REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.1° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
15.1° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Hotelurile şi terasele din Mamaia, călcate de inspectorii sanitari - video

Hotelurile şi terasele din Mamaia, călcate de inspectorii sanitari - video

Replica API 13 iulie 2012 | 00:00 116

Pizza Kubik, amendată pentru probleme cu igiena

Pizza Kubik, amendată pentru probleme cu igiena

În doar câteva zile, autorităţile de control din Constanţa au amendat zeci de agenţi economici şi au confiscat sute de kilograme de produse alimentare. Vizate sunt unităţile de alimentaţie publică din tot litoral. De aproximativ 10 zile, patru echipe de inspectori din cadrul Comandamentului Estival al Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVA), iau la puricat staţiunile, în vederea depistării agenţilor economici care nu respectă legea. Şi i-au găsit, fapt pentru care au fost amendaţi corespunzător. Şi în cursul zilei de joi, inspectorii şi-au făcut treaba. Nu s-au găsit foarte multe nereguli, însă predomină depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare, cât şi etichetarea necorespunzătoare a acestora. "Am constatat neconformităţi cu privire la depozitatrea produselor alimentare de origine animală, cu privire la decongelarea produselor, nu respectă condiţiile de recongelare, au spaţii frigorifice defecte. Depozitarea necorespunzătoare şi nu pe sortimente a produselor alimentare, etichetarea necorpunzătoare", a declarat, pentru "Replica" de Constanţa, Constantin Morar, inspector în cadrul Comandamentului Estival din cadrul Direcţiei Sanitar Veterinare. Printre unităţile de cazare "vizitate" joi de inspectori s-au numărat Hotelul Victoria, fiind amendat doar cu un avertisment verbal, pentru că avea o vitrină frigorifică care a cedat, se pare, din cauza presiunii de lucru. Hotelul Ovidiu a primit aceeaşi sancţiune deoarece produsele nu erau etichetate conform legii, dar şi câteva terase de pe plajă. "A existat şi problema igienei spaţiilor şi facilităţilor la una din unităţi, fiind amendată contravenţional cu suma de 600 lei", a mai spus inspectorul, referindu-se la terasa Pizza Kubik, din staţiunea Mamaia. O singură echipă, din cele patru, aflate în staţiunea Mamaia, au amendat în aceste zile 13 agenţi economici.

"În această perioadă de 10 zile, am controlat 24 unităţi, nereguli s-au găsit la 13 unităţi de alimentare publică, sancţionate contravenţioanl cu suma totală 12.000 lei. Au fost confiscate 106 kg produse care nu au prezentat trasabilitate şi etichetare necorespunzătroare şi acolo unde spaţiile frigorifice au fost defecte şi temperatura a fost neconformă s-a procedat la confiscare acestor produse", a mai declarat Constantin Morar, inspector în cadrul Comandamentului Estival din cadrul Direcţiei Sanitar Veterinare.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108