REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.2° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
14.2° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Guşă: Ungureanu ar avea nevoie ca de aer de o dispută cu Băsescu

Guşă: Ungureanu ar avea nevoie ca de aer de o dispută cu Băsescu

Replica API 4 aprilie 2012 | 00:00 154

Analistul politic Cozmin Guşă a afirmat marţi, la The Money Channel, că premierul ar avea nevoie ca de aer de o dispută principială cu Traian Băsescu, ceea ce i-ar consolida poziţia de prim-ministru şi l-ar proiecta pe aşteptările oamenilor care, în acest moment, sunt nemulţumiţi de şeful statului. "Mihai Răzvan Ungureanu e limpede că nu are o relaţie comodă în acest moment cu PDL-ul, poate mai comodă puţin cu UNPR-ul, dar aici vorbim de un grup mic, fluentă cu UDMR-ul. Dar este pe nisipuri mişcătoare. El ar putea să ajungă într-o formulă prin care să-şi impună proiectele corecte pentru români dacă vine cu soluţii clare, nebâlbăite şi dacă această cotă de încredere pe care o vedem în creştere în diverse sondaje va fi un lucru real la nivelul cetăţenilor", a susţinut Guşă. Potrivit analistului politic, dacă acţionează corect, Ungureanu este într-un proiect "win-win". "Chiar dacă-şi impune punctul de vedere şi ei s-ar certa cu el, ei - coaliţia guvernamentală, dacă soluţiile sunt foarte bine acceptate de către români, clasei politice îi va fi greu să spună , chiar şi celor din opoziţie", a subliniat Guşă, referindu-se la proiectele guvernamentale pe care le poate impune premierul. El a fost întrebat dacă Ungureanu poate adopta acest gen de poziţie şi dacă preşedintele Traian Băsescu va interveni în dezbatere, aşa cum a făcut-o pe tema creşterii salariilor versus scăderea CAS. "Mihai Răzvan Ungureanu ar avea nevoie ca de aer de o dispută pe principii cu Traian Băsescu, lucru care i-ar consolida şi poziţia de prim-ministru independent şi care l-ar proiecta, în aceste vremuri în care cel mai hulit dintre români se numeşte Traian Băsescu, pe aşteptarea oamenilor într-un mod mult mai apropiat de realitate decât USL-ul, care neagă tot", a explicat Cozmin Guşă, punctând că Ungureanu îşi construieşte o imagine afirmativă. În plus, analistul politic este de părere că un prim-ministru are şi pârghiile administrative pentru a controla "un Parlament atât de dezasamblat cum e cel al României". El a mai subliniat că Ungureanu "poate fi premiat cu coroniţă" la finalul anului. Guşă a explicat că aceasta ar însemna, în plan administrativ, ca premierul să atragă multe proiecte şi foarte valoroase, inclusiv pe fonduri europene, şi să blocheze contractele care generează corupţia.

"În plan politic personal, înseamnă o mişcare politică în jurul său, care să poată să adune la vot un scor între 20 şi 25%, deja este un premiu excepţional pe care l-ar putea avea. Eu nu văd însă o mişcare politică formată din partidele vechi, ci o mişcare politică nouă pe care Ungureanu să o coaguleze, eventual preluând cu penseta din stânga-dreapta oameni corespunzători, în niciun caz greii", a afirmat analistul politic, precizând că alături de premier pot veni inclusiv oameni din Consiliul consultativ.

Sursa:Realitatea.net

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108