REPLICA ONLINE CONSTANTA

21° Constanța Mar., 21 Mai 2024
Anul XX Nr. 6736
21° Constanța Marți, 21 Mai 2024 Anul XX Nr. 6736
 

Hagi n-a mai putut salva SSC şi a doua oară! Pentru cei care au uitat: suporterii l-au alungat pe Rege de pe stadionul Farul...

Hagi n-a mai putut salva SSC şi a doua oară! Pentru cei care au uitat: suporterii l-au alungat pe Rege de pe stadionul Farul...

Replica API 15 august 2018 | 00:00 324

Direcţia de Sport Constanţa explică de ce nu poate SSC să joace meciurile din Liga 2 pe stadionul Farul

Direcţia de Sport Constanţa explică de ce nu poate SSC să joace meciurile din Liga 2 pe stadionul Farul

„Nu suntem primiți pe stadionul orașului”, sublinia, luni, 13 august, Ema Gavrilă, finanțatorul echipei SSC, motivând de ce meciurile din Liga a II-a a campionatului național de fotbal vor fi jucate de echipa de fotbal constănțeană pe stadionul din Călărași. „Singura echipă de fotbal a Constanței, în Liga a II0a, se milogenște de fiecare oraș limitrof să fie primită să-și susțină meciurile de „acasă” acolo unde li se va face milă și o se deschid porțile. Rușinos și revoltător! Iubitorii sportului rege din Constanța sunt vitregiți și li se răpește bucuria de a-și susține echipa dragă sufletului lor”, susținea Ema Gavrilă.

Potrivit acesteia, cu zece zile înainte de meci trebuie anunțată federația unde se va juca. Pentru că nu au primit aprobare să joace pe stadionul Farul din Constanța, au căutat un alt stadion în județ. „Am căutat personal toate stadioanele din județ, le-am luat la picior și am cerut dispense, dar nu am găsit nimic, așa că a rămas Călărașiul”, a afirmat Ema Gavrilă. Deși Gheorghe Hagi s-a oferit să îi mai ajute pe suporterii fariști încă o dată, nu s-a putut, echipa Clinceniului nefiind de acord să fie modificată locația.

În urma acuzațiilor aduse de reprezentanții echipei SSC, conducerea Direcției Județene pentru Sport și Tineret Constanța a transmis un punct de vedere în care explică de ce nu s-a putut ca echipa SSC să joace pe stadionul din strada Primăverii.

„Activitatea sportivă de fotbal, atletism, precum și a altor discipline sportive în Complex Stadion ”Gheorghe Hagi” se realizează doar pentru pregătirea sportivilor (antrenamente), nu pentru activitate competițională, deoarece baza sportivă prezintă multiple probleme. Specificăm că Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Constanța nu are atribuții în omologarea bazelor sportive pentru nici o disciplină sportivă, această sarcină revine asociațiilor județene și a federațiilor de specialitate.

Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Constanța în colaborare cu Inspectoratul Județean de Jandarmi și Inspectoratul pentru Situații de Urgență avizează, conform legii 4/2008, dacă o bază sportivă îndeplinește condițiile de siguranță a participanților la o activitate sportivă oficială (sportivi, oficiali, spectatori etc.). Omologarea sportivă și verificarea din punct de vedere al respectării condițiilor de siguranță a stadioanelor sau al altor baze sportive sunt două activități distincte care se desfășoară la începutul fiecărui an competițional.

Publicarea în Monitorul Oficial nr.698/10.08.2018 a Hotărârii de Guvern nr.574/24.07.2018 privind actualizarea anexei nr.30 la HG 1705/2006 pentru inventarul centralizat al bunurilor din domeniul public și transmiterea unui imobil aflat în domeniul public al statului și în administrarea Ministerului Tineretului și Sportului prin DJST Constanța în domeniul public al municipiului Constanța, prevede un termen de 30 de zile de realizare a procedurii de predare – preluare. Eforturile comune de peste un an de zile ale DJST, Primăria Municipiului Constanța s-au materializat și Complexul Stadion ”Gheorghe Hagi” ajunge în administrarea locală, așa cum este în toată Europa.

Cele menționate mai sus vin în clarificarea unor păreri greșit exprimate în mass media și rețelele de socializare”, se punctează în punctul de vedere transmis de Mariana Solomon, director DJST Constanța.

Remember 2006

Amintim, în acest context, un episod peste care pare să se fi aşternut tăcerea. E drept, au trecut şi foarte mulţi ani, iar Gheorghe Hagi, prin gestul lui, le-a arătat adevărata sa valoare suporterilor care l-au huiduit la un moment dat. Aşadar, amintim că, în 2006, când Gheorghe Hagi era antrenorul lui Poli Timişoara, el a fost huiduit de galeria echipei Farul! La ieşirea de la conferinţa de presă de la finalul partidei, Hagi a fost asteptat de mai mulţi membri ai galeriei echipei din Constanţa.

Fostul internaţional român, care a debutat in Divizia A la Farul, a avut o discuţie cu suporterii constănţeni la finalul căreia aceştia i-au strigat "Hagi, mercenarul", "E stelist, Hagi e stelist" şi "Daţi-l afară pe Hagi" – nota gandul.infor, în 2006. Hagi stârnise nemulţumirea suporterilor pentru că acceptase să antreneze pe Poli Timişoara, în loc să investească sau să preia Farul. Mai mult, suporterii Farului au cerut atunci atunci schimbarea denumirii stadionului din Constanţa din "Gheorghe Hagi", în “Farul”.

F.B., A.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Mihailescu si muzaca sunt cancerul fotbalului constantean . Cat vor Fi astia doi nu vom avea echipa in liga 1
1
0
Au strigat ca Hagi e stelist, iar ei merg la meciurile oilor, caci sunt infratiti cu spurcatii
1
1
Galeria...Pentru fotbal esti rege, pentru Farul esti rece...ati uitat...!!!!
1
1
Interlopii din Constanta au facut ssc farul ca sa isi traga si ei bani de la fraieri
7
3
Puie msd! Ati distrus orasul!
10
2
I am vazut atunci scandand Gica Hagi esti o mizerie Ce davaisti sclavii astia ai lui Domuz Constantinescu
13
0
Ati distrus munca tuturor. Bai Muzaca, bai mihailescu chiar nu va e rusine? Ne e sila de voi!
16
0
Sa le ofere STADION ,Muzaca si Mihailescu ,nu sunt ei cei mai tari...
12
0
O echipa facuta pe '' genunchele'' sportului! Iar toti aia care sunt cu gura mare.... sunt doar niste fomisti care ciugulesc ! Ema , draga ...nu iti irosi averea pe nimic! Sportul nu inseamna doar o echipa de fotbal far ADN! Este o inventie! Ema mergi cu banii la handbal,volei... oameni de calitate!
11
2
Singurii vinovati pentru aceasta situatie sunt nenorocitii de muzaca si mihailescu .
21
2
Fac aceste afirmatii? Sunt o adunatura de lichele care nu au nicio legatura cu fotbalul!
20
2
Hagi paparuda
6
27

REPLICA

LOTO

6/49
392234462419
5/49
22315123624
joker
61933284515