rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 28 noiembrie
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

Guvernul CIOLOȘ a fost RESPINS la votul din Parlament

După audierile din comisiile de specialitate, care au avut loc marți, premierul desemnat Dacian Cioloș și miniștrii propuși în guvern au venit în Parlament pentru votul de învestitură. Parlamentarii au respins Guvernul Cioloș, așa cum era de așteptat.

UPDATE 12:40 S-a încheiat votul. Guvernul Cioloș a strâns doar 88 de voturi „pentru”, din cele 234 necesare.

Update: Cioloș, declarații după vot:

”Nu discutăm și nu comentăm speculații. Au stat deoparte partidele, nu și-au asumat responsabilități. Așteptăm să vedem cum își asumă soluții. Soluții înseamnă asumare, nu am văzut asumare, sper să o văd de acum înainte”,a spus Cioloș.”Suntem singurii care am pus pe masă ceva concret, restul sunt doar povești. A trecut mai bine de o lună în care, cei care au prelungit această criză, nu au venit cu nicio soluție, cu nicio propunere. Vedem doar postări pe facebook și promisiuni în viitor. Nu mai comentez speculații lansate pe facebook, am venit cu o soluție, a fost respinsă, așteptăm să vină și ceilalți cu soluții, dar nu cu specualții”.

Știrea inițială:

UPDATE 12:00A început votul pentru învestirea Guvernului Cioloș.

UPDATE 11:55 Dacian Cioloș:

”A renunța e cel mai ușor lucru. Mai greu e să îți asumi responsabilitatea. De asta suntem noi aici. Nu o să vă răspund astăzi domnilor de la PSD, cu toate că a fi români nu înseamnă să spui discursuri ci înseamnă să simți. Și să guvernezi în așa fel încât să alungi românii din țară. Mă simt foarte român pentru că simt lucrurile și le spun așa cum le simt. Mă opresc aici. Vă cer, încă o dată, să ne asumăm împreună acest vot și să nu lăsăm pe alții să ne facă guvern. În 2015 am făcut apel la un guvern din exterior pentru că partidele nu și-au asumat.

Să ne asumăm împreună, politic, un guvern.

Am fost disponibil și pentru discuții. Am venit aici cu bună credință. Politica înseamnă și bună credință, nu doar scandal și urlete din sală.

De asta suntem aici. Să ne facem aici, la noi acasă, mai bine.”.

Marcel Ciolacu: „Fac un apel către toți șefii de partide! Vă cer să ne întâlnim imediat și să găsim împreună o soluție pentru a scoate România din criză”

UPDATE 11:50, declarațiiMarcel Ciolacu:

În timp ce noi am stat două ore aici să facem iarăși politică, alte câteva zeci de români au pierdut lupta cu viața.

La fiecare două minute și jumătate, un român moare răpus de COVID.

În această sală în care astăzi s-au rostit din nou discursuri, încap maxim 500 de persoane. Este o sală foarte mare. Imaginați-vă că această sală ar fi fost ieri arhiplină. Ar fi fost lume și la balcoane. Imaginați-vă că ieri ar fi fost aici 574 de oameni. Pentru că ieri, 574 de români ca dumneavoastră au murit de COVID.

574 de familii rămase fără cineva drag. Lacrimile nu pot cuprinde toată această imensă suferință! Un tată, un bunic, o soră, o fiică sau un fiu!

Da, stimați colegi, sunt copii care mor în timp ce clasa politică se ține de tot felul de jocuri ridicole de putere!

3.200 de români au murit doar în ultima săptămână. O comună din România a dispărut pur și simplu. Și noi mai facem exerciții de imagine?! Noi mai venim aici să spunem discursuri?!

Noi mai avem tupeu să le spunem oamenilor că suntem responsabili?!

Noi mai stăm să analizăm cine e Spartan și cine e Superman?!

Chiar nu ne pasă absolut deloc?!

Acest joc politic al actualei puteri a mers prea departe. Egoismul, aroganța și lipsa de asumare ne-au adus în această situație dramatică.

Eu cred că ne-am certat suficient. Atunci când e nevoie de excavator să ne îngropăm morții înseamnă că este mult prea mult.

Toată această lupta politică face rău tuturor. Este o demență din care fiecare vrea să iasă cu cât mai multe procente.

Așa nu se mai poate!

E clar că acest Guvern nu are cum să treacă. Știe și dl Cioloș, știe toată lumea. Este o bătaie de joc la adresa românilor. Nu putem accepta un ministru al Sănătății care este părtaș la acest dezastru sanitar.

