rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 28 iulie
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

Ginerele fostului SECRETAR de STAT, Sirma Caraman, și-a PLAGIAT teza de DOCTORAT

Problemele pentru ginerele fostului secretar de stat Sirma Caraman. Mihai Gogancea Vătășoiu, fostul vicepreședinte al ANAF, și-a obținut titlul de doctor în științe plagiind lucrarea de doctorat. Academia Națională de Informații „Mihai Viteazul” a Serviciului Român de Informații (SRI) a cerut, la Constanța, anularea anularea diplomei de doctor. Gogancea Vătășoiu și-a plagiat lucrarea într-un procent de 8,3 %.

Sursa foto: inquam photos

Mihai Gogancea-Vătășoiu, în prezent șef în cadrul ANAF, a obținut titlul de doctor în 2011. Teza sa are titlul „Sursele și resursele securității moderne”, iar coordonator i-a fost profesorul Constantin Onișor. Referenții care au decis să-i acorde titlul sunt profesorii Gheorghe Toma, de la Academia SRI, Viorel Buța și Vasile Bucinschi, ambii de la UNAP.

CNATDCU și SRI, sesizate cu privire la suspiciunea de plagiat

Comisia de Etică Universitară a Academiei SRI a hotărât, în octombrie 2018, aprobarea raportului elaborat de Comisia de analiză din cadrul Academiei la data de 6 noiembrie 2018, raport care confirmă suspiciunile de plagiat. Comisia a evoluat teza de doctorat în raport cu sesizarea menționată concluzionând că există preluări integrale sau parțiale dintr-un text sursă, fără citarea acesteia și fără menționarea autorului, fie în teză, fie în bibliografie.

.

Comisia de Științe Militare, Informații și Ordine Publică a Consiliului Național de Atestare a Titlurilor, Diplomelor și Certificatelor Universitare (CNATDCU), numită pentru evaluarea sesizării UEFISCDI (Unitatea Executivă pentru Finanțarea Învățământului Superior, a Cercetării, Dezvoltării și Inovării), formulată în octombrie 2018, potrivit concluziilor reieșite din documentele prezentate a confirmat suspiciunile de plagiat cu privire la teza de doctorat.

În luna martie 2019, CNATDCU a dispus retragerea titlului de doctor. Plagiatorul a depus contestație, însă Comisia de soluționare a contestațiilor din cadrul CNATDCU a decis, în octombrie 2019, să mențină retragerea titlului.

SRI cere anularea diplomei de doctorat

Serviciul Român de Informaţii - Academia Naţională de Informaţii Mihai Viteazu - UM 0418 Bucureşti, structură din cadrul SRI, au deschis acțiune în instanță, la Curtea de Apel Constanța, împotriva lui Mihai Gogancea-Vătășoiu. Demersul Academiei se bazează pe un articol din Legea nr. 1/2011 a educației naționale ce a fost modificat pe 21 iulie 2019. Acesta prevede că, după ce un titlu de doctor este retras pentru plagiat, universitatea care a acordat titlul respectiv trebuie să ceară în instanță anularea diplomei de doctor într-un termen de un an. SRI solicită ca magistrații să constate că lucrarea lui Mihai Gogancea Vătășoiu, în prezent șef adjunct al Administraţiei Fiscală pentru Contribuabili Mijlocii București, a fost plagiată. Încă nu a fost stabilit un prim termen de judecată.

Acțiunea ar putea fi tardivă!

Așa cum arătam și mai sus, universitatea care a acordat titlul, respectiv Academia Națională de Informații „Mihai Viteazul” a Serviciului Român de Informații (SRI), trebuie să ceară în instanță anularea diplomei de doctor într-un termen de un an de la data retragerii titlului. Având în vedere că CNATDCU a decis în luna martie a anului 2019 retragerea titlului, termenul de un an a expirat, întrucât acțiunea SRI a fost depusă la Curtea de Apel Constanța în luna iulie a.c.

Toată familia, cu funcții înalte

Mihai Gogancea Vătășoiu este soțul Taniei Gogancea-Vătășoiu, fiica fostului secretar de Stat al Ministerului Dezvoltării, Sirma Caraman. Tania Gogancea-Vătășoiu este director general în cadrul ANAP.

