REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.7° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
16.7° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Hotelul Riva din Mamaia rămâne fără terenul de sub construcție

Hotelul Riva din Mamaia rămâne fără terenul de sub construcție

Replica API 16 aprilie 2020 | 00:00 10520

Administrația Bazinală Dobrogea Litoral se chinuie de câțiva ani buni să recupereze niște terenuri aflate pe litoralul românesc de la Primăria Constanța. Terenuri care au fost, în mandatul lui Radu Mazăre, trecute în proprietatea administrației locale. Unul dintre acestea este situat în zona Cazino, şi este vorba despre o porţiune de plajă, acolo unde s-a ridicat un hotel. Instanţa a decis marţi, 14 aprilie, ca porţiunea de plajă să revină la Apele Române.

Hotel Riva

Potrivit Constituției României, faleza și plaja mării fac obiectul exclusiv al proprietății statului, iar dreptul de administrare asupra plajelor litoralului românesc aparține acestuia. Actualmente plaja litoralului românesc aferentă stațiunii Mamaia, zona Cazino, se află o parte în posesia Municipiului Constanţa, care a intabulat în favoarea sa dreptul de proprietate asupra unei suprafețe de teren de 537 mp, reprezentând plaja litoralului românesc, iar din conținutul extrasului de carte funciară rezultă că dreptul de administrare asupra terenului a fost înscris în favoarea RAEDPP.

Bucata de plajă pe care s-a construit hotelul Riva, câştigată în instanţă

Administrația Națională Apele Române, prin Administrația Bazinala de Apă Dobrogea –Litoral, şi Statul Român prin Ministerul Finanțelor, au chemat în judecată Primăria Constanța, solicitând instanței ca prin hotărârea ce o va pronunța să dispună restituirea imobilului teren – plaja litoralului românesc în suprafață de restituirea imobilului teren – plaja litoralului românesc, în suprafață de 537 mp, situat în Stațiunea Mamaia, în patrimoniul public al Statului Român și în administrarea ANAR – ABADL, precum și rectificarea cărții funciare aferentă Municipiului Constanţa, în sensul radierii mențiunilor cu privire la dreptul de proprietate înscris în favoarea municipiului, dreptul de administrare înscris în favoarea RAEDPP, dreptul de folosință înscris în favoarea societăţii S.C. Cofetăria Mimoza SRL. ABADL a mai solicitat excepția de nelegalitate a HCL nr. 109/28.02.2005, nr. 427/15.09.2006, nr. 154/26.04.2001, nr. 433/25.07.2005, nr. 49/20.01.2006 și nr. 285/18.05.2007, precum și pentru orice altă Hotărâre a Consiliului Local prin care plaja litoralului românesc a fost înscrisă în patrimoniul Municipiului Constanţa (pozițiile care vizează plajele litoralului românesc). Reprezentanţii ABADL spun că munciipiul Constanţa nu putea inventaria imobilul în cauză în domeniul public al municipiului sau privat, deoarece face parte de drept din domeniul public al statului.

Bogdan Bola

Reprezentanţilor ABADL au declarat, pentru Replica, că în cadrul dosarului au fost efectuate şi expertize tehnice judiciare în specialiatea “geomorfologia zonei costiere” şi in specialitatea ”topografie”. Urmare a celor doua rapoarte, a rezultat ca imobilul identificat în suprafata de 537 mp reprezinta plaja-bun proprietate publică a statului.

RAEDPP a încheiat contract de asociere pentru porţiunea de plajă de la Cazino cu SC Cofetăria Mimoza SRL, iar aceasta din urmă a concesionat plaja societăţii S.C. PLAZA EVENTS S.R.L. Aceasta a construit aici un hotel, cunoscut sub denumirea de Riva Mamaia hotel. Odată ce bucata de plaja va reveni la Apele Române, Ministerul Finanţelor va trebui să ia o decizie cu privire la această construcţie realizată la doi paşi de mare.