Dar trebuie să punem urgent ceva în loc. De aceea, fac un apel către toți șefii de partide! Vă cer să ne întâlnim imediat și să găsim împreună o soluție pentru a scoate România din criză!

Gata cu politica! Nu se mai poate așa. Trebuie să facem altceva. Trebuie ca politicienii să facă un pas în spate. Și să aducem specialiști și experți în sănătate care să vină urgent cu un proiect prin care să reducem numărul de morți. Avem medici foarte buni si aici in Parlament.

Spectacolul politic sinistru trebuie să înceteze! Vă cer să fiți măcar în al 12-lea ceas bărbați de stat! Vă cer să fiți alături de români în acest război cu moartea! Vă cer să trecem împreună România peste acest dezastru sanitar! Vă cer să nu rămâneți o pată urâtă și neagră în istoria acestei țări!

UPDATE 11:40, declarații George Simion (AUR):

Klaus Iohannis și-a bătut joc de țara asta și pentru asta trebuie să plătească.

Este o șaradă. participăm cu toții la un teatru care nici măcar nu e bun, în care ne facem că alegem un guvern.

Niciodată în 30 de ani nu am avut un asemenea caz, să fie respinși toți miniștrii, să știi că vei pica în plen și să mergi mai departe.

Klaus Iohannis este responsabil.

Știu, domnilor de la PNL, că jumătate nu mai sunteți de acord cu Iohannis. Știu că la Teleorman aveți niște dosare la DNA, probabil cu asta v-a forțat să îl susțineți pe Cîțu.

Să trecem repede peste jocul ăsta absurd și să dăm țării o guvernare.

La Cotroceni nu a fost o singură propunere de premier. Și UDMR l-a propus pe Kelemen Hunor.

Trebuie să găsim puterea de a dialoga unii cu alții și să-i spunem lui Klaus Iohannis că nu își poate bate joc.

Fiți demni, conștienți că reprezentați populația și azi, după ce ne jucăm cu bilele pe aici, să ne punem la aceeași masă și să găsim o soluție.

UPDATE 11:30, declarații Alfred Simonis PSD:

Primul semn bun pentru ziua de azi a început pentru mine când ați intrat în sală. Înseamnă că v-ați amintit că ați fost desemnat și putem încheia această mascaradă.

V-am ascultat discursul. Unde ați fost până acum? Ați venit din spuma mării? Sunteți același Dacian Cioloș care a mai fost prim-ministru, același Dacian Cioloș al președintelui partidului care a mai fost la guvernare și a gestionat domeniul sănătății.

Este responsabil care ne cere votul și știe că nu va trece de Parlament? Este responsabil ca acum câteva zile să spuneți că nu discutați cu PSD și acum să ne rugați să vă votăm?

Ați folosit această nominalizare ca pe un joc în care să vă victimizați.

Victima nu sunteți dvs. ci românii, care nu mai au locuri în spitale, nu primesc medicamente. Nu mai sunt saci pentru cadavre. Din cauza incompetenței și a nepăsării miniștrilor dvs. au murit oameni, iar acest lucru e un fapt.

Ați făcut toată vara balet, ați organizat congrese și dați vina pe Cîțu. Are și el responsabilitate.

Soluția pe care o aduceți pentru a rezolva pandemia este aceeași persoană care a gestionat dezastruos pandemia.

UPDATE 11:25, declarațiiDiana Șoșoacă, senator independent:

Jos masca! Pentru colegii de la USR, care îmi spun „masca”, eu le spun „jos masca” pentru că le ascunde ipocrizia.

(Anca Dragu îi cere să poarte masca) Este obligatoriu pentru cei care nu sunt exceptați. Ordinul permite persoanelor cu probleme de respirație să nu poarte mască. Am adeverință în acest sens. Vă pot preda ceva drept să înțelegeți legea.

Sunteți reprezentanții supremi ai cumințeniei pământului. Nu văd nimic spus de medicamente.

Salutări premierului ungar Viktor Orban. Poate cândva vom avea și noi un guvern naționalist, după exemplul Ungariei.

UPDATE 11:00Kelemen Hunor UDMR:

Acum un an în campanie nu am promis conflicte, instabilitate, nesiguranță și haos social.

Promisiunile au fost stabilitate și speranță pentru un trai mai bun. Așa am promis cu toții.