Tania Gogancea-Vătășoiu

Mihai Gogancea-Vătășoiu a fost vicepreședintele ANAF de două ori, între 2009 și 2012 și între 2014 și 2016. A doua oară și-a dat demisia după ce a fost pus sub acuzare de către DNA pentru favorizarea făptuitorului și abuz în serviciu, într-un dosar în care erau urmăriți penal și deputații Mădălin Voicu și Nicolae Păun. DNA a dispus clasarea acuzațiilor față de Gogancea-Vătășoiu, dar și față de Gelu Ștefan Diaconu, fost președinte al ANAF, urmărit penal pentru aceleași fapte.

Potrivit declarației de avere, Mihai Gogancea-Vătășoiu are terenuri și imobile în Tulcea, Constanța, dar și în București.

Blocul din Constanța al fostului secretar de stat, Sirma Caraman, la un pas să fie demolat

Reamintim că familia Sirmei Caraman construiește în Faleză Nord un turn cu 12 etaje, în buza mării.

Proiectul se află pe masa judecătorilor constănțeni, după ce s-a cerut demolarea construcției, pe motive de ilegalitate. Contrucţia este realizată de Cristian Impex SRL, fiul Sirmei Caraman.

Mirela PASCAL

miercuri, 2 septembrie 20203548
STEP PROJECT, servicii de prelucrări metalice de precizie
Comentarii

00Doctori mafioti(2 sep 20:50)
Vezi ce scrie s.r.stanescu despre ei.
12finante cta(2 sep 19:52)
stiti ce procent la salariu primesc fara sa munceasca in plus pentru cele 8 ore, degeaba acesti asa zisi doctori?
24Cristi(2 sep 18:13)
Pentru toti postacii de aici ginerele Sirmei Caraman este roman cu acte in regula!Deci ce aveti de spus?
14gihi(2 sep 17:49)
toti dupa 89 si.au plagiat asamzisele lucrari.Sparlamentarii,gaborii,admin publica deabia leaga doua vorbe si sint toti doctori,precum ponta.Daca bradisteanu si sinescu au plagiat,de astialalti ce sammai ziceti,dottore???
37Jan(2 sep 15:28)
Makidonii asti prosti fac orice pt bani , nunti pt bani , botezuri , petreceri , bani sa iasa
210Completare la DEA 7.27(2 sep 13:33)
Bine ai punctat, dar si branza e matrasita, baga aracet si alte mizerii, doar pentru miros si aspect. Mai bine cumpar de la supermarket decat de la makidonii astia imputiti, si atunci cand ragaie sau bas, put a oaie si a cacat. Niste mizerii de oameni, care au acaparat toate institutiile statului, de la cel cu tzatza in gura, pana la cel cu pwula in cur. Jeguri de oamnei, si la propriu si la figurat. Constructorii si dezvoltatorii pwulii. Niste rapandule de case care vor pica la prima zgaltaiala mai serioasa. Sa vezi cum se vor ascunde, ca ramele, de cei care ii vor vana sa le ia ...maul.
16Fanel(2 sep 10:57)
urmatorul pe lista lui este naci. O sa il faca asta pachet
07firesc(2 sep 09:56)
Cind ai dat drumul la banda si trebuie sa scoti mii de doctori anual este normal sa nu poti controla ce iese si nici nu se poate sa vii cu idei novatoare in acest ritm .Ca sa repari raul este mai greu , asa ca mai bine sa se vanda la piata astfel de titluri.La kilogram
017roman(2 sep 08:48)
eu zic sa se dea o lege prin care doctoratul sa fie prioritar si obligatoriu- ce scoala generala? Incredibil cum indivizi care nu au citit o carte in viata lor, care nu au participat la un curs universitar si au preferat a-si cumpara cate licente si in ce domenii viseaza noaptea ca le-ar aduce ceva financiar- gandesc ca este normal sa ai si un doctorat, da bine nu? Un anii 60 ca sa obtii un astfel de doctorat erau necesare publicatii si ani grei tociti in arhve pentru documentare- ce procent era atunci in randul celor cu doctorat?, rusine, toti analfabetii- si cunosc personal cativa care nu s
116vRaja(2 sep 08:43)
Nu inteleg de ce va mirati. Asta se obisnuia pe vremea aceea, toti prostii au facut facultati si mastere unde au vrut. Doar sa nu fi vrut, si nu aveai doctorat. Toti stiam, vedeam, dar acceptam tacit. Toate increngaturile familiale din institutiile de stat, ne-au lasat rei. Acum e tardiv. Exact ca la vRaja, o adunatura de rude, de zici ca e asociatie familiala. Dar deranjeaza pe cineva? Eh, pai vedeti? Atunci taceti si inghiteti in sec, cum un corijent, e trecut pe listele consilierilor locali. Pentru ce merite? Doar ca plimba servieta lui stroe!
016ianis(2 sep 08:34)
Nu sunt de vina cei care au cerut aceste diplome ci cei care le-au dat. Toti doctoranzii din ultinmii 30 de ani sa- si sustina lucrarile in fata unei comisii unice pe tara cu cei mai mari profesori specialisti.
116plagiatori, cumparatori,(2 sep 08:04)
falsificatori de diplome si nu numai au ajuns in tara asta prost facuta sa ne conduca sa ia bani pe salarii si furaciuni sa insele increderea oamenilor cinstiti care muncesc si au muncit pe ntru niste pensii de nimic!
227DEA(2 sep 07:27)
Cea mai mare greseala, este sa cumperi apartament sau casa construita de machedoni. Este bomba cu ceas. Si spun asta pentru ca pe ei nu-i intereseaza calitatea constructiei, ci cantitatea, respectiv profitul. Singurul lucru pe care poti sa-l cumperi cu incredere de la machedoni, este branza. Am auzit ca si pe aia o manaresc acum. Pun lapte de oaie 10 la suta, pentru miros si restul de vaca. Bineinteles ca o vand pe post de branza de oaie, ca este mai scumpa. Sunt o natie de hoti si tradatori. Nu ai cum sa-i faci bine. Sictir!
812Acesti plagiatori ar trebui(2 sep 07:21)
anchetati ca falsificatori precum despescu,kovesi,si altii
223Machidoni(2 sep 06:29)
Ieftini dela Tulcea!
021Ne conduc corijentii(2 sep 00:46)
Asa prost era ca nu a fost in stare sa termine o scoala
mai mult...Replica
28 iul 13:06ReplicaVideo! Individul care a TÂLHĂRIT o FEMEIE, în zona CET, ARESTAT