M.P.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
domnule asa zis director ,cand scapam de scorpia asta neagra si in cerul gurii,asa zis dir Economic,cand scapam de Chera ,cand scapam de Chitu.....etc?
3
0
Il vrea Omocea si pe asta? Sau dir Economica, ca vad ca a lasat ciocul mic de o vreme
1
0
Fratelli. Riva... siii. Ia sa vedem daca macar una din afacerile astea respecta legea sub acelasi aspect. macar peste 50 la suta
3
1
Mai ai 3 luni
2
2
Stati linistiti ca nu se va intampla nimic, e doar o perdea de fum ca sa poata negocia Apele aromane cu omul de afaceri murdare suma pe care o datoreaza drept chirie. Nu se demoleaza nimic, asa cum nu s-au demolat nici alte cladiri construite ilegal. Totul se rezolva iar noi avem falsa impresie ca se mai face si dreptate, dar de fapt totul e un can can ieftin
9
1
Daca cauta lu Favoritu asta asta toate rivele din constanta si mamaia.... o sa ramana casbec
4
0
Hotelul trebuie demolat. Fagadau era viceprimar, e complice la toate mizeriile din Constanta.
8
2
Te doare mintea cate sau facut...
4
2
Si silozul este furat de la halta traian si mamaia si parcurile din oras mazare fagdau au vandut tot . Mozaic stalpisori etc
9
1
De la Eforie- Nord si pia la Sud sint o sumedenie de RIVE,pe care nu le mai vede nimeni
14
0
Cum dracu vine asta astia toti da mute care mai declare si eu cand vreau sa scriu ceva are caractere nepermise si nu poate fi adaugat
5
0
Demolarea ..... Ce mare lucru. Muye fagabou muye psd
13
4
Cand se incalca Constitutia ,procurorii ce faceau ?
14
2
Daca hotelul v-a fi daramat nu castiga nimeni nimic dar se poate fixa o chirie pentru terenul ala,asa mai se recupereaza ceva din suma uriasa cu care R.Mazare si echipa lui au pagubit statul Roman si primaria Constanta sau poate sa fie chiar confiscat daca proprietarul nu demonstreaza ca el a fost un investitor cinstit care nu stia ca R.Mazare este un mafiot care facea imposibilul din punct de vedere legal posibil pt.ca asa vreea muschi lui.
12
17
confiscat si dat proprietarului de teren
18
1
Cum adica ce se va intimpla cu constructia ? Daramata ,mai stam la negocieri ? Sa fie invatatura de minte ptr toti HOTII care au devenit milionari peste noapte din terenuri retrocedate fara a avea un drept .
34
0
Cativa ani de puscarie in plus pentru Mazare si f multi bani pt trecut si viitor celor care au ridicat hotelul. Daca nu vor, licitatie si paaa ! Raul s-a produs deja, e pacat sa demolezi asa ceva. Trebuie insa confiscat si vandut iar banii la primarie.La fel trebuie procedat si cu cei care acum vor sa construiasca pe terenurile manglite si cu cei care au facut-o deja. Confiscat tot si vandut iar banii la stat. Si puscarie, cu totii stiau de japca lui Mazare.Fie erau din gasca, fie slugile lor.Altfel,nu avei acces la aceste locatii de sute de mii de euro, dar pt care statul a incasat mai nimic
28
2
Cred ca o chirie nesimtita este solutia. Gen 100 euro mp pe luna, vara iarna.
17
3
ce studii are acest bola ? la del ca tasu la facut masa director? pnl,,
8
15
Suuuper ! Va fi un hotel in aer !
17
1
A inceput sa-mi placa de Fagadau . Incet , incet , repara greselile trecutului .....dar pana nu vad si demolari , nu-l cred !
13
18
Frumoasa cladire,barem nu e P Plus 8
11
6
La noi legea se promulga ca sa fie incalcata. Mai mari pedepse pentru cei care nu accepta executarea silita.
25
1
Da cum de urla lumea ca e makidon si asta.
16
4
De silva cand? Acolo haideti
22
1
Ridicati hotelul pe piloni si sa vina Bola sa-si ia terenul .
10
24

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108