De câteva săptămâni majoritate clasei politice oferă cetății doar scandal, circ, instabilitate.

Vedem atitudine duplicitară, isterie și balet politic inutit.

Înainte de orice trebuie să cerem scuze de la oameni. Vă cer scuze, stimați cetățeni.

Degeaba suntem o mână de oameni care am încercat să ne ținem departe, imaginea noastră, a tuturor, este catastrofală.

Ar trebui să discutăm despre măsuri concrete, despre pandemie, certificat verde, energie, legea off shore, green deal.

Este momentul să discutăm despre industria alimentară. Ar trebui să venim cu soluții în fața infalției galopante și despre bugetul pentru anul viitor.

În loc de aceste lucruri noi discutăm despre un cabinet care nu are susținere parlamentară dar ține morțiș să demonstreze că e victima celorlalți.

Stimați colegi din USR, am înțeles că vreți să guvernați. E legitimă dorința, dar ați avut guvernarea alături de noi. Nu era o guvernare excelentă, dar era singura posibilă.

De la bun început am susținut că principala cheie a stabilității acestei coaliții este să renunțăm la orgolii.

Ați renunțat fiindcă pentru dvs era mai importantă o persoană. V-ați baricadat în propriile decizii, ați spus că toți sunt old school, doar voi sunteți diferiți, după care v-ați asociat cu unii și cu alții și ați dărâmat un guvern.

Acum cereți voturi. Stimați colegi ați cam rămas singuri. Când nu poți să convingi în Parlament pe nimeni să te susțină orice dezbatere despre programul de guvernare este inutilă.

În lupta politică trebuie să cunoști măsură. Pentru binele comun trebuie să lași din orgolii și ambiții.

UDMR nu va vota.

UPDATE 10:50Radu Mihail, USR:

Puteți să votați acest guvern, nu o să se întâmple nimic rău. Încercați și cu cinstea.

A fi responsabil la vot nu doare.

Dacian Cioloș și echipa propusă de USR o să rezolve criza și pentru dumneavoastră și apoi puteți să vă asumați meritele.

Suntem singurii care am venit cu o soluție.

Alexandru Rafila: „Ministerul Sănătății a fost condus de USR. Sistemul de sănătate nu a fost pregătit

UPDATE 10:40 Alexandru Rafila, deputat PSD:

Îl felicit pe domnul Cioloș pentru discursul pe care l-a ținut. A fost un discurs perfect. Ideal. Care ne duce într-o poziție prin care noi trebuie să credem că ceea ce ne-a spus pe vorbe sunt lucruri care ar putea să se întâmple în România.

Toți ne dorim încheierea crizei de săntate, politice, econimice. Dar avem în minte ce s-a întâmplat în trecut.

Ministerul Sănătății a fost condus de USR. Mai mult, atât prin domnul Voiculescu cât și prin doamna Mihăilă, sistemul de sănătate nu a fost pregătit.

Avem 18.000 de cazuri pe zi, 500 de persoane care mor și nu am auzit ieri la audierea doamnei ministru să își asume responsabilitatea pentru această tragedie.

Îmi aduc aminte de ce s-a întâmplat în primele luni. Politizarea instituțiilor din subordinea MS. Încercarea de a distrugere credibilitatea INSP de către domnul Voiculescu. Mai mult, INSP și raportările nu au fost luate în considerare.

Îmi aduc aminte că s-a încercat în mod repetat discreditarea corpului medical.

Mă gândesc că domnul Cioloș care în mod evident dorește să devină șeful unui guvern de tranziție a folosit acest discurs pentru a crea o responsabilitate suplimentară către parlamentari care ar trebui să renunțe la responsabilitatea politică sși să voteze un guvern care, prin reprezentanții din guvernul precedent au demonstrat că nu pot să gestioneaze o astfel de situație.

PSD va vota împotriva unui astfel de cabinet.

Dacian Cioloș: Vă cer un un vot pentru un guvern de criză

UPDATE ORA 10:20 A început ședința de plen. Premierul desemnat Dacian Cioloș își prezintă programul de guvernare și măsurile.

Vin în fața dvs pentru a vă cere responsabilitate, pentru a vă cere un vot pentru un guvern de criză.

Indiferent de rezultatul votului, indiferent de lupta politică, rezultatele bune sau proaste le împărțim cu cetățenii. Suntem într-un moment de criză profundă.

V-aș propune ca această ședință să nu fie a discursurilor politice pentru a ataca adversarul. Nu sunt aici pentru a ataca pe nimeni, nici să caut vinovați.

