REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.4° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
9.4° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Hoţi de cabluri de telefonie, eliberaţi de instanţă

Hoţi de cabluri de telefonie, eliberaţi de instanţă

Replica API 16 mai 2014 | 00:00 199

Doi dintre hoţii de cabluri de telefonie din Eforie rămân după gratii, în timp ce complicii lor au fost lăsaţi în libertate. Aceştia din urmă au fost puşi sub control judiciar şi este vorba despre Guluş Viorel şi Asan Ferat, acuzaţi de săvârşirea infracţiunii de complicitate la furt calificat. Constantin Nicu Staicu şi Cătălin Ionuţ Ilie, cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat, vor sta în arest preventiv pentru 30 de zile. Decizia a fost luată de magistraţii Tribunalului Constanţa, după ce Judecătoria, cu două zile în urmă, i-a vrut pe toţi patru în arest preventiv.

Reamintim că, potrivit procurorilor, în noaptea de 9.05.2014, Nicu Constantin Stancu, Ionuţ Cătălin Ilie, Robert Ionuţ Burcină şi Gabi Burcină au tăiat circa 90 metri liniari cablu telefonic din căminul de tragere subteran aferent reţelei de telefonie aparţinând persoanei vătămate din Eforie Sud, cablu pe care l-au introdus în saci de rafie şi l-au lăsat în interiorul căminului, urmând să revină cu un autoturism pentru a-l transporta. În acest sens, în data de 11.05.2014, cei patru inculpaţi însoţiţi de Guluş Viorel şi Asan Ferat s-au deplasat cu autoturismul marca Ford Mondeo condus de către acesta din urmă la locul faptei, unde, în timp ce Guluş Viorel şi Asan Ferat aşteptau în apropiere, ceilalţi inculpaţi transportau sacii la maşină. Întrucât la un moment dat au observat un autoturism aparţinând unei societăţi de pază, au pus provizoriu capacul peste căminul în care se afla inculpatul Stancu Nicu Constantin şi au plecat cu autoturismul cu care au venit, urmând să revină ulterior după acesta. Inculpatul rămas în cămin a fost însă depistat de către organele de poliţie, cărora le-a declarat traseul parcurs şi modalitatea de comitere a faptei. Prejudiciul cauzat persoanei vătămate a fost în cuantum de 6.100 lei. Robert Ionuţ Burcină şi Gabi Burcină nu au fost găsiţi de poliţişti.

Mirela Sorina PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108