REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
15.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Guvernul Orban începe cruciada împotriva 'vânătorilor de subvenții' din agricultură

Guvernul Orban începe cruciada împotriva 'vânătorilor de subvenții' din agricultură

Replica API 13 ianuarie 2020 | 01:30 513

Ministrul Agriculturii, Adrian Oros, a anunțat că va lupta împotriva vânătorilor de subvenții, investitori care nu urmăresc să facă performanță în domeniu, ci doar să încaseze subvențiile pentru terenurile sau animalele deținute, scrie Mediafax.

Adrian Oros a declarat, duminică, la Cluj-Napoca, într-o conferință de presă că intenționează redirecționarea banilor către cei care au o tradiție în a cultiva pământ și a crește animale.

„Avem de gând ca, în noul Program Național Strategic, să evităm banii care merg spre vânătorii de subvenții, persoane, companii sau fonduri de investiții care își plasează banii în agricultură nu pentru a face performanță, ci doar cu scopul de a vâna aceste subvenții în agricultură. Vrem să redirecționăm cât mai mulți bani către cei care au o tradiție în a cultiva pământ și a crește aninale. Voi lupta împotriva acestor vânătorilor de subvenții, la noi în țară suntem campioni. Când subvențiile vor dispărea, ei vor pleca din acest domeniu, dar până atunci în jurul lor distrug totul, iar cei care au tradiție în creșterea animalelor și în cultivarea pământului sunt sufocați de acești investitori”, a spus Oros.

Potrivit acestuia, la nivelul CE se va legifera ca un fermier veritabil să fie cel care obține 80% din venituri din agricultură și doar în aceste cazuri să poate beneficia de subvenții.

Sursa: stiripesurse.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
au si inceput sa se vaite smecherii, pai voi plangeti din orice, daca e cald spuneti ca e seceta daca e putin mai frig spuneti ca ingheta cultura, subventii la greu care bineinteles nu se regasesc si in preturi!
2
0
Unii chiar obtin venituri numai din agricultura, dar ca sunt sau nu performante asta e alta treaba.In agricultura profitul e dat de multe aspecte, incepand de la zona,teren, lucrari, cultura ,vreme ...Iar la animale daca mai vine din zbor o gripa aviara sau o pesta porcina si boala vacii nebune, omul ala e falit, de unde performanta.Inseamna ca agricultorul trebuie sa fie si cercetator ca sa performeze.Cu pamatul,apa si focul nu te pui.
2
1
In traducere ce zice tembelul, se vor face controale si cine da spaga va beneficia de subventie, cine nu da mai asteapta.
1
3
Distrugeti agricultura, ca prea incepuse sa se dezvolte
3
4
ca se va astupa si aceasta gaura neagra ca sa nu mai planga unii ca nu sunt bani de pensii si salarii!!!
6
2

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108