE să RESPECTĂM!
GANDUL.RO
Bombă despre polițistul care a ucis-o pe Raisa pe trecerea de pietoni!
Comentarii

00Doctori mafioti(2 sep 20:50)
Vezi ce scrie s.r.stanescu despre ei.
12finante cta(2 sep 19:52)
stiti ce procent la salariu primesc fara sa munceasca in plus pentru cele 8 ore, degeaba acesti asa zisi doctori?
24Cristi(2 sep 18:13)
Pentru toti postacii de aici ginerele Sirmei Caraman este roman cu acte in regula!Deci ce aveti de spus?
14gihi(2 sep 17:49)
toti dupa 89 si.au plagiat asamzisele lucrari.Sparlamentarii,gaborii,admin publica deabia leaga doua vorbe si sint toti doctori,precum ponta.Daca bradisteanu si sinescu au plagiat,de astialalti ce sammai ziceti,dottore???
37Jan(2 sep 15:28)
Makidonii asti prosti fac orice pt bani , nunti pt bani , botezuri , petreceri , bani sa iasa
210Completare la DEA 7.27(2 sep 13:33)
Bine ai punctat, dar si branza e matrasita, baga aracet si alte mizerii, doar pentru miros si aspect. Mai bine cumpar de la supermarket decat de la makidonii astia imputiti, si atunci cand ragaie sau bas, put a oaie si a cacat. Niste mizerii de oameni, care au acaparat toate institutiile statului, de la cel cu tzatza in gura, pana la cel cu pwula in cur. Jeguri de oamnei, si la propriu si la figurat. Constructorii si dezvoltatorii pwulii. Niste rapandule de case care vor pica la prima zgaltaiala mai serioasa. Sa vezi cum se vor ascunde, ca ramele, de cei care ii vor vana sa le ia ...maul.
16Fanel(2 sep 10:57)
urmatorul pe lista lui este naci. O sa il faca asta pachet
07firesc(2 sep 09:56)
Cind ai dat drumul la banda si trebuie sa scoti mii de doctori anual este normal sa nu poti controla ce iese si nici nu se poate sa vii cu idei novatoare in acest ritm .Ca sa repari raul este mai greu , asa ca mai bine sa se vanda la piata astfel de titluri.La kilogram
017roman(2 sep 08:48)
eu zic sa se dea o lege prin care doctoratul sa fie prioritar si obligatoriu- ce scoala generala? Incredibil cum indivizi care nu au citit o carte in viata lor, care nu au participat la un curs universitar si au preferat a-si cumpara cate licente si in ce domenii viseaza noaptea ca le-ar aduce ceva financiar- gandesc ca este normal sa ai si un doctorat, da bine nu? Un anii 60 ca sa obtii un astfel de doctorat erau necesare publicatii si ani grei tociti in arhve pentru documentare- ce procent era atunci in randul celor cu doctorat?, rusine, toti analfabetii- si cunosc personal cativa care nu s
116vRaja(2 sep 08:43)
Nu inteleg de ce va mirati. Asta se obisnuia pe vremea aceea, toti prostii au facut facultati si mastere unde au vrut. Doar sa nu fi vrut, si nu aveai doctorat. Toti stiam, vedeam, dar acceptam tacit. Toate increngaturile familiale din institutiile de stat, ne-au lasat rei. Acum e tardiv. Exact ca la vRaja, o adunatura de rude, de zici ca e asociatie familiala. Dar deranjeaza pe cineva? Eh, pai vedeti? Atunci taceti si inghiteti in sec, cum un corijent, e trecut pe listele consilierilor locali. Pentru ce merite? Doar ca plimba servieta lui stroe!
016ianis(2 sep 08:34)
Nu sunt de vina cei care au cerut aceste diplome ci cei care le-au dat. Toti doctoranzii din ultinmii 30 de ani sa- si sustina lucrarile in fata unei comisii unice pe tara cu cei mai mari profesori specialisti.
116plagiatori, cumparatori,(2 sep 08:04)
falsificatori de diplome si nu numai au ajuns in tara asta prost facuta sa ne conduca sa ia bani pe salarii si furaciuni sa insele increderea oamenilor cinstiti care muncesc si au muncit pe ntru niste pensii de nimic!
227DEA(2 sep 07:27)
Cea mai mare greseala, este sa cumperi apartament sau casa construita de machedoni. Este bomba cu ceas. Si spun asta pentru ca pe ei nu-i intereseaza calitatea constructiei, ci cantitatea, respectiv profitul. Singurul lucru pe care poti sa-l cumperi cu incredere de la machedoni, este branza. Am auzit ca si pe aia o manaresc acum. Pun lapte de oaie 10 la suta, pentru miros si restul de vaca. Bineinteles ca o vand pe post de branza de oaie, ca este mai scumpa. Sunt o natie de hoti si tradatori. Nu ai cum sa-i faci bine. Sictir!
812Acesti plagiatori ar trebui(2 sep 07:21)
anchetati ca falsificatori precum despescu,kovesi,si altii
223Machidoni(2 sep 06:29)
Ieftini dela Tulcea!
021Ne conduc corijentii(2 sep 00:46)
Asa prost era ca nu a fost in stare sa termine o scoala
mai mult...Replica
29 ian 00:07ReplicaCT BUS vrea să demoleze halele în care se reparau tramvaiele