Individul care a tâlhărit o femeie, în zona CET, a fost arestat preventiv. Este vorba despre Ioan Cătălin Radu,...256

28 iul 00:00ReplicaMASCAȚII au dat iama în CONSTANȚA și CORBU, la traficanți de DROGURI1523
28 iul 00:44ReplicaFRATELLI, cel mai mare PROFIT din ultimii 10 ani în PANDEMIE7752
28 iul 23:47ReplicaVIDEO EXCLUSIV! Emil BOC: Mi-au trebuit DOUĂ MANDATE să SCHIMB CLUJUL

Emil Boc, primarul municipiului Cluj-Napoca, s-a aflat luni, 26 iulie a.c., în Constanța, la alegerile Organizației...1997

28 iul 09:46ReplicaTeo HIRA nu mai vrea CHIRIAȘI în HENRI COANDĂ cu CAZIERUL PĂTAT!1998
28 iul 23:29ReplicaFostul consilier local PSD Teodor PATRICHI a rămas fără bani?!2042
28 iul 00:34ReplicaREGII contractelor cu statul LOVESC în Primăria Constanța! MIZA: 50 de milioane de lei

Bătălie pe contractul privind reabilitarea zonei bd. 1 Mai-Șoseaua Mangaliei. Licitaţia de 50 de milioane de lei...2123

28 iul 13:05ReplicaAUR îi ”SPRIJINĂ” pe ELEVI, dar îi HUIDUIE pe TINERI799
28 iul 00:05ReplicaBLOCAJ în INTERSECȚIE, la SEMAFOR, la INTRARE în CONSTANȚA. VIDEO1916
28 iul 00:25ReplicaUn BĂTRÂN în BASTON s-a URCAT la VOLAN și a PLECAT la PLIMBARE

Numărul accidentelor rutiere în care sunt implicate persoane peste 65 de ani a crescut considerabil în ultimii ani....1784

28 iul 00:24ReplicaVideo! Raluca TURCAN: Eu nu sunt ca alți politicieni care se plimbă prin alte ministere692
28 iul 00:20ReplicaDe tot râsul! PROFESORI de NOTA 1 la examenul de TITULARIZARE, la CONSTANȚA1337
Vremea
31.5°29.7° - 31.5° miercuri, 28 iulie 2021
ConstanțaUmiditate: 51%
Vânt: 7.29 m/s
Presiune: 1016 milibari

