REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.8° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
15.8° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Grecul Pantelis Kalliagkas, din dosarul ‘Prostituate pentru vipuri’, dator la ANAF

Grecul Pantelis Kalliagkas, din dosarul ‘Prostituate pentru vipuri’, dator la ANAF

Replica API 28 ianuarie 2022 | 09:31 3447

Pantelis Kalliagkas, un om de afaceri grec cu business-uri în Constanţa, este cunoscut mai ales prin implicarea lui în dosarul ”Prostituate pentru vipuri„. Acesta a chemat în judecată ANAF Constanța solicitând anularea Deciziei nr. 164/07.10.2020 de angajare a răspunderii solidare. Mai precis, organul fiscal a hotărât angajarea răspunderii sale solidare, în dubla sa calitate de asociat și administrator al debitorului fiscal societatea Eurobalkan Renav., în limita sumei de 387.533 lei.

Pantelis Kalliagkas

Magistrații din cadrul Judecătoriei Constanța au decis respingerea cererii lui Pantelis Kalliagkas, ca neîntemeiată. Sentința a fost dată pe 26 martie 2021 și nu este definitivă, urmând a se judeca apelul.

Motivarea reclamantului

Reclamantul a arătat că în calitatea sa de administrator, și de co-asociat în cadrul EUROBALKAN RENAV SRL, a dovedit diligentă și corectitudine, sesizând atât organele fiscale, cât și cele judiciare (civile, respectiv penale), confruntat fiind cu fapte nelegale săvârșite de persoane având diverse calități în societate și că nu se face vinovat de "rea-credință" în relația cu organul fiscal, nu poate transpare ideea de "management defectuos" (câtă vreme s-au întreprins și susținut demersuri legale întru apărarea intereselor societății față de faptele/acțiunile co-asociatului, respectiv directorului comercial), și nici nu putem discuta de "pasivitate față de demersurile întreprinse de organul de executare silită din cadrul AJFP pentru recuperarea sumelor datorate" (după cum se reține în decizia atacată).

ANAF Constanța

ANAF a depus întâmpinare

ANAF a formulat întâmpinare prin care a solicitat respingerea cererii de chemare în judecată formulate de Pantelis Kalliagkas, ca neîntemeiată, nefondată și nelegală.

Instanța a respins cererea reclamantului

Instanța a constatat că obligațiile fiscale ale debitoarei datează din perioada în care reclamantul avea calitate de administrator al acestei societăți, iar acesta a ignorat obligațiile legale ce îi reveneau în calitate administrator al societății, respectiv obligația de a asigura gestiunea activității curente a societății comerciale, instanța apreciază că prezumția relativă a bunei credințe a administratorului societății a fost răsturnată, acesta acționând cu rea credință în neîndeplinirea obligației de a cere deschiderea procedurii insolvenței. Pe cale de consecință, constatând că în speță nu se relevă cauze de nelegalitate a deciziei ANAF, privind angajarea răspunderii solidare instanța respinge cererea formulată de reclamant ca neîntemeiată.

Date despre Eurobalkan Renav

Fimar Eurobalkan Renav a fost înființată în anul 2012 și a avut ca principal obiect de activitate reparația și întreținerea bărcilor și a navelor. Administratorul firmei a fost Pantelis Kalliagkas, în acest moment firma fiind în faliment.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108