Sunt aici pentru a-mi asuma ce poate fi făcut de aici înainte. Sunt aici pentru a fi la dispoziția cetățenilor într-un moment de criză.

Dvs. îi reprezentați pe cetățenii României, dvs. sunteți puterea cetățenilor acestei țări.

Pandemia a produs deja peste 40.000 de victime. Este o imensă tragedie care a îndoliat mii de familii. Un sfert de milion de români au fost afectați direct.

Pandemia nu e imaginară și nu e o luptă politică. Nu e nici o nuanță între albul costumelor medicilor și negrul sacilor în care sunt cei decedați.

Vreau să le mulțumesc celor care acum luptă să stăvilească pandemia: doctorilor, personalului medical, cadrelor didactice, voluntarilor, firmelor și persoanelor care au donat bani și aparatură.

Vă rog să ținem un moment de reculegere pentru cei care și-au pierdut viața.

Programul propus de noi conține soluții la problemele pe care le avem. Din cauza crizei am ales să facem întâi programul și abia apoi am ales oamenii care să îl aplice.

Am ales o formulă de oameni cu experiență.

Este necesar să începem să construim consens pe măsuri de urgență. Nu cred că o tabără are mereu dreptate în timp ce celelalte greșesc mereu.

Ne interesează să scoatem căruța din morcilă. Știu că un guvern minoritar nu e o soluție excepțională dar situația este excepțională.

Aș prefera să împărțim între noi victoria din campania de vaccinare decât să trag foloase proprii.

Punctajele de partid sunt bune pentru emisiunile de știri dar nu pentru oamenii care suferă.

Să le oferim oamenilor speranță. USR nu câștigă nimeni astăzi dacă trece acest guvern.

Dar vom dovedi că am găsit puterea să dăm României o șansă în această criză.

Avem soluții pentru criza pandemică și pentru prețurile la energie și gaze.

Un guvern USR e garanția că PNRR poate fi pus în practică.

Reducerea TVA de la 19% la 5% și eliminarea accizei pentru criza prețurilor la energie. Scădem facturile cu 30%.

Controlul pandemiei: folosirea certificatului verde care include și trecere prin boală sau testarea periodică.

Dacă măsurile pe care le discutăm acum ar fi puse în practică mâine, 70% din populație poate fi imunizată până în mai. În șase luni putem controla pandemia.

Orice ezitare și joc politic se traduc prin pierderi de vieți omenești.

Vine iarna în câteva săptămâni și ca de obicei ne va prinde nepregătiți. În Marea Neagră avem depozite uriașe de gaze despre ale cărui viitor nu știm nimic pentru că lipsește consensul.

Votați acest guvern cu soluții pentru această criză.

PNRR - vom putea să ne lăudăm împreună dacă ne vom asigura că vom face ce tot ce e posibil ca acești bani să ajungă în România.

Vă asigur că miniștrii sunt conștienți de situația grea.

România nu mai poate astfel. Nu ajută pe nimeni nici politic nici social să prelungim această criză. Puteți să opriți criza prin vot.

Vă cer un mandat care să se întindă pe perioada crizei. Cred că e o soluție pentru momentul pe care îl trăim.

UPDATE 10.00. Dacian Cioloș a spus, înaintea votului din plenul Parlamentului, că speră ca mesajele USR să îi convingă pe palamentari.

„Am fost desemnat să formez un Guvern și un progam de guvernare, dată fiind situația de criză, în condițiile în care niciun alt patid nu a propus un premier. Astăzi vom merge în fața Parlamentului să propunem o echipă, care poate să guverneze în situație de criză cu un program de guvernare adaptat acestei situații, cu soluții pentru criza pandemică, pentru criza energetică și pentru lansarea PNRR”, a spus Dacian Cioloș înaintea ședinței de plen a Parlamentului.

Acesta a spus că USR își asumă responsabilitaea politică cu care a fost mandatat de alegători: „Mergem până la capăt, astăzi mergem în Parlament să prezentăm această echipă și progamul, sper încă o dată în înțelepciunea parlamentarilor să voteze acest Guvern, pentru că asta ar fi o soluție imediată pentru ieșirea din criza politică și pentru a începe să punem în practică măsuri ca să rezolvăm și celelalte crize”.

„Sper ca mesajele noastre să îi convingă pe parlamentari, pentru că soluția este aici, ea nu mai trebuie căutată, nu mai e timp de pierdut”, a adăugat Cioloș.