La 15 ani de la masacrarea transportului electric din Constanța, halele în care se reparau tramvaiele vor fi demolate....51

29 ian 00:12ReplicaDirectorul APIA, trimis în judecată de DNA Constanța pentru mită, e îngropat în datorii63
29 ian 22:28ReplicaChiar dacă ne apropiem de 20 la mie, Constanța nu intră în carantină46
29 ian 22:27ReplicaAndrian Mihei își cerșește pensia specială la Curtea Supremă

Și Andrian Sirojea Mihei, membru în Parlamentul României în mandatul 2004-2008 cere judecătorilor anularea...58

29 ian 00:00ReplicaI s-a reținut permisul de conducere în Danemarca, dar a mințit în România că l-a pierdut45
29 ian 22:24ReplicaUn cunoscut traficant de droguri se lăfăia cu un telefon mobil în pușcărie!45
29 ian 22:22ReplicaAsistenții personali din Independența cer stimulent de risc pentru Covid

Stimulentul de risc a reprezentat o sumă de bani, mai exact 2500 de lei brut, acordat personalului medical implicat în...28

29 ian 00:00ReplicaApă murdară de la o construcție din Mamaia, deversată în Marea Neagră140
29 ian 00:14ReplicaUn fost fotbalist, care deține recordul la condamnări, cere modificarea pedepsei72
29 ian 00:11ReplicaMinistrul Muncii, despre scăderea PSD în sondaje: 'Sunt costurile intrării la guvernare'

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a afirmat, vineri, în cadrul unei conferinţe de presă susţinute la Iaşi, că...118

29 ian 00:09ReplicaDupă ce au agresat un bețiv în fața unui bar, au scăpat cu amendă penală52
29 ian 00:06ReplicaDescoperire alarmantă: Cu ce este înlocuit ficatul din conservele de pate cu ficat de porc980
Vremea
1.4°1.4° - 2.9° vineri, 28 ianuarie 2022
ConstanțaUmiditate: 78%
Vânt: 6.81 m/s
Presiune: 1018 milibari

Loto
6/4946318164832
5/402030183918
joker102143152011
Horoscop
mai mult...SPSportRT
29 ian 00:00SportTenis: Rafael Nadal s-a calificat în finala turneului Australian Open

Tenismanul spaniol Rafael Nadal, numărul 5 mondial, s-a calificat, vineri, la Melbourne, pentru a şasea oară în...16

29 ian 00:00SportHandbal masculin: Spania şi Suedia vor juca finala EURO 2022

Selecţionatele Spaniei şi Suediei vor juca finala Campionatul European de handbal masculin - EHF EURO 2022 -, găzduit...21

29 ian 00:00SportFotbal: Max Eberl a demisionat din funcţia de director sportiv al clubului Borussia Moenchengladbach

Max Eberl a demisionat vineri din funcţia de director sportiv al clubului german de fotbal Borussia Moenchengladbach,...19

29 ian 00:00SportFotbal: Sergio Ramos speră să mai joace la naţionala Spaniei

Fundaşul Sergio Ramos a dat asigurări că nu a închis uşa naţionalei Spaniei, cu care nu a mai jucat din 31 martie,...20

Local
29 ian 22:53LocalBeat și fără permis, a plecat la plimbare pe moped, prin Ovidiu

La data de 27 ianuarie a.c., în jurul orei 20.00, polițiști din cadrul Poliției orașului Ovidiu au identificat un...203

29 ian 22:54LocalBărbat reținut pentru furt din locuință

Miercuri, 26 ianuarie a.c., poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, sub...675

29 ian 22:54LocalA fost prins băut la volan și condamnat la închisoare

133

29 ian 23:51LocalCondamnat pentru distrugere, escortat și încarcerat la Poarta Albă

La data de 27 ianuarie a.c., polițiștii au identificat un bărbat, de 40 de ani, pe numele căruia Judecătoria...182

