REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.1° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
15.1° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Harry Tavitian, invitat în septembrie să susţină un concert la Amsterdam

Harry Tavitian, invitat în septembrie să susţină un concert la Amsterdam

Replica API 6 august 2013 | 00:00 204

"Gallery of tones"

"Gallery of tones"

Harry Tavitian, cetăţean de onoare al municipiului Constanţa, este recunoscut la nivel internaţional pentru contribuţia adusă la formarea şcolii de Jazz din România şi pentru genul inconfundabil în care îmbină stilul avangardist cu cel tradiţional. Organizatorii unui prestigios serial de concerte denumit "Gallery of tones" din Olanda l-au invitat să susţină un recital de pian solo în sala Bimhuis din Amsterdam pe 19 septembrie ac.

Concertul susţinut de Harry Tavitian este denumit "Inner time space" şi este dedicat jazz-ului de avangardă combinat cu jazz-ul tradiţional, precum şi prezenţei muzicii tradiţionale armeneşti în jazz-ul contemporan la fel ca întreg serialul de concerte. " Este a doua mea prezenţă în Olanda. În urmă cu câţiva ani am participat la Festivalul "Nijmegen" împreună cu o formaţie multinaţională "Black Sea Orchestra" formată din 11 muzicieni, cei mai reprezentativi din ţările din jurul bazinului Mării Negre. Am fost invitat la Serialul de concerte Gallery of Tones în cadrul căruia pe 19 septembrie voi avea concertul intitulat Inner Space Time - Armenian Roots. Voi avea un recital de pian solo. Recitalul este dedicat jazz-ului de avangardă combinat cu jazz-ul tradiţional şi va cuprinde improvizaţii de jazz pe teme religioase şi laice tradiţionale armeneşti. La acest serial de concerte au fost invitaţi şi alţi pianişti cum ar fi: Dante Boon şi Stevko Busch din Olanda, Vahe Hovanesian (duduk) din Armenia, Tom Arthurs (trumpeta) din Anglia, Jan Bang (electronics) din Norvegia şi Samuel Rohrer (percuţie) din Germania", a declarat, pentru "Replica", Harry Tavitian. De asemenea, Harry Tavitian este invitat să participe în octombrie la "Festivalul de Muzică Veche" din Bucureşti. "În octombrie particip la Bucureşti la Festivalul de Muzică Veche care anul acesta doreşte să-şi lărgească sfera de interes şi astfel se explică invitaţia de a susţine un recital care va cuprinde improvizaţii de jazz pe muzică veche din secolul XIII-XVIII. Vor fi atât teme româneşti cât şi armeneşti din acea perioadă", a adăugat Harry Tavitian.

Marieta ŞTEFAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108