UPDATE 9.55.Marcel Ciolacu, președintele PSD, a anunțat că social-democrații vor vota împotriva guvernului Cioloș.

Liberalii au anunțat deja că vor fi prezenți la ședința de plen, programată pentru ora 10, în care premierul desemnat, Dacian Cioloș, va prezenta componența guvernului și programul de guvernare, însă nu vor vota. Prezenți vor fi și parlamentarii UDMR, care nu vor vota. Guvernul Cioloș nu este susținut nici de parlamentarii PSD. Împotrivă vor vota și parlamentarii Alianței pentru Unirea Românilor.

Ședința de plen reunit începe la ora 10. USR a depus luni în Parlament lista de miniștri și forma finală a programului de guvernare.

Prim-vicepreședintele PSD Sorin Grindeau spunea că Guvernul USR are foarte mari șanse să pice cu cel mai mare număr de voturi.

Cum arată puterea partidelor la votul din Parlament:

PSD - 157 de parlamentari

PNL - 134 de parlamentari

USR - 80 de parlamentari

AUR - 43 de parlamentari

UDMR - 29 de parlamentari

Minorități - 18 parlamentari

Neafiliați - 5 parlamentari (un parlamentar dat afară din UDMR, 4 foști-AUR)

Necesar pentru învestirea unui guvern: 234 de voturi.

Ce urmează

Prezentarea guvernului Cioloș în Parlament pentru votul de învestitură și respingerea acestuia deschide primul pas spre alegerile anticipate, în condițiile în care potrivit Constituției președintele poate dizolva Parlamentul după respingerea consecutivă a cel puțin două propuneri de premier, în termen de 60 de zile.

În lipsa unui număr de 234 de voturi, criza politică intră într-o nouă etapă. Președintele va convoca din nou consultări cu partidele parlamentare la Palatul Cotroceni, după care va face o nouă propunere de premier.

Surse din conducerea PNL susțin că la următoarea rundă de consultări liberalii vor merge la președinte cu propunerea Florin Cîțu. Acesta va încerca să strâng o majoritate „în jurul PNL” pentru învestirea guvernului. Cîțu a spus că va purta negocieri cu toate partidele „cu excepția AUR”.

USR a anunțat, din nou, că nu va intra într-un guvern condus de Florin Cîțu, motiv pentru care negocierile se anunță dificile.

„Nu ți se poate cere să renunți la președintele partidului pe care tocmai l-ai ales făcând asta ca un fel de cenzură a deciziilor pe care PNL le ia. În momentul în care în Partidul Național Liberal dai un vot, iei o decizie și acel vot, acea decizie este cenzurată de un alt partid, ne putem duce la tribunal să ne cerem dizolvarea”, a explicat secretarul general al PNL Dan Vîlceanu. El a subliniat că decizia de a-l propune pe Florin Cîțu premier este luată deja de partid.

În lipsa unei înțelegeri cu USR, PNL ar putea încerca instalarea unui guvern minoritar condus de Florin Cîțu, cu voturi de la PSD. Însă, social decmorații spun că nu vor susține un astfel de executiv. O a doua respingere a unui premier desemnat de președinte deschide calea alegerilor anticipate, deși toți actorii politici sunt de acord că este greu de ajuns la anticipate.

În interiorul partidelor au început însă discuții despre posibilitatea organizării alegerilor anticipate. Ar fi pentru prima dată în istorie când în România ar fi organizat un astfel de scrutin.

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, le-a transmis liderilor din teritoriu să fie pregătiți pentru anticipate și să înceapă deja precampania.

De asemenea, Florin Cîțu și câțiva lideri apropiați au discutat duminică despre scenariul anticipatelor, spun surse din partid.

Iar o discuție despre anticipate a avut loc și în USR.

Ce prevede Constituția

„Art.89 (1) După consultarea preşedinţilor celor două Camere şi a liderilor grupurilor parlamentare, Preşedintele României poate să dizolve Parlamentul, dacă acesta nu a acordat votul de încredere pentru formarea Guvernului în termen de 60 de zile de la prima solicitare şi numai după respingerea a cel puţin două solicitări de învestitură.

Art. 63 (1) Alegerile pentru Camera Deputaţilor şi pentru Senat se desfăşoară în cel mult 3 luni de la expirarea mandatului sau de la dizolvarea Parlamentului.”