Loto
6/49252220274842
5/40182244401
joker32331482920
Horoscop
mai mult...SPSportRT
28 iul 00:00SportDavid Popovici s-a calificat la Tokyo 2020 în semifinalele de 100 m liber, proba lui favorită

David Popovici a concurat marţi la Tokyo 2020 în serii la 100 m liber, proba lui „de semnătură” și s-a...329

28 iul 00:00SportJO 2020: Programul finalelor de miercuri 28 iulie la Tokyo

...206

28 iul 00:00SportJO 2020 - Tenis: „Prea multă presiune“, a afirmat Naomi Osaka după eliminarea de la Tokyo

Japoneza Naomi Osaka, eliminată în optimile de finală ale turneului de tenis din cadrul Jocurilor Olimpice de la...271

28 iul 00:00SportJO 2020: Medalie de aur în valoare de 655.000 dolari pentru Hidilyn Diaz, prima campioană olimpică a Filipinelor

Viaţa se va schimba total pentru halterofila Hidilyn Diaz, devenită luni prima sportivă din Filipine care cucereşte...337

Local
28 iul 21:41LocalAventura „LUDIS Fest” continuă în parcurile din Constanța

Festivalul mișcării ajunge vineri, 30 iulie, în Parcul Tomis 2. Începând cu ora 16:00, puteți experimenta noua...241

28 iul 21:42LocalMai mulți elevi din Constanța participă la programul de vară ”Hai la facultate”

Proiectul ”Hai la facultate” este un program de vară pentru elevi de liceu, organizat de Universitatea Politehnică...1007

28 iul 00:24LocalPrins BEAT la VOLAN, pe drumurile din județ

606

28 iul 00:12LocalRestricțiile ar putea fi reintroduse, din cauza creșterii numărului de noi cazuri

Ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, a afirmat marţi că măsurile adoptate de la 1 august au legătură cu...541

28 iul 21:43LocalNoi locuri de PARCARE, disponibile în zona Dacia

Primăria Municipiului Constanța, prin SC Confort Urban, a finalizat lucrările de amenajare a trei parcări...521

28 iul 21:41LocalCOMPONENTE AUTO CONTRAFĂCUTE, RIDICATE de POLIȚIȘTI

Poliţiştii de la transporturi maritime au ridicat, în vederea indisponibilizării, 32 de grile-bară design, mărfuri...428

28 iul 21:42LocalPolițiștii și jandarmii, RAZII în stațiunea MAMAIA

În vederea menținerii unui climat de ordine și siguranță publică, precum și pentru descurajarea faptelor...491

28 iul 21:42LocalBărbat din Mangalia, condamnat pentru trafic de droguri!

La data de 26 iulie a.c., polițiști din cadrul Biroului de Investigații Criminale Mangalia au identificat un bărbat...624

28 iul 21:42LocalDOI CONSTĂNȚENI, IMPLICAȚI într-un ACCIDENT RUTIER în TULCEA

545

Politică
Interviuri
24 iul 00:31InterviuriȘEFA DSP, Cristina SCHIPOR, ne spune de ce VIRUSUL Delta este mult mai VIOLENT! Video

Cristina Schipor, directorul DSP Constanța, a făcut față cu brio pandemiei de coronavirus, chiar dacă, la fel ca...1812

19 iul 00:32InterviuriViorel CATARAMĂ: În MAMAIA se mănâncă mai BINE ca la CANNES sau MONACO! Video

De când a început sezonul estival, litoralul a devenit a doua casă pentru afaceristul și omul politic Viorel...11193

26 iun 23:09InterviuriCRISTINA RIZEA, USR: Constanța NU a avut proiecte MATURE pe Sănătate, care să intre în PNNR! Video

1404

25 iun 23:17InterviuriSeptimiu BOURCEANU, despre PSD Constanța: NU pot să-i contrazic că au fost INCOMPETENȚI! Video

Preşedintele Organizaţiei municipale a PNL Constanţa, senatorul Septimiu Bourceanu, a venit în studioul Replica,...2148

25 iun 23:14InterviuriPetre ENCIU, USR: Dacă problemele din Coaliție nu se rezolvă, IEȘIM de la guvernarea LOCALĂ!

