REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.4° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
16.4° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Grindeanu: Iohannis să încuviinţeze cu celeritate cererea DNA de începere a urmăririi penale pentru Costel Alexe

Grindeanu: Iohannis să încuviinţeze cu celeritate cererea DNA de începere a urmăririi penale pentru Costel Alexe

Replica API 5 ianuarie 2021 | 21:14 1197

Prim-vicepreşedintele PSD, Sorin Grindeanu, a declarat, luni, că fostul ministru liberal Costel Alexe trebuie să demisioneze "urgent" din funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Iaşi, iar şeful statului să încuviinţeze cu celeritate cererea DNA de începere a urmăririi penale faţă de acesta.

Sorin Grindeanu

"Conform DNA, Costel Alexe - PNL a luat şpagă în timp ce era ministru, când lumea era ţinută în case. Sunt trei lucruri care trebuie făcute urgent: Orban să îi ceară lui Alexe să demisioneze din funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Iaşi, Iohannis să încuviinţeze cu celeritate cererea DNA de începere a urmăririi penale, USR+ să iasă public şi să explice cum partidul 'fără penali în funcţii publice' s-a asociat la guvernare cu o formaţiune coruptă ca PNL. Să pui ministru un panglicar care cere mită în tone de tablă arată că PNL-ul lui Orban a devenit adevăratul Om de Tinichea din politica românească! Nu este un partid, ci o gaşcă penală care - la adăpostul pandemiei - a devalizat bugetul României", a scris Grindeanu, pe Facebook, potrivit Agerpres.

Direcţia Naţională Anticorupţie a cerut Parchetului General sesizarea preşedintelui Klaus Iohannis pentru începerea urmăririi penale a fostului ministru al Mediului, Apelor şi Pădurilor Costel Alexe pentru luare de mită şi instigare la delapidare.

"În conformitate cu prevederile legale şi constituţionale, procurorul-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie a transmis procurorului general al PICCJ referatul cauzei, în vederea sesizării preşedintelui României pentru formularea cererii de efectuare a urmăririi penale faţă de o persoană, fost deputat în Parlamentul României, la data faptelor având funcţia de ministru, pentru săvârşirea infracţiunilor de luare de mită şi instigare la delapidare", se precizează într-un comunicat al DNA.

Surse judiciare au precizat că ar fi vorba despre fostul ministru al Mediului, Apelor şi Pădurilor Costel Alexe.

Potrivit DNA, în acest moment, există aspecte din care rezultă suspiciunea rezonabilă că, în perioada martie - aprilie 2020, persoana pentru care se solicită începerea urmăririi penale ar fi pretins, în mod direct, de la managerul unui combinat siderurgic mai multe produse din tablă în legătură cu îndeplinirea atribuţiilor sale de serviciu referitoare la alocarea cu titlu gratuit a certificatelor de emisii de gaze cu efect de seră şi la monitorizarea măsurilor luate de această societate comercială pentru închiderea unui depozit de deşeuri neconforme.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Te n gura grindeanule.. mai tine minte cineva cand a fost pus sa clipeasca de 2 ori de catre reporteri?ca sa scape de raspuns?doamne fereste.cum ma sa fi pus prim ministru si dupa tot cei care te au pus sa te dea jos.dupa sa mergi frumusel la ANCOM pe 14k de euro pe luna sa faci nimic ca dupa sa dai lectii de moralitate.sa i spuna cineva la prost ca iohanis a avizat incuvintarea doar ca el dormea la ora aia, ca deh are tabieturi de la ANCOM.eu cred ca at cand cauti pe google IPOCRIZIE tre sa ti apara poza cu prostu asta clipind de 2 ori
1
0
doamne cata cretinitate- voi vorbiti, voi-uitati-va in oglinda , va recunoasteti?- tariceanu, vozganian si multi altii, va spun ceva?Nu va este rusine?- oricum nu ai ce sa pretinzi de la indivizi ca voi, de unde nu e, nici Dzeu nu cere
2
0
Eu sa fiu in locul tau as tace,ptr.ca sunteti toti la fel.Uni mai hoti ca alti si altii mai prosti ca ceilalti.
2
1
asta se da cult ! ,, celeritate ,, ! da ,,repeziciune ,, romanesc nu-i bun ?
3
1
Asa cum ati facut voi cu Tariceanu, Vozganian si alti plangaciosi pe la tribune. Hai sictir
5
2
Cu celeritate vor urma pesedeii de fapt. N-ai vazut totul inca grindene...
6
5

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108