REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.4° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
9.4° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Horia Constantinescu: ’Constanța trebuie curățată de GUNOAIELE de pe STRADĂ și din PRIMĂRIE’ Video

Horia Constantinescu: ’Constanța trebuie curățată de GUNOAIELE de pe STRADĂ și din PRIMĂRIE’ Video

Replica API 22 septembrie 2020 | 23:29 1466

Ne aflăm în ultima săptămână înaintea alegerilor locale care vor decide viitorul comunității în care ne aflăm pentru următorii patru ani. Mai aveți la dispoziție câteva zile pentru a vă hotărî cui îi acordați încrederea pentru a conduce destinele orașului. Horia Constantinescu, unul dintre candidații la Primăria Constanța, a vorbit în cadrul unui interviu acordat cotidianului Replica despre această campanie desfășurată atât de el, cât și de contracandidații săi, cât și despre viitorul acestui oraș și dezbaterile care vor fi organizate în această săptămână.

Horia Constantinescu, candidatul PPU-SL la Primăria Constanța, a avut ca obiective de campanie electorală reabilitarea parțială a parcului Palatului Copiilor. El este de părere că administrația publică locală ar fi putut face același lucru, însă a avut interesul ca locul să fie lăsat în paragină pentru investiții ulterioare și profitabile.

„Constanța trebuie curățată și renovată, atât de gunoaiele de pe stradă, cât și cele din primărie. Parcul Palatului Copiilor putea fi susținut de administrația publică locală, există acte normative în acest sens, dar nu dădeau bine niște blocuri cu vedere la lac? Atunci, înțelegerea dintre primărie și zona guvernamentală a fost să nu finanțeze locul până nu ajunge o groapă de gunoi pentru a face un cartier de blocuri. Au vrut să distrugă și ultima brumă de șansă a copiilor de a face și alte activități în afară de a sta cu ochii în telefoane. Probabil așa înțelege Decebal Făgădău să lase ceva în urmă, un cartier în locul stațiunii Mamaia. A spus-o din nou, cu subiect și predicat, cel care se vrea mai important decât regina, cea care a vrut o stațiune turistică. Iată că a venit impotentul administrativ și a hotărât ca această bucată de pământ să devină un cartier, distrugând o bună parte din turism.”, a declarat Horia Constantinescu, candidatul PPU-SL la Primăria Constanța.

„Constanța este jucată la zaruri de unii dintre candidați”

Ajutoarele oferite constănțenilor în această perioadă sunt văzute de Horia Constantinescu drept o jignire adusă elevilor, părinților și pensionarilor. Candidatul PPU-SL se miră ironic de faptul că părinții nu au fost puși să semneze și un contract de susținere pentru primarul în funcție al Constanței, Decebal Făgădău.

„Constanța este jucată la zaruri de unii dintre candidați și soarta orașului este pusă pe covorașul pe care se aruncă zarurile. Arătam într-o conferință de presă că aparantele gratuități oferite de Decebal Făgădău sunt din buzunarele constănțenilor, nu aduce bani de acasă. Reprezintă o stare de normalitate, nu o favoare. Împărțind tichetele Respect la 365 de zile, reieșea că Decebal Făgădău pentru a-și ține camarila în primărie, care de-a lungul timpului s-a dovedit că a furat din bugetul acesteia, dă constănțenilor 1,1 RON pe zi. Adică le dă o pâine și o felie, pentru ca acestora să li se pară că au fost binecuvântați și să-i dea votul. Mi se pare o bătaie de joc și o insultă la adresa cetățeanului constănțean. Nici măcar o pâine de calitate, pentru că pâinea de calitate este mâncată de el și camarila lui, ceilalți fiind supuși disprețului. Seniorii Constanței au dreptul la respect, nu la o pâine pe zi. Pare că Decebal Făgădău este mulțumit cu acest lucru și cu ghiozdanul de 200 de RON, oferit de Primăria Constanța pentru a susține viața școlară a celor mici. Făcând împărețeala, înseamnă 50 de bani pe zi, iar părinților le sunt smulși bani din buzunar pentru fondul clasei, al școlii, pentru achiziția de echipamente de protecție, fiind o altă insultă la adresa părinților. Adică, Făgădău oferi 50 bani pe zi pentru a apărea în pozele din campania electorală, dar pe cealaltă parte smulge din buzunar câteva zeci de lei pe zi. Mă mir că părinții nu au fost puși să semneze un contract de susținere pentru Decebal Făgădău, pentru că mai avem puțin și acolo ajungem.”, a mai adăugat Horia Constantinescu.

