REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
15.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Hotelierii de pe litoral: tarifele nu vor crește!

Hotelierii de pe litoral: tarifele nu vor crește!

Replica API 14 mai 2020 | 00:05 1958

Hotelierii de pe litoral dau un ultimatum Guvernului României. Dacă până pe data de 16 mai nu se ajunge la un consens între cele două părți, reprezentanții hotelurilor din stațiunile de pe litoral vor organiza așa-zisa „înmormântare” a turismului românesc. De altfel, în cadrul conferinței de presă susșinută, marți, 12 mai la Hotelul Majestic din Mamaia, președintele Federației Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR), Mohammad Murad, a arătat jurnaliștilor prezenți în incinta hotelului cheile simbolice cu care hotelierii vor închide afacerile de pe litoral.

Reprezentanții Federației Patronatelor din Turismul Românesc au susținut, luni, 12 mai, o conferință de presă cu privire la situația tragică în care se află turismul românesc. Evenimentul a avut loc la hotelul Majestic din stațiunea Mamaia, prezenți fiind președintele FPTR, Mohammad Murad, prim vicepreședintele FPTR, Nicolae Bucovală, prim vicepreședintele executiv FPTR, Dragoș Răducanu și Ciprian Constantinescu, președintele Patronatului de Industrie Hotelieră Marea Neagră.

Mohammad Murad

Murad: Orban să-și dea demisia dacă nu se întâmplă ceva până sâmbătă. Vom organiza înmormântarea turismului

Omul de afaceri, Mohammad Murad, a făcut referire și la demisia prim-ministrului, Ludovic Orban, în caz că nu se rezolva problema până sâmbătă, 16 mai. ”Noi am dat ultimatum pană sâmbăta. Dacă nu se iau masuri, își poate da demisia și prim-ministrul. Sâmbăta vom organiza înmormântarea turismului dacă nu se ia în calcul acest ultimatum”, a declarat el.

Murad: Suntem în comă de gradul 4! Avem hoteluri deschise cu 1% grad de ocupare

Președintele FPTR ilustrează situația celor 50.000 de oameni care așteaptă să se angajeze pe litoral și critică deciziile Executivului. „De două luni de zile, turismul românesc este în plină suferință. Fiecare țară a încercat să vină în sprijin pentru sectoarele economice. Avem hoteluri deschise la un grad de ocupare sub 1%. Am așteptat și am dat fel de fel de adrese. Canalele de comunicare cu guvernul ori nu au existat, ori au fost puține întâlniri. Clasa politică cu cât contribuie pentru turism? Este trist să fim neglijați de parteneri. 50.000 de persoane așteaptă sezonul ca să fie angajați. Constanța se bazează în proporție de 40% pe turism. Suntem în comă de gradul 4”, a mai spus Mohammad Murad.

Nicolae Bucovală

Bucovală: Așteptăm o demisie în Guvern! Unde sunt acei 1 miliard de euro împrumutați de Guvern?

La fel de vocal a fost și prim vicepreședintele FPTR, Nicolae Bucovală, cel care a așteaptă și o demisie din Guvern. „”Unde sunt acei 1 miliard de euro de care spuneau autoritățile? Să își ia ei 99% și să dea și la fraieri 1%. Orban a vorbit în batjocură. Nu suntem bătaia de joc a nimănui. Avem curaj să investim. Nu o să peemitem nimănui să ne jignească. Orban să ne închidă, să ne bage în pușcărie. Funcționarii publici se lăfăie de 3 luni de zile. Noi nu avem să le dăm oamenilor o bucata de pâine. Nu putem să admitem așa ceva. Îl rog pe domnul prim-ministru să ne zică ce va face cu turismul. Stăm cu ele închise. Să vină alții să facă turism în România. Guvernul României nu s-a implicat deloc în turism. Este momentul să își dea demisia cineva. Așteptăm o demisie în Guvern!” a spus Nicolae Bucovală.

Tarifele pentru turiști nu vor crește

Același Nicolae Bucovală a mai adăugat faptul că nu se pune problema ca în acst moment, tarifele să fie mărite, în ciuda utilităților care au rămas la același preț. „Nu o să creștem cu 1 leu preturile. Este vina Guvernului că nu se scad utilitățile. Plătim la fel. Bucovală: Să vină în fața noastră pe data de 16 sau dacă nu vin, atunci să își dea demisia. Acesta a fost susținut de Mohammad Murad, care a spus că din contră, tarifele se vor micșora. „Vom reduce tarifele pentru turiști. Nu se pune problema de creșteri”, a completat Murad.

Protest în parcarea hotelului Majestic înainte de conferința de presă: Vrem să muncim!

Înainte de începerea conferinței de presă, în parcarea hotelului Majestic din stațiunea Mamaia, a fost organizat un protest din partea lucrătorilor în sectorul turistic. Mai multe persoane s-au strâns în parcarea hotelului, având la îndemână pancarte cu următoarele mesaje: „Vrem să muncim!”, „Nu distrugeți turismul românesc!”, „Dați măsuri care să ajute turismul românesc!” sau „Guvernul ne-a transformat din simpli angajați în luptători!”.

