REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.1° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
10.1° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Guşă: Discursul lui Băsescu despre Ungaria e anacronic, dar profită de slăbiciunea liderilor USL

Guşă: Discursul lui Băsescu despre Ungaria e anacronic, dar profită de slăbiciunea liderilor USL

Replica API 13 august 2013 | 00:00 180

Analistul politic Cozmin Guşă apreciază că atacul de luni al lui Traian Băsescu la adresa Ungariei dovedeşte "instinctul de animal politic" bun al preşedintelui, însă că este anacronic, în condiţiile în care Băsescu a avut o relaţie foarte bună cu premierul Viktor Orban. Guşă punctează că Traian Băsescu profită de slăbiciunea "victimelor sale" Victor Ponta şi Crin Antonescu, care sunt mai preocupaţi cu venitul din vacanţă şi lansarea de candidaturi.

"Instinctul preşedintelui de animal politic de cea mai bună calitate i-a spus că, având în vedere tăcerea şi inacţiunea celor doi lideri de la guvernare, ar fi bine să facă aşa (n.r. să iasă cu acel discurs). E bine din punct de vedere politic. Din nefericire, e total anacronic să avem astăzi un asemenea discurs din partea unui om care m-a mâhnit foarte tare când il vedeam că danseasă ciardas cu Viktor Orban. Azi profită de această slăbiciune dovedită a celor doi lideri USL, care se întorc din vacanţă sau se pregătesc de lansări de candidaturi care n-au legătură cu agenda de astăzi", spune Guşă.

Analistul arată că, "din pricina problemelor personale", politicienii români, de la Iliescu la Traian Băsescu s-au orientatîn funcţie de preferinţele "unei inalte forţe, că se numea Moscova la inceput, apoi Washington, sau Bruxelles". "Pentru Traian Băsescu a fost foarte comod să fie aliat al unei Ungarii ce părea orientată corect. Acum e orientată politially incorect, cu orientare naţionalistă. Traian Băsescu a simţit că Ungaria e politically incorect, de aici si declaraţia uşor absurdă. De fapt, Băsescu face o gargară cu un lichid foarte greu de analizat apropo de compoziţie. Din nefericire însă, Traian Băsescu e un politician mult mai puternic şi sofisticat decât cei de la putere, dorinţa lui de putere e mult mai mare, iar cei doi se complac intr-un joc in care interesele baronilor sunt mai mari. Prizonerii Ponta şi Antonescu sunt victimele unui Traian Băsescu care oricat ar fi de vinovat, de blamat, azi îi călăreşte", a conchis Guşă.

mai mult pe www.realitatea.net

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108