„Decebal Făgădău a aruncat în luptă măcar 6-7 iepurași”

O posibilă alianță între Stelian Ion și Vergil Chițac s-ar fi bucurat de susținerea majorității candidaților la Primăria Constanța și probabilitatea ca Decebal Făgădău să fi rămas acasă era una foarte mare. Cum acest lucru nu s-a realizat, lupta este în continuare deschisă oricărui rezultat.

„Dacă Stelian Ion și Vergil Chițac se înțelegeau și puteau face o echipă, acum toți ceilalți am fi fost spectatori ai acestei înțelegeri și doar am fi dus listele noastre de consilieri în fața electoratului. Există un semn de întrebare de ce nu au vrut să se înțeleagă, de ce tocmai cei care ar fi trebuit să continue ideea de schimbare în Constanța nu s-au înțeles. Am avut și eu discuții cu Vergil Chițac și mi-am permis să-i sugerez să ne așezăm la aceeași masă toți cei care își doresc schimbarea, nu doar pretind că vor asta. Iată că nu am reușit nici eu, nici dânsul, să-i convingem pe toți ceilalți. Acest lucru îmi arată că ceea ce se dorește în viitorul Consiliu Local Constanța sunt niște echipe de negociere. Din informațiile noastre, există o înțelegere între PRO România, prin reprezentatul Dobre, și USR-PLUS, prin reprezentantul Stelian Ion, pentru a constitui o echipă de lucru la nivelul Consiliului Local. Mă gândesc că a fost cooptată și doamna Martin. Acest lucru nu este rău sau bun, doar direcția în care această echipă va merge poate fi rea sau bună. Cred că ar fi trebuit să avem toți maturitatea de a ne așeza la aceeași masă, dar nu s-a putut acest lucru, ceea ce-mi confirmă că Decebal Făgădău, în disperare de cauză, a aruncat măcar 6-7 iepurași în cursa electorală. La noi s-a dovedit că nu eram iepurași, ci că rămânem lupul din această poveste.”, a explicat Horia Constantinescu.

„Stelian Ion nu este cel mai în măsură să vorbească de afaceri imobiliare”

În weekend-ul trecut, Stelian Ion i-a cerut contracandidatului său, Vergil Chițac, să se retragă din cursa pentru Primăria Constanța, în urma acuzațiilor cu privire la tranzacțiile imobiliare ce-l vizează pe liberal. Întrebat despre acest subiect, Horia Constantinescu a comentat argumentând că Stelian Ion nu este în măsură să amintească despre tranzacțiile imobiliare.

„Nu știu dacă Stelian Ion este cel mai în măsură să vorbească despre afaceri imobiliare. Cine și ce bani a rostogolit, pentru că dacă ar fi să privesc din perspectiva alegătorului, Vergil Chițac a făcut tranzacții imobiliare cu particulari. Stelian Ion rămâne celebru pentru tranzacția imobiliară făcută cu Primăria Constanța. Mințind, pentru că s-a dovedit clar că nu exista nicio cameră de 7mp pe care s-o închirieze tatălui, nici boala de care dânsul spune că suferă nu este chiar susținută de documentele medicale, iată că între moralitatea unuia și altuia, eu aș merge pe cea a profesorului care a pregătit câteva generații și nu a celui care la 28 de ani s-a gândit că este cazul de a nu mai sta cu părinții. La 27 de ani, mă aflam în altă locuință, îmi plăteam chiria și nu m-am dus la biroul mamei pentru a-mi da o casă.”, a mai adăugat Constantinescu.

Urmărind restul interviului veți putea afla detalii despre sondajele prezentate de Horia Constantinescu, dar și informații despre dezbaterile care vor avea loc la Constanța.

Video:

Cod unic mandatat financiar 21200022

Sorin HULUBEI

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108