Măsurile cerute de Federația Patronatelor din Turismul Românesc:

Citește și: Mohammad Murad: Orban se laudă doar când ne AMENDEAZĂ!

PROTEST în stațiunea Mamaia: oamenii vor să MUNCEASCĂ! VIDEO

Petruț IACOB

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Fara restaurante nu vine nimeni ca doar nu o sa manance conserva de pateu si peste 5-7 zile in camera de hotel. Se pot deschide terasele dar merita riscul de a sta langa unu transpirat probabil asimptomatic?! Turismul este mort ingropat dar bucovala si murad nu stiu sa faca alte afaceri din care sa fure la fel de mult
2
0
Comisia a spus clar banii inapoi pe vacantele si zborurile anulate -mai vine pulea pe litoral la machedoni astia imputiti
3
0
Sa si bage cele 200 de chei in cur toti hoteluerii care au distrus cu preturile lor turismul. Nu le convine? Sa plece.
5
0
Sa ne cacam in turismul vostru , numai prostii mai fac concedii in spelunci tip favela ca Mamaia.
6
0
NU MAI VINE NIMENI PE LITORAL DACA NU FACETI SA FIE CUM A FOST! NE PISAM IN GRAJDURILE VOASTRE DE PLEXIGLASS DE 5 STELE !IN FARFURIILE VOASTRE VERSACE SI RESTAURANTELE CU STELE MICHELIN pe care nu le aveti! Sunteti cu bani si relatii?ok atunci scoateti adevarul la lumina!PANA ATUNCI PUTETI SA LASATI SI 50 la suta din preturi NU VA MAI CALCA NIMENI decat manjitii vostri prin sindicate,dar nici aia!ROMANIA NU MAI VREA SA VA FACA PUNGA GROASA SI VOI SA NU FACETI NIMIC PENTRU NOI! CUM VA ORGANIZATI LA PROTESTE FAKE asa sa va org si in vizita la Victoriei sau la Cotroceni,ne am inteles?JAVRE
10
0
Stati linistiti ca vine pulea ,numai in hotel nu stateam pe timp astea si sa mananc din ligheane jegoase ...ca asa stiti voi sa prep mancarea
7
1
bucovala pe la ce cetate mai sapi si ce istorie mai distrugi ?
7
0
Un cm de plaja libera nu vom mai avea in curand din cauza sezlongurilor... Plaja e a tuturor!
12
0
Nici daca vor scadea tarifele, turisti nu vor fi. Cine risca sa-si imbolnaveasca familia, sa ajunga in spitalele-cosmar din Romania, sa ramana cu sechele pulmonare, cardiace pe viata? Pt ce? Pt a face conturile mari unor patroni care nu investesc -nu toti, desigur- in hoteluri, in restaurante? Cine risca toxiinfectii alimentare, produse expirate, ca apoi sa ajunga in spitale printre covideii care se vor inmulti in viitor, mai mult ca sigur?
15
0
De cand un machidon snapan si un tigan sirian cheama la ordin un prim ministru?
18
1
Cica hotelieri dau ultimatum,defapt este o gargara ieftina,ia spune ma arabule sau tu machidonule daca guvernul va face pe plac si dupa cateva zile petrecute la hotel ajung cativa oameni la spital bolnavi de COVID 19 "pentru ca pot veni si bolnavi asmptomatici"platiti voi tratamentul celor inbolnaviti si despagubiri in civil pentru oameni care au suferit in spital sau au murit din cauza boli si daca da cat platiti pentru un mort?.Deci intrebarea care se pune este:ce sa faca guvernul,sa va asculte pe voi sau pe medici specialisti in boli infectioase ?.Raspunde tu arabule sau tu mache.
15
0
Daca nu iti convine poti sa pleci din Romania ! Nu te-a chemat nimeni aici !
13
4
Promiteti ca tarifele nu vor creste nici in iulie, august, septembrie ???
14
1
Ce bune de trinte sunt maimutele din imagine se vor descurca cu siguranta , dar masinile din spatele lor le apartin ???intreb si eu
14
2
Hoti la drumul mare. Au incasat bani pentru pachete interne si nu returneaza nimic pe motiv ca banii sunt la hoteliers. Cei din urma urla la govern pentru auto are. Statul este complice. Nimeni nu intervine. LA tribunal!
17
0
perioada grea pt turism,afaceristii daca ar avea competente si imaginatie ar putea sa profite de aceasta criza si sa faca profituri imense,e o ocazie unica,tb doar sa se miste repede si sa fie bine organizati... necazul ca baietii stiu doar smecherii,sa dea tepe,sa functioneze la limita legii....,urmeaza selectia naturala,crocodilii afacerilor romanesti vor fi devorati de rechinii cu ochi de licurici,chiar daca nici acestia nu au nici competente ,nici imaginatie
17
1
Anul in care afaceristii de pe Litoral nu isi vor mai schimba firmele pt ca nu vor avea taxe de platit, cei mai hoti sunt smecherii dp litoral unde cu al lor bons fiscal te poti sterge la cur, tva, taxele pt angajati, impozit pe profit si tot ce tine de firma Nu se plateste, numai fraierii o fac, smecherii schimba prostul de administrator, sunt destui care vin la mare pt a munci
20
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108