REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
16.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

GRIPA continuă să dea bătăi de cap elevilor. Mai multe şcoli rămân închise

GRIPA continuă să dea bătăi de cap elevilor. Mai multe şcoli rămân închise

Replica API 29 februarie 2020 | 22:32 323

Coronavirusul a produs isterie în România, majoritatea românilor fiind speriaţi de o eventuală îmbolnăvire. Familiile cu copii mici sunt principalele categorii de persoane care încearcă prin orice metodă să evite îmbolnăvirea acestora. Din fericire, coronavirus nu a ajuns în şcolile din Constanţa, în schimb, gripa românească continuă să le dea bătăi de cap elevilor. Din acest motiv, mai multe şcoli din judeţ rămân închise.

Reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Constanța au anunțat că au fost înregistrate 161 cazuri de gripă în rândul elevilor, 7 unități școlare fiind parțial închise.

Este vorba despre Grădinița Florilor din Cumpăna, Liceul Tehnologic Nicolae Dumitrescu din Cumpăna, Școala Gimnazială nr. 1 din Lumina, Școala Gimnazială nr.10 Mihail Koiciu din Constanța, Grădinița cu Program Prelungit nr.6 Constanța, Grădinița cu program normal “Grădiniță lui Andrei” din Eforie Nord, Școala Gimnazială nr.2 Valul lui Traian. În total sunt 255 elevi afectați de închiderea școlilor.

Printre principale măsuri de protecţie recomandate sunt: spălaţi-vă mâinile frecvent cu apă şi săpun sau curăţaţi-le cu un dezinfectant de mâini pe bază de alcool; acoperiţi-vă gura şi nasul când tuşiţi sau strănutaţi; evitaţi contactul direct cu orice persoană care are simptome de răceală sau gripă; adresaţi-vă medicului dacă aveţi febră, tuşiți sau respiraţi greu. Virusul poate fi contractat de orice persoană, indiferent de vârstă, însă deocamdată nu s-a raportat niciun deces provocat de noul coronavirus în rândul copiilor. Virusul este fatal în cazuri rare, până acum înregistrându-se decese în rândul persoanelor mai în vârstă, cu afecţiuni medicale prealabile.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Gradinita florilor din Cumpana este in renovare
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108