De asemenea, Curtea Constituțională a României a decis în 2020 că „dizolvarea Parlamentului se poate realiza numai după consultarea președinților celor două Camere ale Parlamentului și a liderilor grupurilor parlamentare (deci nu numai a partidelor parlamentare, ci și a independenților, în cazul în care aceștia și-au constituit un grup parlamentar), demonstrează caracterul excepțional al unei asemenea măsuri, care implică un grad ridicat de coeziune politică în sensul producerii efectului dizolvator. Cu alte cuvinte, dizolvarea forului legiuitor trebuie să fie rezultatul unor negocieri și înțelegeri politice în care să fie implicate toate entitățile parlamentare și să reflecte voința comună a celor care au obținut voturile cetățenilor în urma sufragiului electoral.”, scrie digi24.ro

miercuri, 20 octombrie 20211723
SKINMED CLINIC, Centrul de Excelență Dermatologie București
GANDUL.RO
Primul pas în războiul polițiștilor cu cei care dau flashuri a fost făcut. Ce îi așteaptă pe șoferi
Comentarii

00Adios(21 oct 10:03)
USR a murit alaltaieri, cand idiotul ala, Barna, a afirmat la audierea pentru postul de ministru de externe, ca" SUA si-a luat mana de pe Europa de Est". Si apropos de morti, astia nu se mai intorc de la groapa.
03mario(21 oct 03:33)
va fii din ce in ce mai rau ,la iarna yok parale, yok porc, si apa calda de la soare , plange lumea dupa ceasca ..
06Replica(20 oct 22:44)
De ce plm blochezi comentarii?
09Eu sunt(20 oct 18:46)
Ciolosica pla mica
010hhaahhahahahahahahah(20 oct 16:23)
mweeeeeusr!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
012Heee(20 oct 15:25)
S a aruncat gunoiu la bena de gunoi!
127...(20 oct 14:06)
Il propune din nou si de data asta iese.
122Anticipate!(20 oct 14:03)
Anticipate!!!
227constantean(20 oct 13:44)
usr este pa! o sa dispara !
022Multa(20 oct 13:36)
Mwuei la toti
Vremea
11.5°11.5° - 13.6° luni, 29 noiembrie 2021
ConstanțaUmiditate: 78%
Vânt: 7.68 m/s
Presiune: 1000 milibari

Loto
6/49121731292748
5/4018373640326
joker3111171626
Horoscop
mai mult...SPSportRT
28 noi 00:00SportBorussia Dortmund, lider provizoriu în Bundesliga - Erling Haaland a înscris la revenirea pe teren

Norvegianul Erling Haaland a înscris pentru Borussia Dortmund, care a învins în deplasare, cu scorul de 3-1,...187

28 noi 00:03SportLiverpool – Southampton 4-0

Jota, Thiago și Van Dijk au făcut instrucție cu "sfinții" pe Anfield. A fost 4-0 la final pentru Liverpool care...219

28 noi 00:03SportArsenal a învins-o cu 2-0 pe Newcastle, care rămâne fără victorie în actuala ediţie de campionat

În prima partidă a etapei, "tunarii" au obţinut o victorie indiscutabilă după golurile lui Bukayo Saka (minutul 56)...182

28 noi 00:04SportCupa Davis: Marius Copil, învingător - România, la un pas de victorie (2-0 cu Peru)

Marius Copil (274 ATP) a adus cel de-al doilea punct al României în meciul de Cupa Davis cu Peru (2-0 la general),...321

Local
27 noi 23:50LocalCOVID-19: 8 NOI DECESE, la Constanța

Până vineri, 26 noiembrie, 55.989 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat, la nivel...744

27 noi 23:22LocalLa Constanța, NU mai sunt tichete de masă pentru cei vaccinați

Direcția Generală de Asistență Socială Constanța anunță că, momentan, nu mai sunt tichete de masă pentru...1145

27 noi 14:40LocalMihai LUPU și-a propus: nicio LOCALITATE FĂRĂ APĂ. VIDEO

930

27 noi 17:21LocalSOARTA operatorilor din Portul Tomis depinde de PUZ-ul PENINSULEI VIDEO

Primăria Constanța a solicitat, încă din vară, Ministerului Transporturilor, trecerea Portului Tomis din domeniul...1746

27 noi 23:49LocalCoronavirus: 1.827 de persoane, verificate de polițiștii constănțeni, în ultimele 24 de ore

Forțele cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice continuă să acționeze, în contextul prevenirii...408

