REPLICA ONLINE CONSTANTA

4.2° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
4.2° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Guvern: Șoferii ar putea să-şi deconteze daunele de la firma de asigurări unde au încheiat polița RCA

Guvern: Șoferii ar putea să-şi deconteze daunele de la firma de asigurări unde au încheiat polița RCA

Replica API 20 ianuarie 2021 | 00:08 1520

Şoferii îşi vor putea deconta daunele de la firma de asigurări unde au încheiat propria poliţă RCA în perioada următoare, iar Guvernul pregăteşte, la iniţiativa ASF, o ordonanţă de urgenţă în acest sens, a declarat Nicu Marcu, preşedintele Autorităţii de Supraveghere Financiară, într-un interviu acordat Agerpres.

El a arătat că această procedură, numită decontare directă, exista şi până acum, dar era opţională, însă, odată cu schimbarea legislaţiei, acest lucru va deveni obligatoriu pentru întreaga piaţă. Astfel, şoferii îşi vor putea deconta imediat dauna, iar companiile de asigurări vor rezolva mai departe problema între ele.

Totodată, firmele de asigurări care au cote mari de piaţă vor fi obligate să vină cu lichiditate în plus, pentru a demonstra că pot susţine un portofoliu mare de clienţi, a mai precizat şeful ASF.

Agerpres: Ce aduce nou Ordonanţa?

Nicu Marcu: Ordonanţa spune clar că decontarea daunelor se va face clar de firma unde v-aţi asigurat. Şi atunci s-a închis. Şi firmele de asigurări se vor deconta între ele. Deci nu o să mai fie chestiunea ca dumneavoastră care aveţi o daună de la un alt şofer de autovehicul să luaţi asigurarea respectivului şi aşa mai departe. Consumatorul va fi, să zicem, mulţumit, în sensul că îşi decontează imediat dauna şi companiile de asigurări se decontează între ele.

Agerpres: Nu se mai încheie acea constatare amiabilă?

Nicu Marcu: Astea sunt nişte proceduri care urmează. Pe noi ce ne interesează e că decontarea daunei se face de către compania la care m-am asigurat. Şi atunci fiecare asigurat ştie că îşi ia asigurarea la companiile la care crede el ca e mai bine pentru el.

Agerpres: Toate poliţele RCA vor fi aşa?

Nicu Marcu: Exact.

Agerpres: De când se va întâmpla asta?

Nicu Marcu: Probabil într-un timp relativ scurt, zic eu. În continuare o să luăm legătura cu cei de la Guvern ca să parcurgă circuitul cât mai repede. Cu cât mai repede se aprobă această Ordonanţă de Urgenţă, cu atât mai repede se rezolvă situaţia în piaţă. Pentru că nu putem să reducem toate cele 3 pieţe pe care noi le reglementăm şi le supraveghem numai la un singur produs din zona asigurărilor, acest produs care e un produs social: RCA. Chestiunea este că toate disensiunile în piaţa asigurărilor s-au redus la acest produs şi lucrul acesta nu este în regulă.

Citește interviul integral pe: Agerpres

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Sau exact ...O pula !...Daca cei doi soferi au asigurari la Euroins cine plmea ii despagubeste???.Acesti derbedei de la euroins ar trebui impuscati pe loc.Muie euroins !
1
0
si o sa-ti dea tiriac praful de pe toba bineinteles dupa ce te beleste bine la costul asigurarii!!! Pretul asigurarilor va fi umflat si mai mult ca doar lefurile ASF-ului de aici vin!!! adica lupul e paznic la oi!!!
2
0
Asa e cum zice cel de jos, city insurance si euroins sunt tepare, doar sa nu aveti vreun accident cu vreunul cu asa asigurare. Daca se schimba legea cum zice Catu-Matu imi voi face asigurare cred la tiriac.
1
0
moarte asf!
4
0
FERITI VA DE CEI MAI MARI TEPARI DE LA EUROINS SI CITY INSURANCE...CEI MAI MARI ESCROCI INTERNARIONALI CARE NU VA DAU BANII LA TIMP SAU NICIODATA...MUIE EUROINS...MUIE CITY INSURANCE !...ASF DATI LE AMENZI PANA II TERMINATI SA II BOCCEAUA SA PLECE DIN ROMANIA
6
0
e de fapt o scumpire mascata pentru ca toate politele vor fi obligatoriu cu decontare directa ca altfel se numi casco, mai mult, decontarea directa e valabila doar daca si celalat are rca!!!
6
0

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920