29 ian 22:45LocalLupu a împărțit banii instituțiilor din subordinea CJ

Consilierii judeţeni s-au reunit vineri, 28 ianuarie 2022, în şedinţă ordinară, pentru a dezbate şi vota cele 52...514

29 ian 00:02LocalAfacerile cu deșeuri, sparte de procurorii constănțeni! S-a lăsat cu percheziții! Video

1865

Politică
29 ian 23:19PoliticăVasile Dîncu a discutat la telefon cu șeful Pentagonului despre situația militară tensionată din regiune

Ministrul Apărării, Vasile Dîncu, a avut, joi, o discuție telefonică cu secretarul american al apărării, Lloyd...153

29 ian 23:20PoliticăNicolae Ciucă: E nevoie de corectarea disfuncţiilor şi a inechităţilor dintre categoriile de beneficiari

Premierul Nicolae Ciucă a declarat, vineri, la evenimentul de lansare a studiului “Economic Survey of Romania”,...156

29 ian 23:21PoliticăDenunțătorul lui Decebal Traian Remeș, trimis în judecată de DNA

251

29 ian 23:22PoliticăSecretarul general al OCDE, în vizită la București

Secretarul general al Organizaţiei pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică, Mathias Cormann, speră că procesul de...137

29 ian 23:23PoliticăNicolae Ciucă, semnal pentru posesorii de pensii speciale

Premierul Nicolae Ciucă a declarat, vineri, la evenimentul de lansare a studiului “Economic Survey of Romania”,...476

29 ian 23:25PoliticăPreşedintele Iohannis a semnat decretul de numire a lui Marcel Boloş ca ministru al Cercetării

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, vineri, decretul privind numirea lui Marcel Boloş în funcţia de ministru al...145

29 ian 23:18PoliticăKlaus Iohannis a semnat: Marcel Boloș este noul ministru al cercetării, inovării şi digitalizării

Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat vineri, 28 ianuarie 2022, decretul de numire în funcția de membru al...157

29 ian 23:18PoliticăGeorge Simion SPULBERĂ scandalul anti-Holocaust: În aprilie se întâlnește cu Netanyahu

Liderul AUR George Simion susține că demersurile împotriva partidului său, care a ajuns să fie acuzat că e...216

29 ian 23:17PoliticăAurescu îi invită pe ruși să inspecteze scutul de la Deveselu

349

Interviuri
28 ian 00:03InterviuriCîrjaliu: În Agigea, copiii îşi făceau nevoile în găleată, pe holul şcolii, înainte să ajung eu primar! Video

Cristian Cîrjaliu a fost prezent în studioul Replica, joi, 27 ianuarie, în cadrul emisiunii ”Replica Zilei”. Au...1992

15 ian 00:25InterviuriMihaela ANDREI, CONSILIER municipal PNL: Mă AȘTEPTAM ca lucrurile să se DERULEZE mai REPEDE în CONSTANȚA

Consilierul local municipal PNL, Mihaela Andrei, s-a aflat vineri, 14 ianuarie, în studioul REPLICA. Cu această...2716

8 ian 14:37InterviuriȚUȚUIANU: Dacă mi se PROPUNE, candidez la PRIMĂRIA Constanța! VIDEO

4442

5 ian 00:16InterviuriCOȘA: Voi COLABORA foarte BINE cu Marilena DRAGNEA! VIDEO

Prefectul județului Constanța, Silviu Coșa, s-a aflat în studioul REPLICA, marți, 4 ianuarie a.c., pentru a discuta...3755

21 dec 00:06InterviuriIulian SOCEANU: Până în primăvară GAZELE vor fi puse în FUNCȚIUNE! Video

Primarul orașului Techirghiol, Iulian Soceanu, s-a aflat în studioul Replica, luni, 20 decembrie, pentru discuta...5465

21 dec 00:06InterviuriCÎRJALIU, despre CIOBANU: Tu ești un MINCINOS și un zero BARAT! Video

4301

Monden
29 ian 00:00MondenKim Kardashian, prinsă cu minciuna de fani! Imaginea care a declanșat o adevărată dezbatere pe internet

Kim Kardashian a devenit cea mai recentă Kardashian-Jenner acuzată că și-a editat într-un mod complet neinspirat...21

29 ian 00:00MondenApariție fantastică! Mila Kunis și Demi Moore, împreună: „Avem multe în comun”

Mila Kunis și-a unit forțele cu fosta soție a bărbatului ei, Ashton Kutcher, Demi Moore, pentru a realiza o nouă...18

29 ian 00:00MondenA murit actorul Morgan Stevens din 'Melrose Place'

19

29 ian 00:00MondenArșinel, cu sănătatea în pioneze și umilit: „Nu am mai fost lăsat la teatru. S-a purtat urât!”