De aproximativ opt luni, de când se află la conducerea Consiliului Județean, vicepreședintele USR, Petre Enciu a...2626

24 iun 23:15InterviuriANTONIADIS: Ai fost la PUTERE și acum spui că NU e nimic bine... mie mi-ar fi RUȘINE. VIDEO

3439

Monden
28 iul 00:00MondenUn serial Pokemon live-action, pregătit de Netflix

Un serial Pokemon live-action, asemănător filmului „Detective Pikachu”, este pregătit de Netflix, potrivit unor...118

28 iul 00:00MondenCatherine Zeta-Jones, Sean Connery, Meg Ryan, Tom Hanks şi Brad Pitt, în august la TNT

Catherine Zeta-Jones, Sean Connery, Meg Ryan, Tom Hanks şi Brad Pitt sunt protagoniştii filmelor de acţiune şi...158

28 iul 00:00MondenGary Rossington, chitaristul trupei Lynyrd Skynyrd, operat pe cord

102

28 iul 00:00MondenJennifer Lopez a sărbătorit 52 de ani la bordul unui iaht, alături de actorul Ben Affleck

Cântăreaţa şi actriţa Jennifer Lopez a sărbătorit, sâmbătă, 52 de ani la bordul unui iaht, distribuind pe...213

28 iul 00:00MondenAl doilea album al rapperului Pop Smoke apărut postum, în fruntea Billboard 200

„Faith”, al doilea album al rapperului Pop Smoke apărut postum, o colecţie de colaborări cu nume importante din...129

28 iul 00:00MondenSpotify va avea un flux cu noutăţi legate de artiştii preferaţi

118

Mapamond
28 iul 00:00MapamondCoronavirus: Israelul va folosi localizarea prin GPS pentru a verifica respectarea carantinei

Israelul va folosi mesaje text şi localizarea prin GPS pentru a verifica dacă persoanele care se întorc din ţările...114

28 iul 00:00MapamondCoronavirus: Danemarca va asigura o a treia doză celor inoculaţi cu vaccinuri diferite împotriva COVID-19

Persoanele inoculate cu două vaccinuri diferite împotriva COVID-19 vor primi o a treia doză în Danemarca, relatează...116

28 iul 00:00MapamondGuvernul britanic încearcă să excludă China din proiectele sale nucleare

106

Sănătate
28 iul 00:00SănătateAflă ce regim de slăbire ți se potrivește

Totul ar trebui să fie mult mai simplu astăzi când avem atât de multe surse de informare la îndemână. Însă...153

28 iul 00:00SănătateCe îngheţată să mănânci ca să nu te îngraşi

Îngheţata este pretutindeni desertul vedetă al sezonului estival, fiind la mare căutare mai ales când canicula...171

28 iul 01:49SănătateLeucoreea: de ce apare și de câte feluri este

136

28 iul 00:00SănătateObezitatea ar putea fi tratată cu un medicament experimental

Un studiu de fază 1, publicat în jurnalul științific The Lancet, sugerează că o combinație de medicamente ar...132

28 iul 00:00SănătateTotul despre schinduf sau fân grecesc: remedii, beneficii și contraindicații

Schinduful mai este numit și "fân grecesc" și este o plantă ce are numeroase beneficii pentru sănătate. Frunzele...121

28 iul 00:00SănătateRegimul alimentar la copiii cu vărsături

Vărsăturile și diareea sunt frecvente la bebeluși și copii mici. În majoritatea cazurilor, nu durează mai mult de...105

28 iul 00:00SănătateDieta DASH, reguli și beneficii pentru inimă

Dieta DASH îți permite să mănânci de toate, în timp ce slăbești treptat. Concepută inițial pentru...130

28 iul 00:00SănătateEpidemie de Norovirus la Râşnov. Peste 140 de persoane s-au prezentat la medic

O epidemie de Norovirus este în evoluţie în oraşul Râşnov, peste 140 de persoane prezentându-se la medic pentru...165

28 iul 01:40SănătateCoronavirus: 13 persoane internate, diagnosticate cu tulpina Delta, la Spitalul de Boli Infecţioase din Iași

116

Prin accesarea replicaonline.ro, sunteți de acord cu termenii de utilizare și politica de confidențialitate.
ACCEPT