27 noi 23:49LocalCoronavirus la Constanța: 68.257 de persoane, infectate cu SARS-CoV-2

De la debutul pandemiei cu noul coronavirus, la nivelul județului Constanța au fost confirmate 68.257 de persoane...479

27 noi 00:01LocalUNIVERSITATEA OVIDIUS din CONSTANȚA intră în PROCES de REABILITARE

Răsare soarele și pe strada învățământului universitar. Universitatea Ovidius din Constanța urmează să intre...546

27 noi 23:50LocalCONSTANȚA va avea, în sfârșit, o STRATEGIE CULTURALĂ

Municipiul Constanța va beneficia, în sfârșit, de o Strategie Culturală pentru perioada 2021 – 2031. Principalele...607

27 noi 23:53LocalIată cum va fi MARCATĂ ziua de 1 DECEMBRIE la Constanţa!

1425

Politică
27 noi 00:00PoliticăDacian Cioloș, ATAC VEHEMENT după numirea Laurei Vicol

„Le cer președinților PNL și PSD, Florin Cîțu și Marcel Ciolacu, să o retragă imediat pe avocata interlopilor,...762

27 noi 19:31PoliticăMinistrul de Finanțe: 'Taxa de poluare pentru autovehicule nu trebuie să fie primită ca un dușman'

Ministrul Finanţelor, Adrian Câciu (PSD), a declarat vineri că taxarea autovehiculelor care poluează ar trebui...771

27 noi 19:32PoliticăPrima măsură a noului guvern: Ministerul Finanțelor dă 1,4 miliarde de lei împrumut la CEC Bank

519

27 noi 19:33PoliticăSorin Grindeanu promite să revitalizeze Transporturile: 'Nu am venit să caut vinovați'

Sorin Grindeanu, noul ministru al Transporturilor, a declarat la preluarea mandatului că va face o analiză atentă a...486

27 noi 19:33PoliticăRareș Bogdan: Raluca Turcan s-a descalificat ca lider al PNL

Rareș Bogdan, prim-vicepreședinte PNL, a criticat-o dur pe Raluca Turcan, vicepreședinte al partidului, după ce...742

27 noi 19:34PoliticăNicolae Ciucă: Un militar, chiar dacă trece în rezervă, rămâne pe viață militar

583

Interviuri
10 noi 00:06InterviuriIonuț RUSU: De sărbători, Constanța va avea ILUMINAT FESTIV de poveste! Video

Viceprimarul Constanței, Ionuț Rusu, a fost prezent în studioul Replica, marți, 9 noiembrie. În cadrul interviului...4757

6 noi 00:10InterviuriSENATORUL USR Remus NEGOI: Sunt ZVONURI că vicele USR, al CJ, ar putea fi schimbat

Economia românească este pe perfuzii, sistemul sanitar este în comă, în educație este haos, însă niciunul dintre...1684

28 oct 00:08InterviuriCICU, de la GARDA de COASTĂ: Au fost depistate 22 de MAȘINI de LUX FURATE sau folosite la INFRACȚIUNI

3378

26 noi 00:16InterviuriVergil CHIȚAC vrea PASAJ RUTIER la IEȘIRE din ORAȘ, spre CARREFOUR! VIDEO (II)

În partea a doua a interviului acordat de primarul municipiului Constanța, Vergil Chițac, cotidianului Replica,...5995

26 noi 00:17InterviuriCaragheorghe, USR: Primarul MINTE; noi ne-am întâlnit cu oamenii din PENINSULĂ! Video

În ultima perioadă, USR este văzut ca ultima roată la căruță, atât la nivel național, cât și local, în...1375

26 noi 00:17InterviuriCristian Cîrjaliu: Am PIERDUT un an DEGEABA din cauza consilierilor USR! Video

Cristian Maricel Cârjaliu a fost prezent în studioul Replica de Constanța, joi 25 noiembrie, pentru a răspunde, în...2188

27 oct 00:10InterviuriPrim PROCURORUL TELICEANU: Stelian Ion a avut intenții bune, dar NU și PUTERE. Video

Viorel Teliceanu, prim procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța, a fost prezent în studioul Replica,...3129

26 oct 00:19InterviuriAdrian BÎLBĂ speră să TERMINE Acvariul și DELFINARIUL până în 2023! VIDEO

Adrian Bîlbă se află la conducerea Complexului Muzeal de Științe ale Naturii încă din anul 2012. Într-un...2902

23 oct 15:55InterviuriMOTOTOLEA: Un DEZVOLTATOR imobiliar a formulat plângere la DNA, împotriva MUZEULUI de Istorie și a DIRECȚIEI de Cultură

3859

Monden
27 noi 00:00MondenDe ce a refuzat Tom Hanks oferta multimilionarului Bezos de a face o călătorie în spaţiul cosmic?