Alexandru Arșinel iese din casă strict pentru medic sau pentru a merge la teatru, unde a rămas colaborator. A devenit...17

29 ian 21:38MondenDe la superbele Angelina Jolie și Jennifer Aniston, Brad Pitt s-a cuplat cu vecina!

Brad Pitt și-a ”tras” o iubită secretă. Starul s-a îndrăgostit de cântăreața suedeză Lykke Li, care...19

29 ian 00:00MondenVerdict în cazul artistei Céline Dion. Boala gravă de care suferă vedeta

Céline Dion a anunțat nu demult că anulează turneul său nord-american din cauză că suferă de o boală...20

29 ian 00:00MondenCatherine Deneuve, Bertrand Bonello şi Isabelle Huppert au asistat la funeraliile actorului Gaspard Ulliel

Reprezentanţi de marcă ai industriei cinematografice franceze - precum Catherine Deneuve, Isabelle Huppert, Bertrand...16

29 ian 17:46MondenBianca Drăgușanu o desființează pe Iulia Albu: „A păstrat stilul de naftalină”

Bianca Drăgușanu a fost deranjată că Iulia Albu a pus-o într-o lumină negativă în rubrica „Poliția Modei”,...455

29 ian 17:47MondenUcis de indiferenţă: Un artist fotograf a murit de frig, după ce a zăcut 9 ore în stradă, la Paris

538

Mapamond
29 ian 17:47MapamondNegocieri NATO-Rusia: Ultimele cereri ale Kremlinului vizează iar România

Administraţia Vladimir Putin a cerut joi după-amiază, în cadrul negocierilor privind arhitectura de securitate, ca...712

29 ian 17:47MapamondCoronavirus: Suedia nu recomandă vaccinarea anti-COVID-19 pentru copiii cu vârste între 5 şi 12 ani

Suedia a decis să nu recomande vaccinurile anti-COVID-19 pentru copiii din grupa de vârstă 5-11 ani, a anunţat joi...331

29 ian 17:47MapamondCertificatul verde devine istorie în Catalonia

254

29 ian 17:43MapamondReuters explică cum va fi folosită România în conflictul Ucraina - Rusia

Aliaţii din cadrul NATO pun forţe în standby şi trimit întăriri în estul Europei ca răspuns la comasarea de...568

29 ian 17:44MapamondRusia acuză că revendicările au rămas fără răspuns

Moscova apreciază joi că Statele Unite nu au luat în calcul revendicările ruse în domeniul securităţii şi nu au...322

29 ian 17:42MapamondIncident SÂNGEROS în Ucraina, în pline tensiuni cu Rusia: Un soldat și-a împușcat cinci colegi

403

Sănătate
29 ian 17:42SănătateRafila, nemulțumit de implicarea medicilor de familie în procesul de testare

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a declarat joi, în ședința de Guvern, că deși numărul testelor Covid-19...277

29 ian 17:43SănătateAlexandru Rafila: E posibil să fie nevoie, începând de săptămâna viitoare, de transferul pacienților între județe

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a declarat joi, în ședința de Guvern, că deși situația din valul 5 nu...228

29 ian 17:43SănătateRafila: Săptămâna viitoare va fi o nouă creștere spectaculoasă a cazurilor de COVID-19

316

29 ian 00:00SănătateBolile de piele, prezente la jumătate din populația Europei

Date colectate de la 44.689 de adulți din 27 de țări europene arată că 47,9% dintre persoanele cu vârste de 18 ani...17

29 ian 00:00SănătatePotențial tratament nou pentru bolile inflamatorii intestinale

Un opioid artificial testat într-un studiu pe șoareci a demonstrat o reducere a severității bolilor inflamatorii...14

29 ian 17:46SănătateCoronavirus: Valeriu Gheorghiţă dă asigurări că doza a treia de vaccin este ultima

Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare anti-COVID-19, Valeriu Gheorghiţă, a declarat joi că, la momentul...381

29 ian 17:43SănătateValeriu Gheorghiță, anunț despre campania de vaccinare

Autoritățile anunță că vor face mai multe campanii de vaccinare și informare în mediul rural, acolo unde se...382

29 ian 17:40SănătateDupă Pfizer, şi Moderna a anunţat că testează un nou vaccin pentru varianta Omicron

Compania americană Moderna a anunţat că a început testele clinice pentru o doză de rapel a unui vaccin conceput...263

29 ian 17:40SănătateValeriu Gheorghiță: Risc dublu de diabet la cei sub 18 ani care au COVID

644

Prin accesarea replicaonline.ro, sunteți de acord cu termenii de utilizare și politica de confidențialitate.
ACCEPT