REPLICA ONLINE CONSTANTA

4.4° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
4.4° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Gruparea acuzată de jaful de la Spitalul Obregia, asociată cu fiul primarului din Tg. Mureş, liderul PDL Dorin Florea

Gruparea acuzată de jaful de la Spitalul Obregia, asociată cu fiul primarului din Tg. Mureş, liderul PDL Dorin Florea

Replica API 10 martie 2014 | 00:00 3028

Sexy managerul Monica Claudia Boer, în graţiile puterii

Sexy managerul Monica Claudia Boer, în graţiile puterii

Gruparea anchetată de DIICOT pentru furtul a milioane de euro din bani publici de la Spitalul Clinic de Psihiatrie Prof. Dr. Alexandru Obregia (Spitalul 9) a fost creată de guvernarea PDL, dar se bucură şi astăzi de libertate şi linişte, în ciuda schimbărilor de putere, printre asociaţii săi din prezent aflându-se nume grele din conducerea pedelistă. Practic, se poate spune că fostul manager Monica Claudia Boer, demis în urma articolului publicat de "Replica" pe 21 februarie a.c., se află în graţiile puterii indiferent de culoarea acesteia, ţinând cont de faptul că a rămas pe poziţii, semnând în continuare actele spitalului şi trăgând sforile pentru reinstalarea sa în funcţie. Potrivit informaţiilor noastre, deşi demisă, Monica Claudia Boer s-ar fi înscris deja la concursul pentru ocuparea funcţiei de manager, reuşind în plus performanţa de a fi unicul candidat, după ce dosarul altui competitor a dispărut, la propriu, fără urme. Mai mult, în contextul anchetei DIICOT şi a acuzaţiilor de devalizare, fostul manager ar fi scos din spital toate dosarele de achiziţii incriminatoare, mai spun sursele noastre. Despre sexy managerul Monica Claudia Boer se ştie că a fost propulsată în carieră de PDL, atât la Spitalul Sf. Pantelimon, de unde a plecat pentru incompetenţă, cât şi la cel mai mare spital de pshiatrie din România, unde a fost pusă în funcţie în decembrie 2009, în chiar ultima zi de interimat la Sănătate a fostului ministru şi lider PDL Adriean Videanu.

Legăturile grupării din care face parte Monica Claudia Boer cu PDL sunt cât se poate de clare chiar şi în zilele noastre, nu numai prin febleţea arătată de Videanu calităţilor tinerei doctoriţe mureşene în guvernarea democrat-liberală. Astfel, fostul preşedinte al Casei de Asigurări de Sănătate Bucureşti, Bogdan Ştefan, soţul sexy managerului Boer şi prezentat în sesizarea către DIICOT ca unul din capii grupării infracţionale de la Spitalul Obregia, este partener de afaceri cu unul din liderii marcanţi ai PDL. Este vorba despre Dorin Florea, prim-vicepreşedinte al PDL şi primar al municipiului Târgu Mureş, oraşul din care medicul ORL-ist Boer a plecat la Bucureşti pentru a ajunge, la doar 35 de ani, şeful unuia din cele mai mari spitale din România. Fiul liderului PDL, pilotul de curse Dan Aurel Florea, de 31 de ani, a fondat în ianuarie 2013 firma Allianz Events SRL, din Bucureşti, alături de Bogdan Ştefan, de 42 de ani, controversatul fost secretar de stat la Sănătate şi fost preşedinte al CAS Bucureşti. Firma are ca domeniu de activitate organizarea de târguri, expoziţii şi congrese, administrator fiind un alt lucrător din sistem, Flavius Cătălin Chiru, director administrativ la Institutul Naţional de Geriatrie şi Gerontologie Ana Aslan. Acelaşi Bogdan Ştefan, acuzat că suplimenta anual bugetul Spitalului 9 cu 26,4 milioane lei, pe când el conducea CAS, iar Monica Claudia Boer era încă sexy manager al unităţii, bani redirecţionaţi ulterior către firme agreate, a fost partener de afaceri şi cu milionarul Sorin Ioan Ţerbea, decedat anul trecut într-un accident de elicopter. Conexiunile Monica Claudia Boer- PDL sunt exemplificate şi de apariţia în peisaj a fostului deputat democrat-liberal Silviu Prigoană, partener al doctoriţei într-un proiect derulat de aceasta în perioada când era şefă a Spitalului Sf. Pantelimon.

Milioane de euro pentru lucrări inexistente, servicii medicale decontate pentru decedaţi şi... borş cumpărat cu 31 lei litrul

Reamintim că, potrivit unei sesizări trimise către DIICOT şi prezentate în exclusivitate de "Replica", mai multe persoane sunt acuzate că au prejudiciat Spitalul 9 cu milioane de euro. "Persoanele care fac parte din acest grup infracţional sunt Boer Monica Claudia- manager Sp. Obregia, Ştefan Bogdan- soţul d-nei Boer Monica, fost preşedinte al Casei de Asigurări a Mun. Bucureşti, Robert Şerban- administrator împreună cu soţia lui la Gral Medical, Păltineanu Bogdan- manager Institutul Ana Aslan Bucureşti, coleg de facultate cu d-na Boer Monica, Stoinea Cristian- consilier Curtea de Conturi, prieten cu Ştefan Bogdan. Deturnarea fondurilor din asigurările de sănătate se face prin societăţi comerciale agreate. Ulterior, se trimite un control al Curţii de Conturi aranjat de către consilierul Curţii de Conturi a României, Stoinea Cristian, pentru acoperirea legală a acestora", se arăta în sesizarea înregistrată de DIICOT. Documentul, însoţit de zeci de facturi, arăta cum managerul Monica Claudia Boer a atribuit sute de contracte, în valoare totală de 1,5 milioane de euro, pentru lucrări şi livrări de materiale fictive, cum se decontau servicii medicale pentru pacienţi decedaţi sau fantomă sau achiziţii aberante, precum dezinfectanţi cumpăraţi cu 75 de lei litrul şi borş cumpărat cu 31,2 lei litrul.

Cristian ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920