Actorul Tom Hanks a primit o şansă care apare o dată în viaţă, aceea de a călători în spaţiul cosmic, dar a...365

27 noi 00:00MondenTudor Gheorghe: Nu mă încurcă că nu vă vaccinați. Muriți în liniște

Mesaj dur al artistului Tudor Gheorghe privind publicul care poate participa la concertele sale. Acesta a declarat, în...644

27 noi 00:00MondenFrancezul Guy Savoy a fost desemnat încă o dată cel mai bun maestru bucătar din lume

327

27 noi 00:00MondenFamilia cântăreţei Celine Dion critică filmul 'Aline', inspirat din viaţa acesteia

Fratele şi sora cântăreţei canadiene Celinei Dion au criticat ferm filmul "Aline", inspirat din viaţa starului din...316

27 noi 02:40MondenPlacido Domingo şi-a anulat spectacolul programat la teatrul Bolşoi din Moscova

Tenorul spaniol Placido Domingo şi-a anulat participarea la spectacolul de operă "La Traviata", de Giuseppe Verdi,...301

27 noi 00:00MondenMario Vargas Llosa, ales membru al Academiei Franceze

241

Mapamond
27 noi 00:00MapamondCoronavirus: Guvernul ceh a declarat stare de urgenţă din cauza creşterii numărului de infectări

Guvernul ceh a declarat joi stare de urgenţă pentru 30 de zile din cauza creşterii semnificative a cazurilor de...269

27 noi 00:00MapamondPost Brexit: Pescarii francezi anunţă blocarea unor porturi şi a tunelului de sub Canalul Mânecii

Comitetul naţional pentru pescuit din Franţa a anunţat vineri blocarea accesului pentru mărfuri în trei porturi de...275

27 noi 00:00MapamondCelebra 'Afghan Girl', de pe coperta revistei National Geographic, s-a refugiat în Italia

344

27 noi 00:03MapamondTurcia: Poliţia a tras cu gaze lacrimogene împotriva unor femei care manifestau. VIDEO

Poliţia turcă a tras joi cu gaze lacrimogene împotriva mai multor sute de femei care manifestau la Istanbul pentru a...469

27 noi 00:03MapamondUE: Certificatul verde, valabil doar nouă luni după vaccinare

Uniunea Europeană vrea să impună valabilitatea certificatului verde la 9 luni pentru cei cu ambele doze de vaccin....1904

27 noi 00:04MapamondȚara din UE în care bolnavii de COVID-19 sunt mai importanți decât cei cu cancer sau cardiaci

655

Sănătate
27 noi 00:00SănătateCe efect are albirea dinților asupra smalțului dentar?

S-a constatat că o aplicare recomandată a doar 10% gel de peroxid de carbamidă pe dinți (în condițiile în care...263

27 noi 02:07SănătateCseke Attila: Aprovizionarea cu medicamente împotriva COVID-19 şi creşterea numărului de paturi ATI, prioritare

Aprovizionarea unităţilor sanitare cu medicamentele necesare pentru tratarea pacienţilor infectaţi cu SARS-CoV-2,...240

27 noi 02:04SănătateRafila: Parteneriatele cu industria farmaceutică sunt extrem de importante

Ministrul desemnat al Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat, joi, că parteneriatele cu industria farmaceutică...233

27 noi 00:00SănătateCele mai multe cazuri noi de COVID - în Capitală şi în judeţele Cluj şi Timiş

Cele mai multe cazuri noi de infectare cu SARS-CoV-2 faţă de ultima raportare au fost înregistrate în Bucureşti -...240

27 noi 00:00SănătateCNCAV: Evenimente de informare privind vaccinarea anti-COVID a copiilor de 5 - 11 ani, în perioada următoare

Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) a informat joi, după...217

26 noi 00:14SănătateCoronavirus - Rafila: La acoperire vaccinală de 35 - 40%, pe primul loc este imunizarea celor nevaccinaţi

608

Prin accesarea replicaonline.ro, sunteți de acord cu termenii de utilizare și politica de confidențialitate.
ACCEPT