REPLICA ONLINE CONSTANTA

16° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
16° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Giolacai, lăsat în libertate: are o disfuncţie şi n-a vrut decât sex oral

Giolacai, lăsat în libertate: are o disfuncţie şi n-a vrut decât sex oral

Replica API 20 septembrie 2011 | 00:00 804

Procurorul Niţă şi-a ieşit din fire: "Eşti un violator ordinar. Mă scuzaţi"

Procurorul Niţă şi-a ieşit din fire: "Eşti un violator ordinar. Mă scuzaţi"

Tribunalul Constanţa a decis ieri, definitiv, ca interlopul Arsen Giolacai şi prietenul său, Alexandru Gâlcă, să fie cercetaţi în stare de libertate, fără nici o interdicţie. La începutul şedinţei, procurorul Teodor Niţă a solicitat depunerea la dosar a unui raport al testului poligraf, întocmit de specialiştii din cadrul IGPR, în ceea ce-i priveşte pe inculpaţii Gâlcă şi Giolacai, însă avocaţii inculpaţilor au cerut respingerea acestor înscrisuri ca probe, pe motiv că nu erau ştampilate şi semnate de cei care le-au întocmit. Mai mult decât atât, avocaţii au prezentat şi solicitat depunerea la dosar a altor teste poligraf, semnate şi ştampilate de psihologul criminalist Liviu Chesnoiu. Potrivit reprezentantului Parchetului, testului poligraf prezentat de el prezintă elemente de simulare şi inducere în eroare a expertului care a efectuat testul. Spre deosebire de acesta, avocaţii au precizat că, spre deosebire de testul poligraf prezentat de procuror, care este pus sub semnul întrebării, testele depuse de ei nu prezintă acele elemente de inducere în eroare a psihologului. Astfel, a avut loc o mică dispută între apărare şi acuzare, care s-au "duelat" în teste poligraf, chiar dacă acestea nu reprezintă probe într-un dosar penal, ci au rolul de a întări unele convingeri ale magistraţilor. În fine, trecând peste cererile şi excepţiile preliminare, procurorul şi-a exprimat opiniile potrivit cărora cei doi ar trebui arestaţi. "Violurile nu se mai produc prin violenţă, ci prin constrângere psihologică. La parterul blocului unde s-a consumat fapta era un grup de bărbaţi musculoşi, iar Gâlcă chiar i-a pus în vedere părţii vătămate ori cu ei, ori cu mine. Gâlcă s-a recomandat ca fiind Nicolas, un fotbalist celebru, a venit cu o maşină de lux împrumutată, cu haine de lux, şi a indus-o în eroare că este urmărit de paparazzi, când, de fapt, el are o situaţe foarte precară", a susţinut procurorul Niţă.

Se completau unul pe celălalt...la sex

Referitor la propunerea de arestare, el a susţinut că această măsură se impune, mai ales că victima, Alexandra Stoian, este cu psihicul la pământ din această cauză. "Fata făcea parte dintr-un grup al unei agenţii. Chiar dacă numele ei apare într-un dosar, ea este martor în acel proces. Însă nu poate fi numită prostituată, atâta vreme cât apare ca martor. S-a reţinut că Gâlcă i-a spus, la un moment dat, că se grăbeşte şi că nu are timp să-i provoace plăcere tinerei, aşa că şi-a adus şi prietenul, pe Giolacai, care să termine ce începuse el. Giolacai i-a cerut să-i facă sex oral, motivând că are o disfuncţie din cauza împuşcăturilor, însă, în unele convorbiri telefonice interceptate, acesta se lăuda unui prieten că este într-o super formă", a mai specificat procurorul Teodor Niţă. Referitor la acuzaţiile aduse celor doi, reprezentantul Ministerului Public susţine că infracţiunea de viol este evidentă, chiar dacă imaginile surprinse de camerele video din benzinărie o arată pe tânără într-o formă pozitivă. "Giolacai este o persoană potentă financiar, că pe cealaltă (potenţă n.r.) şi-o neagă. Bine, bine, dar de ce nu i-ai plătit dinainte, dacă tot este o postituată? Îţi spun eu: pentru că eşti un violator ordinar. Mă scuzaţi", au fost cuvintele procurorului, care aproape şi-a ieşit din fire. În replică, avocaţii au precizat că Giolacai se află tot timpul sub tratament medical, fiind foarte slăbit, iar în urmă cu circa două săptămâni, acesta a ajuns la urgenţa spitalului, după o supradoză de calmante. În ultimul cuvânt, cei doi inculpaţi au spus că sunt de acord cu cele spuse de avocaţi. "Susţin declaraţile date anterior şi sper să se facă dreptate", a afirmat Giolacai. La final, instanţa a respins recursul procurorilor, menţinând hotărârea Judecătoriei, iar cei doi inculpaţi au părăsit clădirea Tribunalului în stare de libertate.

Daniel ALBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Este de datoria politiei romane sa ofere siguranta cetatenilor, elevilor sa nu fie racolati de dinca din caracal! Bine a fost de mult dar in orice caz nu trebuie sunat x y ca ala nu I politist nu incaseaza nici un salariu da nah fiecare suna unde se simte in siguranta cat despre dumneata vad ca sunteti foarte tupeist si lipsit de orice educatie nu se jigneste asa in public da nah ce pretentii sa ai la dumneata numai tu cunosti cum.ai ajuns procuror pari prost tare hai ca am.alte treburi decat sa bag toti prostii in seama.
1
0
Bine el ca el dar dumneata ce esti?! Eu mergeam intr o zi pe strada cand a venit un nenorocit dupa mine gen dinca ala sa sun la 112 sau sa sun un prieten dragos C incerc sa I pastrez identitatea. Nu stiu ce dracu a inteles si ala dar cert este ca mai multa incredere am sa sun pe cineva de genu asta cand sunt speriata etc si nu stii ce dracu sa faci decat sa suni la 112....cine stie ce trafic de persoane face dinca 2 din ovidiu tupeisti asa tot in libertate este infractorul de prin ovidiu nu stiu nici cum il cheama da tupeist ce vrei daca nu exista lege ce cauta ala cu un politist omg ce leg
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108